Velkommen til Tibet Charity

Vores formål er at støtte bevarelsen af den tibetanske kultur og det tibetanske folk gennem humanitære projekter og kulturelle arrangementer.

 
 
 

Velkommen til Tibet Charity

Vores formål er at støtte bevarelsen af den tibetanske kultur og det tibetanske folk gennem humanitære projekter og kulturelle arrangementer.

T.h.: „Holy-Mount-Kailash“ i Tibet

 
Mount Kailash in Tibet
 
 

Tibet Charity’s Facebook side

Tibet Charity har en officiel Facebook side. Vi håber at kunne opdatere den løbende med nyt fra Tibet Charity’s arbejde.

Til Facebook siden ->

 
Tibet Charity
 
 

Støt Tibet Charity projekter

Er du eller din virksomhed interesseret i at vide mere om mulighederne for at støtte eller at få mere viden om specifikke indsatsområder?

Læs mere om projekterne og
hvordan du støtter ->

 
Tibet Charity
 
 

Du kan hjælpe som sponsor

Tibet Charity formidler alle personlige sponsorater ubeskåret til de tibetanske modtagerorganisationer.

Læs mere om sponsoraterne og
hvordan du støtter ->

 
Tibet Charity
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tibet Charity Indien

 

Tsering Thundup, direktør for Tibet Charity Indien,
fylder 50 år 12. marts 2015

Tsering Thundup blev født 12. marts 1965 i Tibet, blot 3 dage inden hans forældre krydsede grænsen til Tibet og emigrerede til Indien med den lillle nyfødte og hans storesøster. Familien slog sig ned i Pondoh i den nordlige delstat Himachal Pradesh i Indien. Pondoh ligger ved vejen mellem Mandi og Manali, og hér er hovedparten af indbyggerne tibetanere, der kommer fra dalen Kyidong, Den Lykkelige Dal, hvor også Tserings familie stammer fra. Faderen fik arbejde på byggeriet af en stor dæmning i nærheden ligesom mange andre fra Pondoh. Så familien havde en lille bolig og en indkomst at starte på, intet andet. Tsering og hans søster tilbragte deres første leveår på en TCV-kostskole i Dharamsala.

Læs artiklen om Tsering Thundrup ->

3. marts 2015. Skrevet af Sten Melson.

 

 
 
 

Langtlivsbøn for Dalai Lama

 

 

Hans Hellighed udtalte, at han er meget sund og rask og vil være i stand til at leve over 100 år


Hans Hellighed Dalai Lama under langtlivsbøn ceremonien organiseret af fem tibetanske organisationer. Bønnen foregik i hovedtemplet Tsuglagkhang i Dharamsala den 4. marts 2015.

Læs artiklen på tibet.net (på engelsk) ->

Udgivet på www.tibet.net den 4. marts 2015

 

 
 
 

Tak fra Lakha

 

 

Om H.H. Dalai Lama’s besøg i Danmark

En varm tak til alle der var med til at gøre det muligt!

Det var med dyb taknemmelighed, at vi igen kunne byde H.H. Dalai Lama velkommen til Danmark den 10.-13. februar. Hans Hellighed var fuld af energi og højt humør under besøget. Det er 6 gang, at Lakha Lama med skiftende samarbejdsparnere står bag invitationen af H.H. Dalai Lama til Danmark, denne gang var vi 7 organisationer/virksomheder, der havde ansvaret for besøget.

Det hele gik fantastisk godt, og takket være næsten 200 frivillige hjælpere gled det på skinner med at få de 2 x 4000 deltagere gennem sikkerhedstjek og på plads i salen til H.H. Dalai Lama's inspirerende foredrag. H.H. Dalai Lama gav selv udtryk for, at det havde været nogle gode dage for ham i Danmark.

Vi har den seneste tid været dybt koncentreret om opgaverne før, under og efter H.H. Dalai Lama’s besøg, men nu er vi parate til igen at kaste os ud i nye aktiviteter. Det vil glæde os, at se jer til et af forårets arrangementer, eller måske har I lyst til at rejse med os til Nepal til oktober.

