Af bestyrelsesmedlem Gunver Juul – tovholder for Sundhed og Miljø

Denne afdeling er den eneste af vore projekter, der er fuldt dækket økonomisk udefra, nemlig fra Fondation Brigitte Bardot i Frankrig. Meget imod deres praksis dækker de også udgifter til lønning af vore veterinær sygeplejerske, hvilket er et bevis på, at de stadig mener, at projektet er helt i top og et af de bedste dyrevelfærdsprogrammer som de har kendskab til i hele verden.

Desværre har vi mistet vores indiske dyrlæge igen-igen, hvilket hænger sammen med de meget høje lønninger, der tilbydes dyrlæger i industrien og fødevare fabrikationen i Indien. Det er helt evident svært at være idealist, når der vinker mange penge udenfor vinduet. Vi må således klare os med vores dygtige veterinær sygeplejerske og samarbejdet med de lokale dyrlæger og især Veterinær Hospitalet i Palampur, hvor vi har godt samarbejde med to af professorerne. En af dem fører det nødvendige tilsyn med vores klinik, som kræves af det indiske styre, for at vi kan fortsætte arbejdet.

Der oprettes jævnligt vaccinationsprojekter rundt omkring i Himachal Pradesh, og der holdes løbende foredrag om ,hvorledes man undgår rabies og hvorledes man reagerer, dersom der skulle opstå en situation, hvor man har mistanke om, at der er risiko for denne sygdom. I de seneste år har sygdommen faktisk været udryddet i vores område, takket være vaccinationerne og den bedre hygiejne blandt hundene. At vi har fået gjort opmærksom på, hvor meget det betyder for hundenes og dermed for menneskes sundhed, at man behandler dyrene ordentligt, stiller vand ud i de varme og tørre måneder og ringer til os, når man ser et sygt dyr, har virkelig givet resultat.

Ligeledes har det betydet meget for folks indstilling til især hundene, at vi jævnligt kører lokale klinik projekter, hvor lokale gadehunde steriliseres. Det betyder jo færre hunde og sundere hunde, og dermed også færre problemer for lokal befolkningen. Der gøres også et stort arbejde for at finde hjem til de hvalpe, der alligevel ser dagens lys, og derved holdes bestanden af gadehunde også nede på et for alle acceptabelt niveau.

Når vi modtager yderligere private tilskud til dyrene, anvendes de til at give bedre mad til de hunde og katte, der befinder sig i længere tid på veterinær hospitalet. Det kan være hunde med handicap, som ikke kan klare sig uden for hospitalet, eller dyr der behøver længere tids rekreation efter operation eller alvorlige ulykker – oftest i trafikken.

Vi er taknemmelige for den støtte, som dette projekt modtager!

 
Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.