tc_vaerdi

Tibet Charity handler ikke KUN om at formidle velgørenhed, men også om at skabe forståelse for og opmærksomhed omkring den tibetanske kultur og de værdier, kulturen rummer. Den tibetanske kultur lærer os bl.a. at søge ikke-voldelige løsninger på konflikter og at arbejde sammen om fred, universelt ansvar og bæredygtighed.

De tibetanske værdier er indre værdier. Du kan være meget fattig materielt og meget rig indvendig – og omvendt. For at bevare de indre værdier behøver man ikke at være en religiøs person. Det er tilstrækkeligt at være et empatisk menneske. Det vigtigste er ikke at få ret, men at vi respekterer hinanden og i denne fælles anerkendelse skaber fremskridt.

Medfølelse er en central værdi
„Medfølelse, empati og ikke-vold er centrale værdier. Når der er medfølelse, kommer vold aldrig ind,“ forklarer herboende tibetaner Lakha Lama, som var med til at stifte Tibet Charity. Fra etableringen i 1997 var han foreningens formand til sin tilbagetræden ved udgangen af 2015, hvorefter han nu er ambassadør for Tibet Charity. Lakha Lama mener, at en af de vigtigste værdier i den tibetanske kultur er den medfølende kvalitet, der er central i den buddhistiske filosofi.

Værdierne udfolder sig i praksis sådan, at man som tibetaner starter dagen med at bede en bøn. Man beder for alle levende væsener – for at de må være fri for lidelse og opnå harmoni – og man beder om ikke at komme til at skabe mere årsag til lidelse.

 
Adresse

C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Bankoplysninger - klik her ->