 
 
 

Oversat fra festskrift
TC India 10 år

 

Læs om Tibet Charity India’s afdelinger

TC India’s uddannelsesafdeling ->

TC India’s afdeling for dyrevelfærd ->

TC India’s sociale projekter ->

TC India’s sundheds- og sygepleje projekter ->

TC India’s afdelilng for bæredygtig forretningsudvikling ->

December 2014 / Januar 2015

Bragt i et festtidsskrift, TC India har lavet i forbindelse med deres 10 års fødselsdag, "TIBET CHARITY Celebrating 10 years of service of a nation in exile" (2014)

 

 
 
 

Interview med Khashyar Darvich, filminstruktør og producer

Se den i HD: klik på tandhjulet, når filmen er igang og vælg

 

 

Dalai Lama dokumentarfilm om opvågnen

Se dette interview af instruktøren bag flere dokumentarfilm om H.H. Dalai Lama og få et indblik i, hvad ganske almindelige mennekser kan opleve i mødet med Hans Hellighed.

Udgivet på "Voice of America/Tibetan" den 6. februar 2015

 

 
 
 

Uddannelse for voksne (OBE)

 

2 breve fra studerende ved den åbne uddannelse for voksne, som Tibet Charity India har skabt i år

Læs de to breve her ->

December 2014

Bragt i et festtidsskrift, TC India har lavet i forbindelse med deres 10 års fødselsdag, "TIBET CHARITY Celebrating 10 years of service of a nation in exile" (2014)

 

 
 
 

 

Interview med Lakha Lama

En kop Lakha-kaffe og en Lama-kage i øjenhøjde

„På en regnfuld og lun sensommerdag i august fik jeg en god kop kaffe, en dejlig kage og en berigende snak med Lakha Lama på adressen i Søborg …“

Læs interviewet med Lakha her ->

Bragt i Tibet Charitys medlemsblad nr. 56, december 2014

 
 
 

TC Indien

 

Gratis test af blodsukker- og blodtryksniveauer gennemført

10 dage i og omkring McLeod Ganj, Dharamsala

Idet man startede den 14. november, som er global dag for diabetes, gennemførte Tibet Charity India’s afdeling for sundhedspleje gratis sundhedslejre i ti dage forskellige steder i og omkring McLeod Ganj, Dharamsala.

Læs hele artiklen her ...


Gratis test af blodsukker- og blodtryksniveauer gennemført.

Udgivet på www.tibetcharity.in den 28. november 2014

 

 
 
 

TC Indien

 

Tibet Charity India’s personalegruppe modtager Hans Helligheds velsignelser

Forskellige aktiviteter, der har fejret Tibet Charity’s 10 år i Indien, startende med pilgrimsturen til Rewalsar over den officielle fejringsceremoni fik en behagelig afslutning, da H.H. Dalai Lama gav Tibet Charity India’s personale en speciel audiens.

Læs hele artiklen her ...


Tibet Charity India’s personalegruppe modtager H.H. Dalai Lamas velsignelser.

Udgivet på www.tibetcharity.in den 21. november 2014

 

 
 
 

TC Indien

 

Træning i førstehjælp organiseret

Som hvert år har et hold af eksperter fra St. John’s Ambulance Wales fornyeligt afholdt et kursus i førstehjælp for Tibet Charity India’s ansatte og studerende.

Læs hele artiklen her ...


Træning i førstehjælp organiseret.

Udgivet på www.tibetcharity.in den 19. november 2014

 

 
 
 

Tibet Charity Indien

 

Tibet Charity India fejrede 10 års fødselsdag

Fejringen blev afholdt på TIPA auditoriet den 27. oktober 2014

Sikyong Dr. Lobsang Sangay, præsident for den tibetanske eksilregering, og Penpa Tsering, speaker i det tibetanske parlament, var begge æresgæster og talte på vegne af den tibetanske regering. Begivenheden havde også deltagelse af andre vigtige personer; heriblandt medlemmer af det tibetanske parlament, indenrigs-, uddannelses- og sundhedsministrene, såvel som deltagelse af Tibet Charitys sponsorer og donorer.

Læs hele artiklen her og se link til flere fotos ...


Mr. Tsering Thundup, leder af Tibet Charity India modtager ærede Lakha Rinpoche, stifter af Tibet Charity.

Oversat fra TC Indias Facebook side, november 2014

 

 
 
 

TC Indien

 

Tibet Charity India’s personalegruppe tog på tur til Tso Pema den 4. oktober

For at fejre tiåret for Tibet Charity India, tog den hårdtarbejdende personalegruppe til den hellige by Rewalsar - Tso Pema på tibetansk - om morgenen den 4. oktober.

