Tibet Charity driver et gratis veterinær hospital for kæledyr og herreløse dyr. Klinikken er bemandet med udenlandske frivillige, der er praktiserende dyrlæger og sygeplejersker. En række praktikant dyrlæger vælger også at have deres praktikplads her. Der er to tibetanske veterinær sygeplejersker, ansat af Tibet Charity, som bistår operationer. Desuden kommer en lokal dyrlæge to gange om måneden, når der er behov for akut kirurgi.

Projektet er igangsat efter personlig henstilling fra H.H. Dalai Lama. Lokalerne er stillet til rådighed af hans søster. Brigitte Bardot Fonden har sponsoreret en dyreambulance samt en del af udstyret i hospitalet.

Der er en stor bestand af herreløse hunde, der udgør en fare for den lokale befolkning – især for børn, der ikke kan flygte hurtigt nok. Hundene bider mennesker og spreder sygdomme, herunder rabies.

For at løse problemet har Tibet Charity valgt den medfølende metode, nemlig sterilisation. Via Animal Birth Control Program hjælper vi med at sterilisere herreløse hunde, både på dyrehospitalet og de midlertidige klinikker i de omkringliggende bebyggelser, herunder Norbulingka, TCV, Sarah og Bir samt i camps ude på landet. Hundene opereres under iagttagelse af almindelig veterinær kontrol og får de nødvendige medicinske behandlinger. De vaccineres mod rabies, og de sårbehandles, indtil snittet er helet og risiko for infektion er mindsket.

Før i tiden var der årligt 5-10 mennesker der døde af rabies bid, men i de seneste år er antallet af tilfælde af rabies grundet hundebid mindsket betydeligt. Selv om det ikke er muligt at udrydde rabies helt, så kan vaccination af omstrejfende hunde i væsentlig grad afhjælpe problemet og forhindre spredning af sygdommen.

Via vores Animal Vaccination Program arbejder vi på at vaccinere så mange herreløse hunde som muligt gennem en række opsøgende indsatser. Et team af dyrlæger og hjælpere besøger et område på en bestemt dag og vaccinerer hundene i dette område. De informerer desuden offentligheden om farerne for rabies, og hvordan man kan undgå dem. Vaccinationerne gentages hvert år.

 
Adresse

C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.