Velkommen til Tibet Charity

Vores formål er at støtte bevarelsen af den tibetanske kultur og det tibetanske folk gennem humanitære projekter og kulturelle arrangementer. Læs mere ->

 
 
 

Velkommen til Tibet Charity

Vores formål er at støtte bevarelsen af den tibetanske kultur og det tibetanske folk gennem humanitære projekter og kulturelle arrangementer. Læs mere ->

T.h.: „Holy-Mount-Kailash“ i Tibet

 
Mount Kailash in Tibet
 
 

Tibet Charity’s Facebook side

Tibet Charity har en officiel Facebook side. Vi håber at kunne opdatere den løbende med nyt fra Tibet Charity’s arbejde.

Til Facebook siden ->

 
Tibet Charity
 
 

Støt Tibet Charity projekter

Er du eller din virksomhed interesseret i at vide mere om mulighederne for at støtte eller at få mere viden om specifikke indsatsområder?

Læs mere om projekterne og
hvordan du støtter ->

 
Tibet Charity
 
 

Du kan hjælpe som sponsor

Tibet Charity formidler alle personlige sponsorater ubeskåret til de tibetanske modtagerorganisationer.

Læs mere om sponsoraterne og
hvordan du støtter ->

 
Tibet Charity
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tibet Charity Indien

Universitetsstuderende fra England
besøgte Tibet Charity India

En gruppe på 23 studerende og fem ledsagere fra Ardingly College i England har været på besøg i Dharamsala fra 9. til 17. juli.

Læs mere her ->

Udgivet på www.tibetcharity.in juli 2015

 

 
 
 

 

Tibet Charity Indien

Første hold af studerende på den åbne undervisning for voksne afslutter 10. klasse

Det første hold elever har afsluttet 10. klasse gennem vores undervisningsforløb for voksne anerkendt af det Nationale Institut for Åben Undervisning (NIOS). Ni studerende i alt har gennemført All India eksamenen udført af NIOS i marts i år. Eksamensresultaterne kom tilbage i juni, og alle vores studerende har bestået, nogle af dem endda med meget gode karakterer.

Læs mere her ->

Udgivet på www.tibetcharity.in juli 2015

 

 
 
 

 

Tibet Charity Indien

Hans Helligheds 80 års fødselsdag: En medfølende fejring

Mens tibetanere over hele verden fejrede Hans Helligheds 80 års fødselsdag i fælleskab med tusinder af hans følgere, fik Tibet Charity India den nye idé at fejre begivenheden på en måde, der gavnede andre i nød. På Hans Helligheds 80 års fødselsdag i år håbede vi på - og fik - 80 frivillige bloddonorer til at give blod ved denne lovende dag.

Læs mere her ->

Udgivet på www.tibetcharity.in juli 2015

 

 
 
 

 

Tibet Charity Indien

International Bloddonordag fejret

Tibet Charity fejrede den globale bloddonordag i fælleskab med det internationale bloddonorsamfund den 16. juni 2015 - med to dages forsinkelse på grund af lokale helligdage.

Dr. Rangjung Dolma fra Delek Hospital var inbudt som begivenhedens særlige æresgæst.

Tibet Charity fejrer denne dag hvert år for at øge offentlighedens opmærksomhed på betydningen af at donere blod for at redde værdifulde liv. Vi bestræber os også på at bortjage den angst, der er i befolkningens sind for at give blod. Mest af alt bruger vi denne begivenhed til at takke alle medlemmerne af Tibet Charity´s Bloddonor Klub for at de - når som helst de bliver bedt om det - træder til i et stort antal for at give blod.

Læs mere her ->

Udgivet på www.tibetcharity.in juni 2015

 

 
 
 

 

Tibet Charity Indien

Dyresteriliserings- og antirabiesvaccineringslejr
organiseret i Bir

Som en del af vores kampagne for at holde bestanden af gadehunde nede og for at sikre deres gode helbred, har Tibet Charity løbende organiseret lejre i de tibetanske og indiske settlements rundt om Dharamsala.