Læs hele artiklen her ...


Tibet Charity India’s personalegruppe på tur til Tso Pema.


Tibet Charity India’s personalegruppe på tur til Tso Pema.

Udgivet på www.tibetcharity.in den 17. oktober 2014

 

 
 
 

TC Indien: Uddannelse

 

Organisering af workshop om at lave dokumentarfilm

Fra den 7. til den 22. oktober gav frk Parveen Kaur, producer af internationale dokumentarfilm og rejsedokumentarfilm, en workshop om "Tilblivelsen af dokumentarfilm" for de studerende på Tibet Charity India’s afdeling for uddannelse.

16 studerende deltog i workshoppen, hvor de blev undervist i de forskellige aspekter af det, at skabe en dokumentarfilm.

Læs mere ...

Udgivet på www.tibetcharity.in den 1. november 2014

 

 
 
 

Uddannede hjemme-
sygeplejersker

 

Tibet Charity’s home nurses: THE PURPLE GIRLS

Gennem Tibet Charity har unge – indtil nu fortrinsvis kvinder – fået en uddannelse i syge- og ældrepleje. De er i dag aktive i lokalsamfundet som hjemmesygeplejersker i hjem for ældre eller med at tage hånd om børn, så børnenes forældre kan arbejde. En enkelt arbejder i slumkvartererne med pleje og sundhedsoplysende arbejde. Hjemmesygeplejerskerne bærer en lilla eller blå lilla thupa - den traditionelle tibetanske kvindedragt.

Ved at formidle denne uddannelse spiller Tibet Charity en afgørende rolle i hjælp til selv-hjælp i de unges liv og for de mange mennesker, de drager omsorg for dagligt. De unge tibetanere har givet bestyrelsesmedlem Gunver Juul et brev med til Danmark, hvori de med deres egne ord beskriver hvad den udddannelse, de har fået af Tibet Charity, betyder i deres liv og lokalsamfund.

Læs de mange breve fra „The Purple Girls“ her ->

Maj 2014 (Opdateret 22. juni 2014)

 
 
 

Frivillige på veterinær projekt

 

To næsten færdiguddannede dyrlæger som frivillige på Tibet Charity’s dyreklinik i Nordindien

Som næsten færdiguddannede dyrlæger, har vi i dette forår fået muligheden for at arbejde med gadehunde på Tibet Charity Animal Care Section i den nordindiske by Mcleod Ganj. Vi tog en måned ud af kalenderen og tog af sted, fordi vi mente, at vi havde kvalifikationerne til at give en hjælpende hånd, samtidig med, at vi var nysgerrige efter at finde ud af, hvordan et udviklingsland som Indien tager hånd om problemerne med gadehunde.

Klinikken blev i første gang oprettet, for at komme problemet med den voksende population af gadehunde i området til livs, samt at vaccinere såvel gadehunde som kæledyr mod rabies. I dag behandles også kæledyr for diverse sygdomme. Der tages betaling for den medicin der anvendes, men ikke for dyrlægens tid.

Læs mere ...

Af stud.med.vet. Karen Singers Johansen og Kristine Dich-Jørgensen, 2013

 
 
 

Artikler – se alle i topmenuen under nyheder mv.

Tsering Thundup, direktør for Tibet Charity Indien, fylder 50 år 12. marts 2015

Af Sten Melson.

Tsering Thundup blev født 12. marts 1965 i Tibet, blot 3 dage inden hans forældre krydsede grænsen til Tibet og emigrerede til Indien med den lillle nyfødte og hans storesøster.

Familien slog sig ned i Pondoh i den nordlige delstat Himachal Pradesh i Indien. Pondoh ligger ved vejen mellem Mandi og Manali, og hér er hovedparten af indbyggerne tibetanere, der kommer fra dalen Kyidong, Den Lykkelige Dal, hvor også Tserings familie stammer fra. Faderen fik arbejde på byggeriet af en stor dæmning i nærheden ligesom mange andre fra Pondoh. Så familien havde en lille bolig og en indkomst at starte på, intet andet. Tsering og hans søster tilbragte deres første leveår på en TCV-kostskole i Dharamsala.

Læs mere…

En kop Lakha-kaffe og en Lama-kage i øjenhøjde

Af Martin Wendeboe, redaktionen Tibet Charity, december 2014. Artiklen er skrevet til Tibet Charitys medlemsblad.

