Gode grunde til at oprette testamente

At oprette et testamente er en god idé, hvis du selv vil bestemme, hvordan din arv skal fordeles. Hvis du vælger at indsætte Tibet Charity som arving, går hele beløbet ubeskåret til foreningen, da vi er fritaget for arveafgift.

Hvis du ikke opretter et testamente, fordeles dine værdier efter arveloven. Har du ingen arvinger, går arven videre til staten, medmindre du har skrevet testamente. Ægtefælle eller registreret partner, børn, adoptivbørn, børnebørn eller oldebørn (livsarvinger), regnes for tvangsarvinger. Det vil sige, at de som udgangspunkt skal arve 25 % af din formue. Resten kan du selv bestemme over i et testamente.

Hvordan gør jeg, hvis jeg vil oprette testamente?

Når du opretter et testamente, bestemmer du selv, om Tibet Charity skal arve et fast beløb, en procentdel eller hele formuen. Du kan godt fordele din arv imellem dine livsarvinger - eller andre arvinger - og Tibet Charity. Vi skal ikke betale boafgift til staten. Derfor går hele det beløb, du testamenterer til Tibet Charity, ubeskåret til vores arbejde for at hjælpe tibetanske flygtninge.

Jeg vil gerne oprette et gratis testamente til fordel for Tibet Charity

Det går ikke ud over beløbet til dine arvinger, hvis du også betænker os

Det kan lyde som en selvmodsigelse, at du både kan støtte et godt formål med en del af din arv og samtidigt sørge for, at dine arvinger vil modtage en større arv. Det kan dog i visse tilfælde lade sig gøre med den såkaldte 30% løsning. Familie og andre arvinger (dog ikke ægtefæller) skal ifølge arveloven betale mellem 15% og 36,25% i boafgift til staten, når de arver formuer af en vis størrelse. Du kan tilgodese Tibet Charity, uden at din familie får mindre i arv. Hvis du beslutter, at Tibet Charity skal modtage en del af arven på betingelse af, at vi betaler bo- og tillægsboafgift for dine øvrige arvinger, kan de få ligeså meget i udbetaling, som hvis Tibet Charity ikke var tildelt noget. Det er fordi, Tibet Charity så betaler deres del af arveafgiften.

Et tænkt eksempel
Hvis du har én arving, lad os sige en datter, som skal arve 1 million kroner, så skal hun som livs-arving betale 331.799 kr. i afgift til staten. Dermed er der 668.201 kr. til datteren.
Hvis du i stedet bestemmer, at hun skal arve 668.201 kr. fri for afgift, kan Tibet Charity herefter arve det resterende beløb. Således arver datteren det samme beløb, samtidig med at Tibet Charity bliver tilgodeset. Arveafgiften vil blive betalt af Tibet Charity, som skal betale en mindre afgift til staten, nemlig 211.522 kr. Tibet Charity arver således 120.277 kr.

Du kan læse mere om dette på denne side om arveafgift

Opret Gratis Testamente

Virksomheden Dokument 24 hjælper os med at oprette testamenter gratis, når vi er skrevet ind i testamentet. De har gjort det enkelt at oprette et testamente online. Tryk på nedenstående link for at se, hvordan du kommer i gang med oprettelsen af dit testamente.
Når du har oprettet testamentet, så modtager du det straks pr. e-mail. Herefter skal testamentet skrives under som et notartestamente eller som et vidnetestamente. Du vælger selv, hvordan du skriver testamentet under.
Dokument 24 står til rådighed pr. telefon og pr. e-mail, hvis du søger juridisk rådgivning.

Ja tak, jeg vil gerne oprette et testamente hos Dokument 24

 
Adresse

C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted

Telefontid

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Bankoplysninger - klik her ->