Den 11. maj rejste et hold på to dyrlæger - Dr. Pankaj Sharma og Dr. Milli Swali, til Bir sammen med Lobsang Thukjey, en paramedicinsk dyrlæge, og Pema, en dyrlægeassistent, der skulle sætte dyresteriliserings- og antirabies- vaccineringslejren op i Bir og i de settlements, der er i området. Ved ankomsten blev dyrelægeholdet modtaget af en gruppe lokale unge tibetanske frivillige.

Læs mere her ->

Udgivet på www.tibetcharity.in maj 2015

 

 
 
 

 

Tibet Charity Indien

Gratis lægelejr organiseret

Tibet Charity slog sig sammen med Fortis Hospital Kangra og organiserede en gratis lægelejr for offentligheden i Dharamsala den 19. maj i år. Lejren blev holdt i den offentlige sal på Tibetan Settlements kontor i McLeod Ganj.

Læs mere her ->

Udgivet på www.tibetcharity.in maj 2015

 

 
 
 

 

4 nyheder fra Tibet Charity Indien

Steriliserings- og vaccinationsprogram starter op igen

„Steriliseringsprogrammet, (ABC, Animal Birth Control, red.) og Anti Rabies, (A-R) vaccinationsprogrammerne for områdets herreløse hunde starter op igen den 1. marts efter to måneders vinter.

Dyreklinikken får en ansigtsløftning

Med den venlige støtte fra Foundation Brigitte Bardot Frankrig (FBB) får Tibet Charity’s dyreklinik en gennemgribende ansigtsløftning. Herved bliver klinikken både et mere behageligt sted at være for de dyrepatienter, der kommer ind og ligeledes også et rarere arbejdsplads for den stab, der arbejder på klinikken.

Uddannelsescertifikater til eleverne fra det allerførste hold i Tibet Charity’s åbne uddannelse for voksne

„Tibet Charity organiserede en enkel ceremoni og delte uddannelsescertifikater ud til eleverne fra det allerførste hold i Tibet Charity’s åbne uddannelse for voksne.

Hold i undervisningsafdelingen starter op igen efter vinterferie

En ny sæson af engelsk og computerundervisning startede op igen med et enkelt opstartsforløb den 2. marts. Mere end 60 studerende deltog på trods af det meget dårlige vejr. På dagen bød Tenzin Tsephel - koordinatoren af Tibet Charity´s undervisningsasfdeling - såvel de frivillige lærere som de studerende velkommen til dette års første undervisningssæson.

Læs de 4 nyheder her ->

Udgivet på www.tibetcharity.in marts-april 2015

 

 
 
 

Oversat fra festskrift
TC India 10 år

 

Læs om Tibet Charity India’s afdelinger

TC India’s uddannelsesafdeling ->

TC India’s afdeling for dyrevelfærd ->

TC India’s sociale projekter ->

TC India’s sundheds- og sygepleje projekter ->

TC India’s afdelilng for bæredygtig forretningsudvikling ->

December 2014 / Januar 2015

Bragt i et festtidsskrift, TC India har lavet i forbindelse med deres 10 års fødselsdag, "TIBET CHARITY Celebrating 10 years of service of a nation in exile" (2014)

 

 
 
 

Uddannelse for voksne (OBE)

 

2 breve fra studerende ved den åbne uddannelse for voksne, som Tibet Charity India har skabt i år

Læs de to breve her ->

December 2014

Bragt i et festtidsskrift, TC India har lavet i forbindelse med deres 10 års fødselsdag, "TIBET CHARITY Celebrating 10 years of service of a nation in exile" (2014)

 

 
 
 

Uddannede hjemme-
sygeplejersker

 

Tibet Charity’s home nurses: THE PURPLE GIRLS

Gennem Tibet Charity har unge – indtil nu fortrinsvis kvinder – fået en uddannelse i syge- og ældrepleje. De er i dag aktive i lokalsamfundet som hjemmesygeplejersker i hjem for ældre eller med at tage hånd om børn, så børnenes forældre kan arbejde. En enkelt arbejder i slumkvartererne med pleje og sundhedsoplysende arbejde. Hjemmesygeplejerskerne bærer en lilla eller blå lilla thupa - den traditionelle tibetanske kvindedragt.

