Af Lakha Lama, formand


Tibet Charity har et yderst velfungerende kontor i Kathmandu i Nepal, som administreres af Lobsang Palden, der er formand for Phendeling Welfare Committee in Nepal. Kontoret har Jampa som daglig leder samt Saldon som bogholder.

Kontorets hovedfunktion er at administrere de 360 personlige sponsorater af skolebørn og ældre, som Tibet Charity har i Nepal. Udover at føre regnskab og udbetale pengene kvartalsvis er kontoret også til dagligt i kontakt med bistandsmodtagerne og tilser, at børnene rent faktisk går i skole, og at de ældre klarer sig.

I 2013 udbetalte Tibet Charity en donation fra musikerne Jakob og Ecaterina Moth til den tibetanske operatrup i Kathmandu. Donationen gik til dækning af blandt andet et års leje af øvelokale og var en stor hjælp for de tibetanske kunstnere, der gør en stor indsats for at bevare de traditionelle tibetanske sange, danse og skuespil.

I sommeren 2013 startede et nyt samarbejde mellem Tibet Charity og Pia Kryger Lakhas virksomhed CareTrade. Pia havde designet nogle nisser, og havde brug for at ansætte personale i Nepal til at lave håndarbejdet. Tibet Charity’s leder Jampa har hjulpet med at formidle arbejdskraften til værkstedet, hvilket har vist sig at være en stor fordel for alle parter.

Før i tiden måtte Jampa give afslag på mange ansøgninger om sponsorstøtte til nødlidende tibetanske flygtninge, fordi de hverken var studerende eller ældre, og derfor faldt udenfor organisationens sponsormålgrupper. Nu kan Jampa i stedet henvise dem til et velbetalt arbejde hos CareTrade. Det har foreløbig resulteret i 16 ansatte kvinder, hvoraf flere er enlige mødre og enker.

I Pokhara samarbejder Tibet Charity med Lodrik Welfare Fund. Udover de personlige sponsorater af skolebørn og ældre har der ikke været nogen projekter i det område i 2013.

Situationen i Nepal er forholdsvis stabil – der er ikke samme politiske uro, strejker eller demonstrationer som tidligere. Dog er der ofte restriktioner mod tibetanerne – specielt op til mærkedagene og bl.a. gennem forsamlingsforbud, hvor der foretages arrestationer, hvis man samles mere end 5. I sådanne perioder er det umuligt at samle de mange hundrede bistandsmodtagere til udbetaling af sponsorpengene, og det har givet forsinkelser.

Jampa er indstillet på, at han må gå fra dør til dør og udbetale sponsorpengene personligt til hver enkelt, hvis et forsamlingsforbud varer alt for længe. Det vil være meget tidskrævende.

De nepalesiske statsrevisorer har for nyligt været på uanmeldt tilsyn hos Phendeling Welfare Committee, og de var yderst tilfredse med den måde, regnskabet bliver ført og med den fine orden, der er i bilagene.

Tibet Charity er meget heldige, at vi har en så engageret og ansvarsbevidst leder som Jampa i Nepal. Han har hele tiden sit varme hjerte med i alt, hvad han gør.

 
Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.