Tibet Charity's sociale projekter har til formål at forbedre levestandarden for tibetanere, der lever i Indien og Nepal. Mange mennesker og grupper i lokalsamfundet henvender sig til Tibet Charity for at få hjælp, men Tibet Charity mener ikke, at det er nok at vente på at mennesker kommer af nød. Derfor udfører vi en stor opsøgende indsats og foretager regelmæssige besøg på alle de tibetanske bosættelser og er i regelmæssig kontakt med de myndigheder, der administrerer dem.

Projekterne foregår altså i bosættelserne, for da tibetanerne først kom til Indien i slutningen af 1950'erne, blev de tilbudt jord til at slå sig ned på af den indiske regering. Disse bosættelser har udviklet sig langsomt over tid med hjælp fra staten, eksilregeringen og udenlandske organisationer.

Stort behov for støtte
I dag har de tibetanske flygtninge værksteder, landbrug, skoler, plejehjem og klinikker, men der er stadig alvorlige problemer med transport, sanitet, el og kommunikation. Nogle af disse samfund, især dem i de afsidesliggende områder, får næsten ingen hjælp fra omverdenen, men de har stort behov for støtte. Tibet Charity forsøger at genoprette balancen.

Hidtil har projektporteføljen spændt over børnehjem, lysnet, vandforsyninger og til at yde kortfristet akut økonomisk nødhjælp til hjemløse personer. Under sociale projekter hører endvidere støtte til modtagelsescentrene for tibetanske flygtninge i Nepal og Indien.

Nogle tibetanere vælger at slå sig ned i Ladakh i Indien og følger en nomadisk livsstil, der meget ligner den i Tibet. Da de ikke har jord, er de helt afhængige af deres dyr for at overleve. Deres dyr giver dem uld, smør og ost. Dyrene er altså deres eneste indtægtskilde.

Det tibetanske Welfare Office (velfærds kontor) har fået midler fra Tibet Charity til at købe får og hyrderne har modtaget varmt tøj til at komme igennem den barske vinter.

Tibet Charity har etableret en ny vandpumpe på plejehjemmet Old People's Home i Dhargyaling i Indien. Det betyder, at beboerne har fået en pålidelig vandforsyning i deres hjem for første gang i deres liv.

Den originale pumpe var meget gammel og vandrørene fyldt med lækager. De gamle måtte derfor ofte leve i dagevis uden adgang til vand. Med det nye og velfungerende system på plads, har de nu en konstant forsyning af vand i hjemmet.

Tibet Charity støtter driften af flere børnehaver. I Dharamsala har børnehaven Little Flowers Creche siden 1999 været sponsoreret af firmaet Saint Tropez, og en gruppe af vores medlemmer er begyndt at sponsoreret børnehaven i Shillong, Champaling.

I de tibetanske bosættelser findes der børnehaver, der er præget af manglende finansiering og derfor er misligholdt, underbemandet og dårligt fungerende.

Mange af børnehaverne er i så dårlig stand, at de sanitære forhold er direkte sundhedsskadelige for børnene, og der mangler ofte basis inventar så som stole og madrasser. Legetøj er ofte ikke eksisterende. Tibet Charity ønsker at forbedre disse tilstande og vedligeholde driften af børnehaverne og samtidig yde bistand til endnu flere.

Derfor søger vi projektsponsorater til at dække omkostninger og sikring af den fremtidige drift. Vi søger også sponsorater til dækning af lønninger og uddannelse af pædagoger.

Tidligere støtte til vores arbejde med at forbedre børnehaverne
Vi  har bl.a. modtaget støtte fra LEGO-medarbejdernes Jubilæumsfond som gav 43.000 kr. til 2 års drift samt 50.000 kr. til bygning af en ny børnehave. Fra Finansstyrelsen har vi modtaget 25.000 kr. til resten af bygningen, som i 2002 stod færdig med ordentlige toilet- og køkkenfaciliteter og en stor legestue med et pænt trægulv.

Fra Prins Joachim og Prinsesse Alexandras Fond modtog vi 8.000 kr. til legetøj og andet udstyr, og LEGO har desuden givet en stor mængde legetøj, så børnehaven fremstår i dag som den ubetinget mest veludstyrede institution i området.

Børnene får et dagligt måltid mad og mælk bliver desuden tilset af en sundhedsplejerske, og der er nu ansat to pædagoger. Den daglige drift af børnehaven bliver nu finansieret fra Tibet Charity i Sverige, hvor den svenske virksomhed Annas Pepparkakar har påtaget sig sponsoratet fra 2005 og fremover.

Det er yderst tilfredsstillende, at se hvor korrekt og omhyggeligt fondsmidlerne er blevet anvendt, og ikke mindst den tydelige forbedring af børnenes trivsel og sundhedstilstand.

Tibet Chartiy har fået bygget et børnehjem i Nepal og sikret driften i de næste 20 år. Projektet er finansieret af et meget engageret medlem af Tibet Charity. Hun rejser ofte derned og deltager i det daglige arbejde med børnene.

 
Adresse

C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.