Ved at formidle denne uddannelse spiller Tibet Charity en afgørende rolle i hjælp til selv-hjælp i de unges liv og for de mange mennesker, de drager omsorg for dagligt. De unge tibetanere har givet bestyrelsesmedlem Gunver Juul et brev med til Danmark, hvori de med deres egne ord beskriver hvad den udddannelse, de har fået af Tibet Charity, betyder i deres liv og lokalsamfund.

Læs de mange breve fra „The Purple Girls“ her ->

Maj 2014 (Opdateret 22. juni 2014)

 
 
 

Frivillige på veterinær projekt

 

To næsten færdiguddannede dyrlæger som frivillige på Tibet Charity’s dyreklinik i Nordindien

Som næsten færdiguddannede dyrlæger, har vi i dette forår fået muligheden for at arbejde med gadehunde på Tibet Charity Animal Care Section i den nordindiske by Mcleod Ganj. Vi tog en måned ud af kalenderen og tog af sted, fordi vi mente, at vi havde kvalifikationerne til at give en hjælpende hånd, samtidig med, at vi var nysgerrige efter at finde ud af, hvordan et udviklingsland som Indien tager hånd om problemerne med gadehunde.

Klinikken blev i første gang oprettet, for at komme problemet med den voksende population af gadehunde i området til livs, samt at vaccinere såvel gadehunde som kæledyr mod rabies. I dag behandles også kæledyr for diverse sygdomme. Der tages betaling for den medicin der anvendes, men ikke for dyrlægens tid.

Læs mere ...

Af stud.med.vet. Karen Singers Johansen og Kristine Dich-Jørgensen, 2013

 
 
 

Artikler – se alle i topmenuen under nyheder mv.

Tsering Thundup, direktør for Tibet Charity Indien, fylder 50 år 12. marts 2015

Af Sten Melson.

Tsering Thundup blev født 12. marts 1965 i Tibet, blot 3 dage inden hans forældre krydsede grænsen til Tibet og emigrerede til Indien med den lillle nyfødte og hans storesøster.

Familien slog sig ned i Pondoh i den nordlige delstat Himachal Pradesh i Indien. Pondoh ligger ved vejen mellem Mandi og Manali, og hér er hovedparten af indbyggerne tibetanere, der kommer fra dalen Kyidong, Den Lykkelige Dal, hvor også Tserings familie stammer fra. Faderen fik arbejde på byggeriet af en stor dæmning i nærheden ligesom mange andre fra Pondoh. Så familien havde en lille bolig og en indkomst at starte på, intet andet. Tsering og hans søster tilbragte deres første leveår på en TCV-kostskole i Dharamsala.

Læs mere …

En kop Lakha-kaffe og en Lama-kage i øjenhøjde

Af Martin Wendeboe, redaktionen Tibet Charity, december 2014. Artiklen er skrevet til Tibet Charitys medlemsblad.

„På en regnfuld og lun sensommerdag i august fik jeg en god kop kaffe, en dejlig kage og en berigende snak med Lakha Lama på adressen i Søborg …“

Læs mere …

Sponsorsager – indblik og overblik

Af Krestina Africa, december 2010. Artiklen er skrevet til Tibet Charitys medlemsblad.

Her kan du læse om vores sponsorater, hvad pengene går til og hvorfor det er så vigtigt at støtte tibetanere i eksil.

