Af Jens Schultzer – tovholder for erhvervsfremme


I Tibet Charity ser vi et stort potentiale i at samarbejde med tibetanerne om at udvikle bæredygtige virksomheder. Tibet Charity tilbyder partnerskaber, uddannelses- og konsulentydelser, der støtter op om at skabe bæredygtige tibetanske virksomheder, der kan fungere i den globale økonomi, og samtidig give tilbage til det samfund, som de udspringer fra. Det brede ydelsesprogram er gjort muligt via et netværk af gode konsulenthjerter. I Tibet Charity har vi på nuværende tidspunkt 3. projekter:

1. Projekt Norbulingka

Norbulingka tæt på Dharamsala i Nordindien er hovedsædet for de traditionelle tibetanske kunsthåndværk. Firmaet ejes af det energiske tibetansk-franske ægtepar Kalsang og Kim Yeshi, og virksomheden producerer religiøs kunst, smykker, møbler og tekstiler med mere. Samtidig oplærer de også tibetanske flygtninge i traditionelle kunsthåndværk eller anden arbejde – og de har ca. 360 medarbejdere ansat.

Norbulingkaprodukterne lever på alle måder op til trends omkring design, kvalitet og social ansvarlighed.

Norbulingka ejer og driver desuden 3 hoteller i Dharamsala. Hotellerne er alle af høj kvalitet og meget smagfuldt indrettet med egenproducerede ting. Det helt rigtige hotelvalg for dem der interesserer sig for traditionel tibetansk kunsthåndværk.

TC’s resultater med Norbulingka
TC har siden 2012 hjulpet Norbulingka med at definere virksomhedens strategiske udvikling.

Fremtiden med og for Norbulingka
TC vil fortsætte det gode samarbejde med Norbulingka og yde rådgivning og hjælpe med etablering af partnerskaber med relevante aftagere eller virksomheder/personer, som kan hjælpe med knowhow. Norbulingka står i en positiv men også speciel situation pga. stigende problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Årsagen hertil er at området oplever en nettofraflytning.

2. Projekt Norlha

Norlha er en virksomhed i Zorge Ritoma i Amdo nomadeland i Gansu provinsen, hvor de udvikler kvalitetsprodukter af yak oksens uld i deres workshop. Produkterne spænder fra de finest håndvævede sjaler og stoffer, over strik til lækre filtprodukter. TC faldt for projektet, da det er et socialt og kulturelt projekt, som fremmer den lokale tibetanske økonomi, og forbinder produktionen med nomadeliv. Grundlæggerne af firmaet er personerne bag Norbulingka. Med deres talent, erfaring og med aktivering af deres netværk gør de alt for at skabe en sikker, social og rentabel fremtid for virksomheden.

TCs resultater med Norlha
TC har siden 2011 hjulpet Norlha med at definere virksomhedens strategi.

Fremtiden for og med Norlha
TC vil fortsætte samarbejdet med Norlha og yde strategisk rådgivning samt hjælpe med etablering af partnerskaber med relevante aftagere og virksomheder/personer, som kan hjælpe med knowhow.

3. Projekt Tara Tibet Beads

TARA TIBET BEADS blev etableret tilbage i 2004 og var det første af TC’s erhvervsprojekter. Projektet er i dag en velfungerende produktionsvirksomhed, der med sine 35 medarbejdere bl.a. leverer kvalitetsprodukter til det danske smykkefirma Troldekugler.

Fremtid for og med Tara Tibet Bead
TC vil fortsat følge projektet og, såfremt behov opstår stå til rådighed med rådgivning og netværk.

TC’s erhvervsfremmende aktiviteter i fremtiden

TC vil fortsætte med de erhvervsfremmende projekter med henblik på at hjælpe tibetanerne til at bevare deres unikke kultur og levevis, samtidig med at de skaber tilfredsstillende levevilkår på selvfinansieret basis. Projekterne vil være langsigtede og baseret på hjælp til selvhjælp, der sikrer en værdig og bæredygtig vej til en bedre fremtid for eksil tibetanerne og tibetaner på plateauet.

Vores rådgivning skal skabe troværdighed omkring de lokale virksomheders strategiske evner, ledelsesmæssige kapaciteter, markedsføring og finansielle muligheder.

Hvad vil TC konkret gøre i fremtiden med eksisterende og nye relevante projekter?

Yde rådgivningsbistand.

Pleje og videreudvikle gruppen af konsulenter og erhvervsledere, som kan og vil hjælpe med at udvikle TC’s bæredygtige erhvervsprojekter.

Hjælpe med at finde venskabsvirksomheder, som vil hjælpe med know-how og erfaringsudveksling. Det er også muligt for danske virksomheder at støtte indsatsen ved ”venskabsaftaler”, hvor man f.eks. kan sende medarbejdere til området for at lære og lære fra sig.

Aktivt gennemtænke og tilbyde CSR projekter til danske virksomheder, således at disse kan investere i de lokale tibetanske virksomheder eller støtte dem på anden vis.

TC kan hjælpe med indgåelse af købs- og leveringsaftaler mellem vestlige og tibetanske virksomheder, så de kan nå bredere ud.

_/\_

 
Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.