Nyt fra Danmark

 

Reception for den tibetanske premierminister
Lobsang Sangay

En ny forening, fokuseret på de tibetanske flygtninges problemer, har set dagens lys: Care Tibetan.

Stifteren Heidi Young Svendsen inviterede til en reception for den tibetanske premierminister Lobsang Sangay, som søndag den 18. maj besøgte Danmark for anden gang. Alle „tibetanske“ foreninger var inviteret.

Fra Tibet Charity’s bestyrelse deltog Lakha Lama, Anne Schrøder og Gunver Juul, og det var især hyggeligt at gense de herboende tibetanere, blandt andre vores hjortedanser Wangdie, der for 14 år siden fandt sin danske kone Karolina blandt deltagerne i Lakha’s og Pias grupperejse til Nepal.

Det var tydeligt at mærke på Lobsang Sangay, at han havde sat sig endda overmåde godt ind i sagerne, for straks han hilste på mig, udbrød han med et stort smil: „Oh Yes, the dog project and the nurses!“ Det er jo ganske imponerende, al den stund han i sin korte tid som minister – halvandet år – har besøgt samtlige tibetanske settlements og skoler i Indien og Nepal, 80% af alle klostre og private hjem samt alle lande med tibetanske hjælpeorganisationer på nær 5, som han er i gang med at lægge ind i årets program. Sandelig en travl og samvittighedsfuld embedsmand, som vi nok kunne ønske os i vort eget land.

I sin tale gjorde Lobsang Sangay meget ud af at vedligeholde den tidligere generations drøm og håb om at vende tilbage til eget land. Han fortalte bevæget om sine egne forældre, der døde med drømmen uopfyldt, men gentog deres mantra, at „We will return soon“! Ministeren mente helt ærligt, at tibetanerne havde al den udenlandske støtte at takke for de tibetanske flygtninges nuværende gode forhold i Nepal og Indien, og at det også ville være presset udefra og støtten herfra, der i sidste ende ville føre dem tilbage til deres eget land. Lad os håbe og arbejde for, at det sker!

De forsamlede foreninger, Frit Tibet, Støttekomiteen, Care Tibetan, Center for Visdom og Medfølelse samt Tibet Charity fik lejlighed til at mødes, og Lakha Lama fik mulighed for at udtrykke sit altid tilstedeværende ønske om at se os alle samarbejde om den fælles sag!

Gunver Juul, maj 2014

 

 
 
 
Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.