Læs mere …

Øst møder Vest og Himalaya kommer til Hellerup

Af Lise Hjorth, 2010

Hvad betyder dit navn egentligt? spørger jeg Bhuti. Gid jeg var blevet en dreng, svarer hun. Jeg er inviteret til at besøge Dr. Bhuti Losang, tibetansk læge, i hendes hyggelige hjem i Hellerup.

Læs mere …

Hjemløs i 50 år

Af T.D. Lakha Lama, stifter af samt mangeårig bestyrelsesformand for Tibet Charity, 2009.
Skrevet i anledning af 50 året for Lakha Lama’s og mange andre tibetaneres flugt.

I år er det 50 år siden, at H.H. Dalai Lama og over 100.000 tibetanere blev hjemløse. Jeg var selv blandt de første tibetanske flygtninge der krydsede de sneklædte Himalayabjerge og nåede grænsen til Indien lige efter H.H. Dalai Lama en kold martsdag i 1959, kun lige akkurat med livet i behold.

Læs mere …
 
World Peace Prayer

Sunget af Lakha Lama.
Fra cd’en Tibetan Peace Prayer

 
Indre ro

H.H. Dalai Lama.
Fra Dalai Lama dvd’en

 
Medfølelse

H.H. Dalai Lama.
Fra Dalai Lama dvd’en

 
 
 
 

Tilbageblik på Tibet Charity’s aktiviteter de første 10 år:

10 års jubilæumsskrift 2007

Der var gået ti år, siden Tibet Charity startede. Foreningen var vokset støt - og havde også dengang bl.a. holdt fast ved, at hjælpen til tibetanerne skal formidles ubeskåret, og at bestyrelsen selv betaler egne udgifter. Tag med på en rejse gennem de første farverige ti år ...

10 års jubilæumsskriftet som PDF (7,6Mb) ->

 
 
 
 
 
 

Arrangementer

Kom og mød en tibetansk læge og en tibatansk astrolog fra H.H. Dalai Lamas institut Men-Tse-Khang i Dharamsala

Foredrag om tibetansk medicin

Tirsdag den 8. sep. kl. 19.30

Foredrag om tibetansk astrologi

Onsdag den 9. sep. kl. 19

Læs mere om de 2 foredrag ->

Lakha Lama

Kulturrejse til Nepal
oktober 2015

Læs mere her ->

Nyt fra Nepal

 

Alt vedr. jordskælvet i Nepal og 2015 Nepal Akut Fonden – Se her ->

2015 Nepal Akut Fonden
Bank konto 3140 3117 151 530
Skriv "2015 Nepal Nødkasse"
som tekst til bidraget.
Tak ~

Nyheder & info

HH Dalai Lama’s foredrag
i Bella Center feb. 2015

6 filmklip - se dem her ->

Facebook side

Tibet Charity Danmark er på FacebookTibet Charity Danmark
officiel Facebook side –>

Tryk „Synes godt om“ på facebook siden for at få opdateringer på din facebook væg.

Nyheder fra dalailama.com

Nyhedsfeeds, webcasts og fotogallerier fra dalailama.com ->

Inspiration

Ny bog: Gyldne ord
af HH Dalai Lama

Forord af HH Dalai Lama og resten af bogen med hans bønner opdelt i emner som venlighed, dialog, lykke, medfølelse osv. Overskuddet fra salget går ubeskåret til Tibet Charity. Bogen er blevet til på grundlag af donationer og frivilligt arbejde.

Læs mere ->

Den, der bruger tid på at hjælpe andre mennesker er privilegeret.
For de problemer han møder i løbet af en dag, vil ikke være hans egne.

H.H. Dalai Lama
 
Kontoret

Vi forsøger at være på kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes nogen,
så prøv venligst igen – på forhånd tak.

Kontakt

22 40 72 30
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.tibetcharity.dk

Telefontid

Mandag-fredag
kl. 10-13

Adresse

Niels Bohrs Allé 21, st
2860 Søborg

 
 
 

Vi har 4 gæster online