tibet_kortTibet er beliggende i Himalaya bjergene med et oprindeligt areal på 2,5 mio. km2 og en gennemsnitshøjde på 4400 meter over havet. Den ældste spirituelle kultur i Tibet, Bön kulturen, menes at være 10.000 år gammel.

Den første tibetanske konge regerede fra år 127 f.Kr., men det var først under Kong Songtsen Gampo (617-698 e.Kr.), at den buddhistiske kultur og det tibetanske alfabet blev udviklet.

Tibet har siden 1949-50 været besat af Kina og var, især under den kinesiske kulturrevolution, udsat for voldsomme overgreb, både menneskeligt og kulturelt. Ud af de oprindeligt 6 millioner indbyggere er over 130.000 flygtet til Nepal og Indien, og flygtningestrømmen over Himalaya bjergene fortsætter. Alle flygtninge er statsløse, og bor hovedsagelig i eksil i Nepal og Indien.

Der er dannet en demokratisk eksil-regering i Dharamsala i Nordindien. Dalai Lama er den øverste myndighed, og dernæst kommer en demokratisk valgt førsteminister. Den tibetanske regering tager vare på alle vigtige opgaver i det tibetanske eksilsamfund, f.eks. uddannelse, kultur, økonomi og sundhed. Den tibetanske eksil-regering arbejder hårdt for at hjælpe de mange flygtninge til en ny tilværelse.

 
Adresse

C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted

Telefontid

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Bankoplysninger - klik her ->