TIBET CHARITY INDIEN

 

Fejring af global Hepatitis B dag og gratis offentlig screening, efterfulgt af screening og vaccinationer i de omliggende klostre, institutioner og skoler


Folk registeres før screening.

Den 28. juli i år fejrede Tibet Charity India den globale Hepatitis dag sammen med lande verden over – det er 4. gang vi har gjort dette.

For at markere dagen, gennemførte vi en gratis offentlig screening for Hepatitis B. 126 mennesker deltog i screeningen, hvoraf 13 testede positivt.

 

Ud af disse 13, var 11 allerede klar over deres sygdom - og 2 blev klar over deres tilstand den dag. Ligesom i de andre år, blev de, der testede negativt, rådet til at blive vaccineret snarest muligt. De, som testede postivt for 1. gang - blev i fuld diskretion - rådet til at få lavet yderligere test, der ville kunne be- eller afkræfte denne 1. tests resultat.

Da Hepatitis B er en af de største dødsårsager blandt tibetanere, har vi jævnligt taget initiativer som dette op. Mange arver sygdommen ved deres fødsel, og på grund af manglende viden om eller opmærksomhed på sygdommen - tillige med manglen på behørig medicinsk behandling, forekommer der for mange tidlige dødsfald. Blandt årsagerne til dødsfaldene er sandsynligvis også brugen af barberblade (som er en stor smittekilde til denne sygdom, red.)

Vores intention i Tibet Charity India er ikke - og har aldrig været - at skræmme folk. Vi ønsker derimod af øge offentlighedens bevidsthed om og opmærksomhed på Hepatitis B, med det formål at formindske antallet af de dødsfald, den er årsag til.

Tibet Charity India ønsker at takke Bristols-Myers Squibb India Private Limited for at stille testudstyrspakker til rådighed gratis og for at have stillet vaccinerne til rådighed for os til nedsat pris. Vi ønsker også at takke dem for at have stillet deres sundhedsrådgiver fru Anita Sharma til rådighed for os som leder af testene af offentligheden - vi er meget taknemlige for at hun tog sig tid til dette den 28. juli. Udover at give nødvendig undervisning om behandling og forebyggelse af sygdommen, delte TibetCharity´s sundhedspersonale informerende brochurer ud om Hepatitis B.


Screening gennemføres.

 

Fra den 28. juli og 8 dage frem organiserede vores sundhedspersonale lejre på alle kloster-institutioner og skoler i og omkring Dharamsala.

I alt blev 776 mennesker testet for, om de havde Hepatitis B virus - heraf testede 740 negativt og 36 blev diagnosticeret postive. Disse sidste blev rådet til at få foretaget yderligere tests, som ville kunne be- eller afkræfte det 1. testresult. De personer, der fik et negativt testresultat blev rådet til at blive vaccineret.

 


Hepatitis B screening- & vaccinationsprogram.

Sted
Antal testet
Antal vaccineret
1.
TC House (alm offentlighed)
126
0
2.
Dip-Tsechokling Kloster
35
15
3.
Gadhen Choeling Nonnekloster
100
42
4.
Nechung Kloster
43
0
5.
Gadhong Kloster
12
0
6.
Chime Gatseling Kloster
63
59
7.
Shugseb Nonnekloster
72
0
8.
Jonang Kloster
16
0
9.
Dolmaling Nonnekloster
42
0
10.
Namgyal Kloster
162
64
11.
Trilokpur Nonnekloster
70
0
12.
Tibet Charity studerende
35
11
T O T A L
776
191
 

 

Udgivet på www.tibetcharity.in september 2015 (Sammenskrivning af to news-artikler)

 

 
 
 
Adresse

C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Bankoplysninger - klik her ->