Tibet Charity Indien

 

 

 

 

Se alle billederne på
TC Indias Facebook
side ->

 

Tibet Charity India fejrede 10 års fødselsdag

Fejringen blev afholdt på TIPA auditoriet den 27. oktober 2014

Sikyong Dr. Lobsang Sangay, præsident for den tibetanske eksilregering, og Penpa Tsering, speaker i det tibetanske parlament, var begge æresgæster og talte på vegne af den tibetanske regering. Begivenheden havde også deltagelse af andre vigtige personer; heriblandt medlemmer af det tibetanske parlament, indenrigs-, uddannelses- og sundhedsministrene, såvel som deltagelse af Tibet Charitys sponsorer og donorer.


Mr. Tsering Thundup, leder af Tibet Charity India modtager ærede Lakha Rinpoche, stifter af Tibet Charity.


VIP’er og gæster til ceremonien.

Tibet Charity India’s leder, Tsering Thundup, bød velkommen og gav udtryk for vigtigheden af at fejre begivenheder som denne for at takke og anerkende dem, der ønsker Tibet Charity India det godt. Ligeledes også for at takke både alle sponsorer, de frivillige og de ansatte for deres enorme bidrag til de forløb, Tibet Charity India har sat i gang i de sidste ti år for de fattige og udsattes bedste. Han nævnte kort Tibet Charity India’s aktiviteter i de sidste ti år indenfor organisationens forskellige dele - uddannelse, sundhedspleje, social udvikling og dyrevelfærd.

Under sin tale ved den ceremonielle begivenhed, sagde Sikyong Dr. Lobsang Sangay: "I de sidste ti år har Tibet Charity India arbejdet tæt sammen med forskellige dele af den tibetanske centraladministration og har ydet bistand ved at skabe stipendier, organisere forløb om sundhedsbevidsthed, starte programmer om dyrevelfærd og også ved at støtte andre velfærdsforløb."

Idet Sikyong Dr. Lobsang Sangay gav organisationens eksemplariske arbejde inden for socialområdet sin uforbeholdne anerkendelse - i særdeleshed indenfor områder, den tibetanske centraladministration har været ude af stand til at nå, og hvor Tibet Charity India netop har været mest effektiv - fortsatte han: "Det er ikke nemt at udføre socialt arbejde i så stor en skala i et lokalsamfund. Der er masser af bureaukratiske og administrative forhindringer. Tibet Charity India har imidlertid, på trods af alle forhindringer, vedvarende ydet deres tjeneste og bistand i over ti år, hvilket jeg oplever vitterligt er en bemærkelsesværdig bedrift. Jeg giver derfor Tibet Charity India min dybe anerkendelse for al deres hårde arbejde for at støtte det tibetanske lokalsamfund."

Sikyong understregede også vigtigheden af, at yde tjeneste til samfundet. Han sagde, at et kærligt hjerte ikke er nok. "Vi må være villige til at stå i tjeneste. Man kan være varmhjertet, men hvis det ikke manifesterer sig i handlinger for menneskeheden, så er vores produktivitet eller bidrag begrænset," sagde han.

"H.H. Dalai Lama råder os altid til at arbejde på medfølelse, der viser sig i vores passion for at tjene menneskeheden. Derfor er jeg af den opfattelse, at Tibet Charity India’s projekter til hjælp for de fattige og ældre tibetanere og til at give de hjemløse og dyrene sundspleje, er udtryk for medfølelse i praksis." tilføjede Sikyong Dr. Lobsang Sangay.

I sin tale nævnte Penpa Tsering kort Lakha Rinpoches - Tibet Charity Denmark’s grundlægger - ærværdige arbejde. Penpa Tsering talte også om betydningen af et ansvarligt lederskab i en organisation for succesfuldt at kunne gennemføre et projekt og han anerkendte det arbejde, der er gjort af Tibet Charity India’s team inderligt.

I særdeleshed gav han sin store anerkendelse til Tibet Charity India’s program, der tilser og drager omsorg for de fattige og ældre tibetanere i og omkring Dharamsala. "Der er i dag en masse ældre tibetanere som bliver alene. Deres børn er taget til udlandet af økonomiske årsager og efterlader deres forældre alene i deres hjem - derfor er det ikke nok at sende penge hjem. De ældre har brug for støtte i deres dagligdag. Derfor er den tjeneste og bistand, som ydes af denne organisation, virkelig uvurderlig," sagde Penpa Tsering.

Lakha Rinpoche, Tibet Charitys grundlægger og et tidligere medlem af det tibetanske parlament, talte om sine mål med at starte organisationen: "Jeg flygtede fra Tibet, efter at Tibet var blevet brutalt besat af Kina. Da jeg havde nået Indien, havde jeg ikke råd til blot at nyde denne nyfundne frihed. Jeg indså, at jeg måtte gøre noget for mine med tibetanere og det var sådan, Tibet Charity tog form," sagde han.

Gunver Juul, medlem af bestyrelsen af Tibet Charity i Danmark, gav udtryk for taknemlighed.

Der var flere kulturelle indslag ved den ceremonielle begivenhed - undervejs optrådte studerende ved Tibet Charity India’s åbne grundlæggende uddannelsesprogram og også kunstnere fra det tibetanske institut for udøvende kunstarter.

Fejringen blev bredt dækket i medierne af såvel tibetanske som af internationale aviser og TV.

Oversat fra TC India’s Facebook side, november 2014

 

 
 
 
Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.