tc_historie

1997: Organisationen stiftes på initiativ af T.D. Lakha Lama den 13. august. Allerede i september måned samme år arrangeres „Tibet uge“ i København, hvor 12 munke fra Nepal laver sandmandala og smørskulpturer på Nationalmuseet og optræder med Cham-dans i Cirkusbygningen. Projektet var planlagt i Committe for World Peace-regi, som Tibet Charity udsprang af.

Efter et par år bliver Tibet Charity’s virke delt op i indsatsområderne: Sundhed og miljø, Uddannelse, Sociale projekter og Self-sustainable business samt personlige Sponsorater.

1998: Den 10. december markeres FN’s menneskerettighedsdag ved at tænde 10.000 lys rundt om Peblingesøen i København. Træerne om søen udsmykkes med Japanske tempelklokker, og et festfyrværkeri oplyser aftenen. 

1999: Tibet Charity fejrer medlem nr. 500, hvilket gjorde foreningen fradragsberettiget. Desuden bliver projekt „Giv en ko“ en succes, og foreningens medlemmer donerer over 20 malkekøer til tibetanere i Indien og Nepal.

2000: Medlemstallet er nu oppe på 1.000 medlemmer. Tibet Charity er medarrangør ved H.H. Dalai Lamas besøg i Danmark, der arrangeres af Center for Konfliktløsning og Committee for World Peace.
Tibet Charity arrangerer en stor velgørenhedskoncert i Cirkusbygningen i København.

2001: Det første dyrlægeprojekt gennemføres i Mundgod i Sydindien, hvor 300 gadehunde modtager behandling under primitive forhold.

2002: Tibet Charity inviterer seks unge tibetanere fra et ungdomscenter i Nepal til Danmark, hvor de kommer i praktik i danske virksomheder inden for computergrafik og tøj design.

2003: Tibet Charity arrangerer H.H. Dalai Lamas besøg i Danmark med fem dages buddhistiske belæringer. Besøget giver et overskud på 2.254.789 kr. til gavn for mange tusinde tibetanere i Indien, Nepal og Tibet.

2004: Et tidligere fem etagers hotel bliver til Tibet Charity’s hus i Dharamsala i Indien. Huset anvendes som uddannelsescenter, klinik for mennesker og dyr samt som lokalkontor for organisationens projekter i Indien. Sundhedsklinikken ledes af Tibet Charity’s fastansatte sygeplejerske samt bestyrelsesmedlem Gunver Juul, der altid tager fat på behandlingen af tibetanske flygtninge, når hun er i Indien. Danske og svenske dyrlæger skiftes til at tage sig af hunde og katte, der foregår på en lille veterinærklinik i huset.

2005: DR’s koncertsal danner rammen om en koncert i anledning af H.H. Dalai Lamas 70 års fødselsdag. Tibet Charity’s formand Lakha Lama og hans kone Pia rejser til Tibet og udbetaler støtte til uddannelsesprojekter i Batang.

2006: Tibet Charity’s femte indsatsområde „Projekter i Tibet“ realiseres. Tibet Charity arrangerer desuden uddannelse af tibetanske hjemmesygeplejersker i Dharamsala i Indien.

Efter en række succesfulde lærerseminarer i tibetanske skoler i praktisk fysik og kemi i Dharamsala, besluttes at udbrede ideen til samtlige skoler i Indien. Seminarer følger i Sydindien, Sikkim, Mousoorie og Ladakh. Formålet er at styrke naturvidenskabelige fag og evalueres med topkarakterer. Danske frivillige med stor erfaring står for undervisningen.

2007: Med hjælp fra en privat, svensk sponsor bygger Tibet Charity et børnehjem for forældreløse tibetanske børn i Nepal. Desuden doneres 7.000 børnebøger på tibetansk til skoler i Østtibet. Det er første gang H.C. Andersens eventyr om Tommelise udgives på tibetansk, og første gang børnene i Tibet får adgang til vesterlandsk børnelitteratur på deres modersmål.

2008: Det første hold lokale hjemmesygeplejersker (home nurser) etableres. De bidrager med førstehjælp, sårbehandling, alm. sygepleje og fødselsforberedelse, ældre pleje samt oplysning om hygiejne og kost.

2009: Tibet Charity arrangerer H.H. Dalai Lamas besøg i Danmark med flere dages workshop og seminar i Bella Centret om buddhismen, heriblandt mindfullness og fred gennem indre fred.
Med støtte fra Brigitte Bardot Fonden oprettes i foråret det første dyrehospital, der - ifølge indiske aviser - er det bedste i hele Nordindien.

2011: HH Dalai Lama i København 18. april. Mindfullness 7 Point Mind Training og What Life is all About.

2012: Færdigt tibetansk plejehjemsbyggeri i Swayambhu.
Den tibetanske Operatrup i Kathmandhu får afgørende støtte.

2013: Tibet Charitys uddannelse i engelsk og computer godkendt af det indiske undervisningsministerium.
Blodbank oprettes af Tibet Charity India.

2014: I de områder, hvor Tibet Charity er aktiv med dyrevelfærd, er det lykkes os at udrydde rabies. Vi har i år fået akkreditering til åben uddannelse af voksne, som giver vores elever adgang til at fortsætte deres videreuddannelse i Indien på lige fod med andre studerende.

2015: Det er i år endelig lykkedes at bringe sundhedsprojekterne til nomaderne. Et af årets højdepunkter er også den indsamlede støtte til nepaleserne efter jordskælvene; en hjælp til genopbygning, der stadig er igang. Samt det glædelige, at vores tibetanske ansatte i Nepal går forrest i det konkrete, praktiske hjælpearbejde.

2016: Tibet Charity modtager den indiske pris "Enestående udøvelse af socialt arbejde 2016."
Tibet Charity modtager i Indien for 2. gang i år en pris i Indien for enestående udøvelse af socialt arbejde i tjeneste i lokalsamfundet. Vi har fået vores egen fundraisingperson, der varetager, at vi kan få økonomisk støtte fra nye fonde og kredse. Foreningens kommunikationsgruppe er i stor vækst, såvel i sammensætning, kompetencer og muligheder.

2017: Tibet Charity fejrer 20 års tro tjeneste med et herligt jubilæums event i Phendeling, København. Venner, medlemmer og diverse støtter mødte op til en dejlig fejring af 20 års arbejde for tibetanerne og et stort indsamlingsoverskud fra eventen bruges til et skoleprojekt.

2018: Tibet Charity har stor succes med at føre de unge tibetanere frem til videregående uddannelsesinstitutioner. Blodbankprojektet udvides med stadig flere frivillige donorer og fortsætter sit nyttige virke med succes. Smykkekunstneren Mads Heindorf designer en Tibet Charity mala, som sælges i hans butik med formål at støtte Tibet Charitys projekter.

 
 

Tilbageblik på Tibet Charity’s aktiviteter de første 10 år:

10 års jubilæumsskrift 2007

Der var gået ti år, siden Tibet Charity startede. Foreningen var vokset støt - og havde også dengang bl.a. holdt fast ved, at hjælpen til tibetanerne skal formidles ubeskåret, og at bestyrelsen selv betaler egne udgifter. Tag med på en rejse gennem de første farverige ti år ...

10 års jubilæumsskriftet som PDF (7,6Mb) ->

 
 
 
 
Adresse

C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Bankoplysninger - klik her ->