TIBET CHARITY INDIEN

 

Dyresteriliserings- og antirabiesvaccineringslejr
organiseret i Bir

Som en del af vores kampagne for at holde bestanden af gadehunde nede og for at sikre deres gode helbred, har Tibet Charity løbende organiseret lejre i de tibetanske og indiske settlements rundt om Dharamsala.

Den 11. maj rejste et hold på to dyrlæger - Dr. Pankaj Sharma og Dr. Milli Swali, til Bir sammen med Lobsang Thukjey, en paramedicinsk dyrlæge, og Pema, en dyrlægeassistent, der skulle sætte dyresteriliserings- og antirabies- vaccineringslejren op i Bir og i de settlements, der er i området. Ved ankomsten blev dyrelægeholdet modtaget af en gruppe lokale unge tibetanske frivillige. Uden spild af tid, gik de frivillige straks igang med at gøre rent i et forladt hus, der skulle være den midlertidige klinik og derefter blev operationsborde og det øvrige nødvendige udstyr til lejren sat op.

Da det var gjort, gik de frivillige ud i området med det samme for at fange gadehunde, som endnu ikke var steriliseret. På den første dag blev 8 hunde fanget til sterilisering. Mens man fangede hunde ind, sikrede man sig, at man gav anti-rabies vacciner til de hunde, der ikke havde behov for at blive steriliseret.

Da man blev færdige med at tage sig af hundene i Bir, gik man videre med at fange gadehunde ind i Chauntra, en nabolandsby med en skole og et alderdomshjem. Alle fik megen hjælp fra entusiastiske skoleelever, og også fra beboere fra alderdomshjemmet til at fange gadehunde.

Efter tre dage havde dyrelægeholdet steriliseret 23 hunde, (6 hanhunde og 17 tæver). Holdet havde også vaccineret 152 hunde i området - dette omfattede ikke de hunde, de ikke havde kunnet fange. Hvad dem angår, lovede de frivillige at foretage vaccinationer efterfølgende og derfor lod holdet vacciner blive tilbage til det formål. Ligesom alle andre steder hvor dyrelægeholdet er, behandlede de også i denne omgang hunde, der krævede operationer og sørgede for deres forbindinger. Denne gang havde holdet succes med at fjerne en tumor i brystet fra en ældre tæve.

De lokale beboere satte stor pris på dyrelægeholdets gode arbejde. Imens de takkede holdet for deres arbejde, bad beboerne Tibet Charity om at organisere lejre som disse igen på jævnlig basis.

Vi takker Brigitte Bardot Foundation for venligt at have afholdt alle udgifter i forbindelse med Tibet Charity dyrevelfærdsaktiviteter, hvilket også omfatter køretøjet. Uden BBFs støtte, ville det ikke have været muligt for os at fortsætte dette dyrevelfærdsforløb.

Vi takker også Ingrid Smolders for sin venlige støtte af Dr. Milli Swali så han kunne arbejde for os, og også for at støtte os med dyrelægemidler og andet udstyr, der er nødvendigt for at kunne gennemføre en ABC lejr, (red: dyrevelfærdslejr, hvor man foretager nødvendige steriliseringer).

Udgivet på www.tibetcharity.in maj 2015

 

 
 
 
Adresse

C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Bankoplysninger - klik her ->