Af TC Indiens Director, ref. på dansk af Gunver Juul


TC India kører fortsat de projekter, som TC Danmark har startet og fortsætter at betale til. Samtidigt har de startet nye projekter, hvortil de har været i stand til at rejse penge på egen hånd. Der er således skaffet 85 scholarships til studerende under OPE, som TC kører med tilsyn fra det indiske undervisningsministerium som eneste udenlandske organisation. Der er tale om en adgangsgivende eksamen til universitetsuddannelser. Det er virkelig noget at være stolt af.

Dyreklinikken har nu i mange år vist, at de fortsat kan holde hele det nordlige område fri af Rabies, hvilket har givet bedre vilkår for både dyr og mennesker. Der afholdtes en Dog camp i Paonta Sahib hvor 210 hunde blev steriliseret og vaccineret for rabies, og en mindre camp i Gopalpur, hvor ca. 40 hunde blev behandlet. En 4 dage lang camp i Tashi Long resulterede i, at man til sidste ikke kunne finde en gadehund, der ikke var behandlet. I alt 710 hunde er vaccineret i løbet af året.

Klinikken for mennesker har udvidet service ved at sørge for helt regelmæssige sundheds check af nyankomne og af børn - i tilgift til Home nursernes daglige arbejde med besøg i hjemmene og social hjælp til især de ældre og handicappede.

Solenergi med de specielle sol lamper har givet energiforsyning til fjerne egne, og dr er etableret ekspeditioner til de skybrudsramte områder i Ladakh med hjælp i form af madrationer, tæpper og tøj.

Desuden har TC uddelt madrationer og anden hjælp til hermite monks i Tushita.

Nyt indenfor sprog undervisningen har været klasser i fransk, hvilket har været muligt gr. besøg af en fransklærerinde, der meget apropos hedder Mrs. French. Alle de normale engelskklasser har været godt fyldt op i løbet af året.

Der har været flere besøg udefra som vanligt, bl.a. en helt Rugbyhold fra England, som foruden at vise deres sportslige færdigheder gav de studerende god øvelse i mundtlig engelsk konversation og sikkert har rettet en god del på udtalen. Vore Austrian Friends, der har støttet TC i mange år, besøgte også centret i år. Udflugter med lærere og besøgende til Bir, Chauntra og til vores Animal Welfare Center gav disse mennesker et godt indtryk af aktiviteterne.

En af vore ”gamle” home nurser fra første hold, Tenzin Nangsel, har valgt at koncentrere sig om børn og øvrige familie, hvilket bevirker, at vi nu kun har 3 home nurser i klinikken.

Der har været afholdt Blood Donor Day and the 10th World Rabies Day, der blev fejret i 2 settlements ude i Indien samt i vores head quarter, samt World Diabetes Day med stor succes – og desuden en Massage Camp på Norbulinka, hvor mange lærte at give massage til deres familie og nære samt til kolleger, der bliver for anstrengte ved det daglige pc arbejde.

Deltagelsen på Bodh Gaya –til Kalachakra i år var til stor nytte for mange mennesker, idet TC arrangerede fri ambulance service til dem, der blev syge eller utilpas undervejs i det folkerige møde (mere en 400.000 deltog). Desuden stillede TC en klinik- og massage-facilitet til rådighed.

Som udløber af vore mangeårige anstrengelser for at opnå FRC (retten til at modtage penge udefra), organiserede TC en workshop om Legal Aspects of NGO’s, hvor man underviste andre NGO’er i alle de faldgruber og muligheder, som vi selv har måttet kæmpe os frem til.

Fra den indiske minister for Urban Development har TC, India modtaget en speciel udmærkelse i form af Golden plate for særligt vellykket socialt arbejde.

Og som det festlige punkt på årets arbejde afholdt TC en mega Losar for alle fattige og for munke og nonner etc. hvor der uddeltes spandevis af butter tea m.m.

 
Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.