„På en regnfuld og lun sensommerdag i august fik jeg en god kop kaffe, en dejlig kage og en berigende snak med Lakha Lama på adressen i Søborg …“

Læs mere…

Sponsorsager – indblik og overblik

Af Krestina Africa, december 2010. Artiklen er skrevet til Tibet Charitys medlemsblad.

Her kan du læse om vores sponsorater, hvad pengene går til og hvorfor det er så vigtigt at støtte tibetanere i eksil.

Læs mere…

Øst møder Vest og Himalaya kommer til Hellerup

Af Lise Hjorth, 2010

Hvad betyder dit navn egentligt? spørger jeg Bhuti. Gid jeg var blevet en dreng, svarer hun. Jeg er inviteret til at besøge Dr. Bhuti Losang, tibetansk læge, i hendes hyggelige hjem i Hellerup.

Læs mere…

Hjemløs i 50 år

Af T.D. Lakha Lama, stifter af samt mangeårig bestyrelsesformand for Tibet Charity, 2009.
Skrevet i anledning af 50 året for Lakha Lama’s og mange andre tibetaneres flugt.

I år er det 50 år siden, at H.H. Dalai Lama og over 100.000 tibetanere blev hjemløse. Jeg var selv blandt de første tibetanske flygtninge der krydsede de sneklædte Himalayabjerge og nåede grænsen til Indien lige efter H.H. Dalai Lama en kold martsdag i 1959, kun lige akkurat med livet i behold.

Læs mere…
 
World Peace Prayer

Sunget af Lakha Lama.
Fra cd’en Tibetan Peace Prayer

 
Indre ro

H.H. Dalai Lama.
Fra Dalai Lama dvd’en

 
Medfølelse

H.H. Dalai Lama.
Fra Dalai Lama dvd’en

 
 
 
 

Tilbageblik på Tibet Charity’s aktiviteter de første 10 år:

10 års jubilæumsskrift 2007

Der var gået ti år, siden Tibet Charity startede. Foreningen var vokset støt - og havde også dengang bl.a. holdt fast ved, at hjælpen til tibetanerne skal formidles ubeskåret, og at bestyrelsen selv betaler egne udgifter. Tag med på en rejse gennem de første farverige ti år ...

10 års jubilæumsskriftet som PDF (7,6Mb) ->

 
 
 
 
 
 

Meddelelser fra kontoret

Påskelukket

Kontoret holder påske-lukket i helligdagene omkring påske. Vi er tilbage igen tirsdag den 7. april. God påske.

Indberetninger til SKAT forsinket

Kære sponsorer
Vi må desværre se i øjnene, at skiftet til ny revisor og andre administrative faktorer har forsinket vore indberetninger til SKAT, hvilket har resulteret i, at I ikke kan se jeres bidrag på selvangivelsen endnu. Vor nye revisor arbejder i skrivende stund på højtryk, og vi kan love, at alle indbetalinger bliver indberettet.

På vegne af bestyrelsen, Anne Pabian

Lakha Lama

Retreat med Lakha Lama
sommeren 2015,
Kulturrejse til Nepal
oktober 2015

Læs mere her ->

Nyheder & info

Nyheder fra dalailama.com

Nyhedsfeeds, webcasts og fotogallerier fra dalailama.com ->

Facebook side

Tibet Charity Danmark er på FacebookTibet Charity Danmark
officiel Facebook side –>

Tryk „Synes godt om“ på facebook siden for at få opdateringer på din facebook væg.

Inspiration

Ny bog: Gyldne ord
af HH Dalai Lama

Forord af HH Dalai Lama og resten af bogen med hans bønner opdelt i emner som venlighed, dialog, lykke, medfølelse osv. Overskuddet fra salget går ubeskåret til Tibet Charity. Bogen er blevet til på grundlag af donationer og frivilligt arbejde.

Læs mere ->

Den, der bruger tid på at hjælpe andre mennesker er privilegeret.
For de problemer han møder i løbet af en dag, vil ikke være hans egne.

H.H. Dalai Lama
 
Kontoret

Vi forsøger at være på kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes nogen,
så prøv venligst igen – på forhånd tak.

Kontakt

22 40 72 30
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.tibetcharity.dk

Telefontid

Mandag-fredag
kl. 10-13

Adresse

Niels Bohrs Allé 21, st
2860 Søborg

 
 
 

Vi har 6 gæster online