Af bestyrelsesmedlem Jette Hoffmeyer – tovholder for Uddannelsesrojekter

At sikre uddannelse til de tibetanske flygtninge i Indien og Nepal har været en meget vigtig del af det humanitære arbejde, som Tibet Charity har ydet gennem mange år. Uddannelse er nemlig meget ofte den eneste mulighed, tibetanerne har for at ændre deres fremtid og dermed også give dem mulighed for at hjælpe deres familier og det tibetanske samfund.

Hovedparten af de tibetanske High School studerende har ikke økonomiske muligheder for at videreuddanne sig og slet ikke til at komme på universitetet. Et meget begrænset antal legater uddeles af det tibetanske selvstyres administration til de studerende med de højeste karakterer. Men hovedparten af de tibetanske unge står uden muligheder, uanset hvor begavede og flittige de i øvrigt er. En High School eksamen er ikke nok til at give dem et job hverken i Indien eller i Nepal.

Udover Tibet Charity’s støtte til de uddannelser, der foregår i Huset i Dharamsala i Indien, har vi i en del år haft sponsorater på individuelle uddannelser uden for huset.

I 2020 har vi haft sponsorstøtte til 6 højere uddannelser. De 2 har endt deres undervisningsforløb nu, kun 4 studerer videre, men der starter nye i juli 2021. Vi har også 14 unge i uddannelsesforløb på TCV Skolen.

Men i Pokhara har vi den store glæde at 16 sponsorbørn har været støtte hele deres skoleforløb, og nu formidler Lodrik Foundation, at de kan studerer videre til samme sponsorbidrag som tidligere.

Antallet af studerende har været faldende på grund af corona, med dem, der har gennemført, og fortsat studerer, har arbejdet hjemmefra digitalt.

Vores sponsorater er som hovedreglen for hele studie-perioden, som kan variere. De mellemlange uddannelser varer typisk 3-4 år og de lange uddannelser 5-6 år. Som sponsor forpligter man sig allerede før uddannelsen starter, samtidigt med udvælgelsen af de studerende.

Et uddannelsessponsorat er økonomisk afhængigt af, hvilken uddannelse der er tale om. Det koster mellem 3.000 kr. og 4.800 kr. om året. Sponsoratet kan også betales kvartalsvis Man kan også donere direkte til uddannelsespuljen. Disse øremærkede donationer går til Tibet Charity’s legatpulje, som sikrer endnu flere tibetanske unge en uddannelse.

 
Adresse

C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.