tc_lakha

Herboende tibetaner, Lakha Lama, var med til at stifte Tibet Charity i 1997. Lakha Lama var Tibet Charity’s formand fra foreningens stiftelse og frem til sin tibagetræden ved udgangen af 2015, hvorefter han nu er foreningens ambassadør. Han blev født i Tibet i 1942 og blev fem år senere tronsat som den reinkarnerede Lama af Batang, og dermed udvalgt som åndelig leder for over 100.000 mennesker i Østtibet. Allerede som 7-årig måtte han flygte fra sin hjemegn Batang til Lhasa, i det centrale Tibet.

Flugten var arrangeret af Lamapaladsets nærmeste embedsmænd og var så hemmelig, at selv hans forældre intet vidste. Han tilbragte ti år i Tibets hovedstad Lhasa, men i 1959 blev også det øvrige Tibet invaderet. Det lykkedes ham at flygte sammen med sin mester – kun kort tid før kineserne bombede hans kloster om natten. Efter en tur fyldt med prøvelser, nåede de til Indien, hvor de nær grænsen mødte H.H. Dalai Lama, som var flygtet to dage før.

Lakha Lama var i fem år parlamentsmedlem i Den Tibetanske Eksil-regering, indtil han i 1976 kom til Danmark. Han har som flygtning oplevet at miste alt - noget der betyder, at han på bedste måde forstår de tibetanere, som det er Tibet Charity’s formål at hjælpe.

 
Kontoret

Vi forsøger at være på kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes nogen,
så prøv venligst igen – på forhånd tak.

Kontakt

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.tibetcharity.dk

Telefontid

Se kontakt siden ->

Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.