Sociale projekter
TC India

Fra festtidsskrift, som TC India har lavet i forbindelse med deres 10 års fødselsdag:
"TIBET CHARITY Celebrating 10 years of service of a nation in exile" (2014)

 

Program for social udvikling

Introduktion

Tibet Charity’s program for social udvikling har til formål at forbedre levestandarten for tibetanere i Indien. Programmet gør dette ved at fremskaffe financielle midler til individer og grupper i samfundet i de mange tibetanske settlements spredt ud over landet, specielt dem, der ligger i fjerntliggende egne.

Mange mennesker og grupper i lokalsamfundet beder om hjælp, men Tibet Charity tror på vi også har en pligt til at gå ud og finde ud af, hvor der er allermest brug for hjælp. I overensstemmelse med denne forpligtigelse, besøger vores personale lejlighedsvis de tibetanske settlements i Indien og vi har jævnlig kontakt med de autoriteter, der leder dem.

Tibet Charity udfører sit mandat gennem to programmer:
- Projekter for udvikling af lokalsamfundet
- Programmet "Adoptér en bedsteforælder"

 

 
 

Sociale projekter
TC India

Fra festtidsskrift, som TC India har lavet i forbindelse med deres 10 års fødselsdag:
"TIBET CHARITY Celebrating 10 years of service of a nation in exile" (2014)

 

Projekter for udvikling af lokalsamfundet

Da tibetanerne først kom til Indien sent i 1950’erne, blev de tilbudt land at slå sig ned på af den indiske regering. De tibetanske settlements udviklede sig langsomt, med tiden med hjælp fra delstatsledelsen, og andre under ledelse af den tibetanske centraladministration.

Idag har de tibetanske settlements værksteder, landbrug, skoler, plejehjem og klinikker. Selvom indenrigsministeriet under den centrale tibetanske administration tilser deres generelle velbefindende, er der områder, hvor NGO’ere som os må træde til og undersøge om der er mere, der kan gøres. Vi har derfor personligt besøgt nogle af disse settlements beliggende i afsides områder og har tilbudt vores begrænsede bistand.

Uddrag af projekter, vi har påtaget os i nogle af de tibetanske settlements:
- Instalation og reparation af vandforsyningssystem.
- Ydelse af kortvarig økonomisk hjælp til hjemløse og nødstedte mennesker.
- Køb af beklædning, sengelinned og moskitonet til de ældre.
- Reparation og forbedring af indretningen i plejehjem.
- Forbedring af forholdene på pasningsinstitutioner for småbørn med arbejdende forældre.
- Anskaffelse af vintertøj og lamper drevet af solceller til nomadefamilier i Ladakh.
- Donationer af katastrofehjælp til de påvirkede af oversvømmelsen i 2010 i Leh.
- Donering af senge til et vandrehjem for studerende i Lahaul- og Spiti-området.

Case: Drikkevandsprojekt

I 2007 sørgede Tibet Charity for en ny vandpumpe og sørgede for nye vandrør til plejehjemmet i det tibetanske settlement i Dhargyatling – dette gav de ældre frisk drikkevand i deres hjem for første gang nogensinde.

De oprindelige vand -rør og -ledninger var meget gamle, havde lækager og kunne ikke få vandet frem til opbevaringssystemet, som det skulle. Ydermere var pumpen slet ikke til at regne med, hvilket betød at de ældre kunne være uden vand i dagevis. Det var ikke nemt at få pumpen repareret, da det nærmeste reparationsværksted var fire timer væk - eller mere under monsunen, eftersom den gør, at vejene bliver oversvømmede. Afskåret fra forsyning af vand, blev de ældre tvunget til at hente deres eget vand i en spand fra en anseelig afstand. Nu, hvor det nye vandforsyningssystem er på plads og virker upåklageligt, har de varigt vandforsyning i deres hjem.

Case: At få belysning bragt frem til afsideslevende nomadefamilier i Ladakh

At blive vedvarende forsynet med strøm har altid været et stort problem for de mennesker, som lever i nomadeområdet Ladakh. Den eneste kilde til lys for mange sådanne familier var det lys, der blev afgivet af levende brænde eller af petroliumslamper. Da nomadefamilierne konstant er i bevægelse med deres dyr fra årstid til årstid, har det ikke været muligt for administrationen at forsyne dem med en stabil elforsyning. Herudover gør det kolde klimas strenghed det svært at starte nogen som helst slags hydraulisk kraftstation.

Med håbet om at kunne skabe en mere stabil energikilde til den fattigere del af befolkningen i området, anskaffede vi lamper drevet af solceller til familerne. Dhondup Tashi, som er chefrepræsentant for tibetanerne i Ladakh, skrev i sin projektafslutningsrapport: „Vi er meget taknemlige for at I har anskaffet økonomiske midler til købet af 70 lamper til uddeling blandt de mest nødstedte og fattige af nomadefamilierne. Modtagerne udtrykte deres taknemlighed for Jeres imødekommenhed og venlige gestus mod de fattige mennesker i Jangthang, en gestus, de længe vil mindes med værdsættelse.“

Vi takker Save Tibet Austria (Red Tibet Østrig, red.) for deres venlige hjælp og for at bringe belysning til mange familier i de afsides egne af Ladakh.

 

 
 

Sociale projekter
TC India

Fra festtidsskrift, som TC India har lavet i forbindelse med deres 10 års fødselsdag:
"TIBET CHARITY Celebrating 10 years of service of a nation in exile" (2014)

 

Projekt adoptér en bedsteforælder

Med dette program er det Tibet Charity’s formål at støtte de ældre som almindeligvis lever alene i Indien uden familie eller mulighed for støtte. De fleste af dem har familier tilbage i Tibet. Det sponsorbeløb, vi giver dem, bliver brugt til at dække de daglige fornødenheder, så som at betale for bolig, mad og lægehjælp. I nogle tilfælde er modtagerne ikke gamle nok til at være bedsteforældre, men vi har taget dem med i programmet på grund af deres hårde situation.

Dette program er afhængig af løbende donationer fra donorer, som for de flestes vedkommende lever langt væk.

Sideløbende med de sager, som tages op af vores sponsorer direkte sammen med den centrale tibetanske administration, har vi omkring 60 ældre, som lever i og omkring McLeod Ganj, og som har det godt på grund af dette program.

Vi benytter denne mulighed for at takke alle vores støtter hvis godtgørende handlinger har haft en dyb virkning på disse ældre - dette tillader dem at leve resten af deres liv i værdighed og selvrespekt.

"De forskellige dele og aspekter af menneskelivet,
så som et langt liv, et godt helbred, succes, glæde og så videre,
som vi ser som ønskværdige,
afhænger alle af venlighed og et godt hjerte."

Dalai Lama

 

 
 
 
Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.