Affald, der flyder i gader og i naturen, er et problem overalt i de fattige lande og måske især i Indien. Det har længe været en torn i øjet på tibetanerne, og flere steder er der taget initiativer til at indsamle affaldet fra de private husstande og samle det på store områder uden for byerne. Det er dog heller ikke en løsning i det lange løb, hvis man vil undgå at fylde naturen op med spildprodukter.

Her kommer Effektive Mikroorganisme (EM) teknikken til sin ret, idet man kan forvandle affald til gødning og økologisk muld ved at oversprøjte det med EM opløsninger. I Bir, ca. halvanden times kørsel fra Dharamsala, har kommunen udlagt et tilstrækkeligt stort stykke jord til renovations plads, hvor man skal afprøve teknikken.

Stor interesse for renere byer
Foreløbigt har man opstillet egnede affaldsbøtter i byen, og man er i gang med at indprente befolkningen at aflevere deres affald dér i stedet for blot at smide det ud i rendestenen. Det går fremad, og der er stor interesse for at gøre byen renere, men man mangler stadig midler til at anskaffe en lastbil, der kan indsamle affaldet og bringe det til renovationspladsen.

Tibet Charity igangsatte projektet, der nu er overdraget til Home Department og det lokale settlement. Instruktionen i anvendelsen af EM-teknikken blev doneret af Mr. Takara Shinji, repræsentant for World EM Organization.

 
Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.