Af Jens Schultzer, næstformand


I Tibet Charity (TC) ser vi et stort potentiale i at samarbejde med tibetanerne om at udvikle bæredygtige virksomheder. Derfor tilbyder TC partnerskaber, uddannelses- og konsulentydelser, der støtter op om at skabe bæredygtige tibetanske virksomheder, der kan fungere i den globale økonomi, og samtidig give tilbage til det samfund, som de udspringer fra. I TC har vi på nuværende tidspunkt 3 projekter:

1. Projekt Norbulingka

Norbulingka, tæt på Dharamsala i Nordindien, er hovedsædet for de traditionelle tibetanske kunsthåndværk og har ca. 360 medarbejdere ansat. Virksomheden ejes af det energiske tibetansk-franske ægtepar Kalsang og Kim Yeshi, og virksomheden producerer religiøs kunst, smykker, møbler og tekstiler med mere. Samtidig oplærer de også tibetanske flygtninge i traditionelle kunsthåndværk eller anden arbejde.

Norbulingkas produkter lever på alle måder op til trends omkring design, kvalitet og social ansvarlighed.

TC’s resultater med Norbulingka
TC har siden 2012 hjulpet Norbulingka med at definere virksomhedens strategiske udvikling. I det 2013 har støtten desuden omfattet 1 uges ledertræningskursus for den samlede ledelsesgruppe, ugentlige coachingsessions med Norbulingkas direktør samt træning af butiksog hotelpersonalet. Resultatet heraf har været meget positivt og er blevet vel modtaget.

Fremtiden med og for Norbulingka
TC vil fortsætte det gode samarbejde med Norbulingka, bl.a. ved at yde rådgivning og hjælpe med etablering af partnerskaber med relevante aftagere eller virksomheder og personer, som kan hjælpe med know-how.

Norbulingka står i en positiv, men også speciel situation på grund af stigende problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Årsagen hertil er, at området oplever en nettofraflytning. Den brede vifte at ydelser som i år er blevet ydet til Norbulingka har kun været muligt med det netværk af gode konsulenthjerter som er etableret.

Vi er i TC meget glade for at kunne yde den nye og bredere vifte af konsulentydelser, som det nyetablerede netværk har åbnet op for. På den måde kan vi langt bedre hjælpe de lokale tibetanske virksomheder.

2. Projekt Norlha

Norlha er en virksomhed i Zorge Ritoma i Amdo nomadeland i den tibetanske Gansu provins. Her udvikler og producerer de kvalitetsprodukter af yakoksens uld i deres værksted. Produkterne spænder fra de finest håndvævede sjaler og stoffer, over strik til lækre filtprodukter.

TC faldt for projektet, da det er et socialt og kulturelt projekt, som fremmer den lokale tibetanske økonomi, og forbinder produktionen med nomadeliv. Grundlæggerne af firmaet er personerne bag Norbulingka. Med deres talent og erfaring samt aktivering af deres netværk gør de alt for at skabe en sikker, social og rentabel fremtid for virksomheden og de tilknyttede tibetanske familier.

TCs resultater med Norlha
TC har siden 2011 hjulpet Norlha med at definere virksomhedens strategi. I 2013-2014 har støtten desuden omfattet individuel coaching af direktøren samt promovering af Norlhas produkter i Skandinavien.

Fremtiden for og med Norlha
TC vil fortsætte samarbejdet med Norlha og yde strategisk rådgivning samt hjælpe med etablering af partnerskaber med relevante aftagere, virksomheder og personer, som kan hjælpe med know-how.

Indtil dato har TC hjulpet med salg af Norlhas produkter til en række kanaler primært i Danmark. Et udsnit af Norlhas produkter kan således købes følgende steder: Bindesbøl, Daniel, Bitte Kai Rand og CareTrade.

I august 2014 vil der blive gennemført et ugelangt strategi- og teambuilding program med Norlhas samlede ledergruppe.

3. Projekt Tara Tibet Beads

TARA TIBET BEADS blev etableret tilbage i 2004 og var det første af TC’s erhvervsprojekter. Projektet er i dag en velfungerende produktionsvirksomhed, der med sine 35 medarbejdere bl.a. leverer kvalitetsprodukter til det danske smykkefirma Troldekugler.

Fremtid for og med Tara Tibet Bead
TC vil fortsat følge projektet og, såfremt behov opstår, stå til rådighed med rådgivning og netværk.

TC’s erhvervsfremmende aktiviteter i fremtiden

TC vil fortsætte med de erhvervsfremmende projekter med henblik på at hjælpe tibetanerne til at bevare deres unikke kultur og levevis, samtidig med at de skaber tilfredsstillende levevilkår på selvfinansieret basis. Projekterne vil være langsigtede og baserede på hjælp til selvhjælp, der sikrer en værdig og bæredygtig vej til en bedre fremtid både for eksiltibetanerne og tibetanerne på plateauet.

Vores rådgivning skal skabe troværdighed omkring de lokale virksomheders strategiske evner, ledelsesmæssige kapaciteter, markedsføring og finansielle muligheder.

Hvad vil TC konkret gøre i fremtiden med eksisterende og nye relevante projekter?

Yde rådgivningsbistand.

Pleje og videreudvikle gruppen af konsulenter og erhvervsledere, som kan og vil hjælpe med at udvikle TC’s bæredygtige erhvervsprojekter.

Hjælpe med at finde venskabsvirksomheder, som vil hjælpe med know-how og erfaringsudveksling. Synliggøre for danske virksomheder, at det er muligt for dem at støtte indsatsen ved „venskabsaftaler“, hvor man f.eks. kan sende medarbejdere til området for at lære og lære fra sig.

Aktivt gennemtænke og tilbyde CSR projekter til danske virksomheder, således at disse kan investere i de lokale tibetanske virksomheder eller støtte dem på anden vis.

Tilbyde hjælp med indgåelse af købs- og leveringsaftaler mellem vestlige og tibetanske virksomheder, så de kan nå bredere ud.

 
Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.