Den tibetanske eksilregering har vedtaget, at tibetanske bosættelser skal være uden kemi, og at landbruget skal dyrkes efter økologiske principper. Endvidere er det vedtaget, at der skal anvendes Effektive Mikro-organismen (EM) i det økologiske landbrug for at give renere og større afgrøder.

Tibet Charity har været med fra begyndelsen i denne sammenhæng og har skabt en demonstrationshave i Nelamangala, tæt ved Bangalore i Sydindien.

En stor vandbeholder blev bygget, og en økologisk EM have med dyrkning af grøntsager, bomuld, vinstokke og frugt har forsynet Nelamangala’s øvrige workshops med grøntsager, og der er allerede salg af økologiske tomat- og aubergine- frø til markeder uden for Nelamangala, ligesom man har forsynet andre bosættelser med de rene frø.

Inspiration for andre tibetanske bosættelser
10 unge mennesker fra Hunsur settlement, også i Sydindien, er uddannet i Pune og vendt tilbage til deres bosættelser for at videreføre den allerede eksisterende økologiske dyrkning af grøntsager og bomuld, men med den nye brug EM.

Den økologiske EM have i Nelamangala fungerer som inspiration for tibetanere i alle bosættelser, som her kan se de fine resultater af denne teknik. Det er vores håb, at vi kan udbrede disse dyrkningsmetoder, og at vi kan uddanne mange unge til at være omrejsende EM-ingeniører, også i indiske områder. Projektet vil således iværksætte varige indtægtskilder for det tibetanske samfund, samtidigt med at det skaffer rene fødevarer til mennesker og dyr.

Undervisningen blev doneret af Verdensorganisationen for EM.

 
Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.