Af bestyrelsesmedlem Gunver Juul – tovholder for Sundhed og Miljø

Klinikken i Dharamsala

Klinikken i Dharamsala fortsætter som hidtil - ledet af Jigmey som head nurse og nu med 3 home nurser, da Tenzin Nangsel har valgt at blive hjemmegående husmor med to børn.
Vi har fortsat hjemmebesøg hver formiddag og åben klinik hver eftermiddag.
Vi uddeler stadig gratis medicin og nutrienter til de ubemidlede, behandler sår, sender på hospitalet, hvis det er nødvendigt, og støtter med rådgivning til gravide, børn og især ældre, der kommer med alverdens forskellige lidelser og problemer. Både tibetanere, indere og turister søger klinikken.
Blodbanken fungerer upåklageligt, og der indløber stadig rapporter fra mennesker, der føler, at deres liv er reddet på grund af blod fra vore donorer.

Vi har stadig vores indiske home nurse uddelegeret til Tong Len hjælpe-organisation, hvor han gør et fantastisk arbejde for de unge og børnene i slumkvartererne.

Der gennemføres en række oplysningskampagner om blodbanken, rabies, kost, diabetes etc. Besøg på old people's homes og andre institutioner med oplysning og måling af blodtryk etc.

Måske er det allervigtigste, at klinikken fungerer som en form for social sikkerhed og tryghed i hele samfundet, idet der jo ikke er et velfærdssystem som her i landet. Det betyder, at folk henvender sig i klinikken med alle former for bekymringer og nød, hvorpå vore home nurser gør deres bedste for at finde løsninger eller henviser til de steder, hvor man er uddannet og i stand til at gøre noget ved de specifikke problemer.
Her kommer vores Emergency box til nytte, for her kan hentes mindre beløb udenfor det normale budget til at klare akutte situationer.

Veterinær hospitalet

Veterinær Hospitalet fortsætter også som hidtil og er den eneste organisation, der hele året rundt bringer hjælp til nødstedte dyr i Himachal Pradesh området. Den fungerer stadig som det bedste operations sted for de lokale dyrlæger, der låner vore faciliteter til særligt vanskelige operationer.

Udgifterne bliver lykkeligvis dækket af Fondation Brigitte Bardot, der opfylder alle behov.

Vi har fortsat udstationeret 2 home nurser i Ladakh, men vi er i færd med at forsøge at overføre dem til Health Department og det pågældende settlement, idet det er vanskeligt at holde kontakten over så store afstande, og fordi de nu gør tjeneste direkte som social health workers under settlement office. Det vil lette vore udgifter og samtidigt give disse home nurser en større sikkerhed som officielt ansatte.

Arbejdet med klinik dannelsen i Tibet går langsomt fremad, og der sendes stadig præparater til den. Rent praktisk køres den via Norhla, værkstedet for fabrikation af tibetanske yak uld sjaler, men den besøges af tibetanere fra hele området, ikke kun af personalet på Norhla. At skabe en selvstændig klinik i området møder megen modstand imod fra magthavernes side.

Vi er taknemmelige for al den støtte, vi modtager til disse Health projekter, der er af stor betydning for hele samfundet.

 
Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.