2010

På Tibet Charitys ungdomscenter i Jorpati, Nepal, har daglige tilbagevendende strømsvigt længe været en stor belastning for centrets administration og computerundervisning. Centret udfører en vigtig opgave i forhold til at undervise de unge eksiltibetanere i computerfærdigheder og samtidig sikre at de unge bliver holdt beskæftigede og væk fra gaden.

Men da strømmen ofte udebliver fuldstændig eller i op til 14 timer i døgnet i Nepal, har det ikke været let at udføre denne opgave, og det har været til stor frustration for både elever og lærere. Centret har forsøgt at holde computerne kørende med batterier, hvilket har været lige nok til at klare dele af undervisningen, men slet ikke tilstrækkeligt til at de unge også har kunnet øve sig efter timerne.

Men dette er der nu kommet en løsning på. Med midler fra Tibet Charity Danmark er der blevet købt og installeret en generator, der kan holde computerne og centret kørende når de daglige strømsvigt indtræder.

Med stor glæde beretter de fra centret, at computerundervisningen nu fungerer optimalt og at de daglige strømsvigt ikke længere påvirker deres arbejde med de unge.  Og det er jo fantastisk. At vi med forholdsvis små midler, kan gøre en stor forskel for rigtig mange unge eksiltibetanere i Jorpati, viser at Tibet Charity’s arbejde nytter og at småt også kan gøre godt.

Jorpati_generator_1

Jorpati_generator_2

 
Adresse

C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->