Nyheder 2020 - NYHEDER-SIDEN

TC India

 

Mange søde hilsner fra de Single Parents vi har støttet

Dear Gunver la,

Hope you are doing well.
On this holiday season, the children of Single Parents have sent their christmas greetings along with their photos as a token of gratitude and appreciation. The Single parents have also expressed their heartfelt gratitude to Tibet Charity Denmark and you for supporting them in such a pandemic crisis.

Tenzin Dolma (F), 16 yrs old
Tenzin Rigtu (M), 12 yrs old
Ngawang Tenzin (M), 18 yrs old
Tenzin Tsering (F), 7yrs old
Tenzin Tsering (M), 12yrs old & Tenzin Pelha (M) 7yrs old
Tenzin Norzom (M), 10 yrs old
Tenzin Ramja (M), 16 yrs old & Tenzin Zompa (F) 13yrs old
Tenzin Jamyang (M), 11yrs old

We wish you and family a Merry Christmas and a very prosperous New Year.
Regards,
Tenzin Yangdon, Secretary
Tibet Charity, Dharamsala, India

 

 

 

 

 

 

December 2020

 

 
 

TC Indien

 

Tibet Charity Indien uddelte tøj og sko til børn i et slumkvarter på Indiens uafhængighedsdag 15. august

I den glædelige anledning af Indiens uafhængighedsdag 15. august 2020 har Tibet Charity Indien besøgt en slumbeboelse nær Kangra, hvor de uddelte nye klæder og sko til 85 børn fra slumkvarteret. Samtidig blev der uddelt tøj til 50 migrantfamilier, som bor i det samme slumkvarter. Tibet Charity Indien takker Exechshield Inc., USA, for økonomisk støtte til at indkøbe nyt tøj og sko til slumbørnene og takker lokale beboere for donationen af tøj til beboere i slumkvarteret samt til Tonglen for hjælp med distributionen.

På H. H. Dalai Lamas 85 års fødselsdag 6. juli var Tibet Charity Indien i slumkvarteret for at uddele madrationer. Her blev man opmærksom på, at mange børn gik rundt uden tilstrækkelige klæder. Nogle havde en T-shirt men ingen bukser, andre omvendt. Tibet Charity Indien ønskede at hjælpe dem med at beskytte deres kroppe mod det barske vejr i Himachal Pradesh. Slumkvarteret rummer 65 migrantarbejderfamilier, der var rejst fra deres hjem i delstaten Maharashtra til Kangra for at finde arbejde. Under covid-19 epidemien lever migrantarbejdere under meget vanskelige kår. Med fabrikker og andre arbejdspladser lukket på grund af den almindelige nedlukning af samfundet har millioner af migrantarbejdere måttet klare sig uden indtægter og deraf følgende mangel på mad og andre fornødenheder samt usikkerhed om deres fremtid. Da Tibet Charity Indien besøgte slumkvarteret, kunne de se, at mange familier manglede en bolig, der kunne beskytte dem mod det barske vejr med haglstorme, skybrud, sommerens hede osv, og de manglede tøj til deres børn.

Tibet Charity Indien besluttede at iværksætte en tøjdonation til nogle af beboerne på Indiens Uafhængighedsdag. 26. juli besøgte de slumkvarteret og tog mål til tøj og sko til 85 slumbørn. Med økonomisk støtte fra Execushield Inc., USA, kunne man indkøbe nyt tøj og sko til børnene. Lokale beboere donerede tøj og sko af god kvalitet til slumfamilierne, som kan have gavn af det flere år frem. Modtagerne gav udtryk for stor taknemmelighed for den hjælpen, de modtog.

Tibet Charity Indien vil distribuere vintertøj til slumbørn og -familier kort før vintersæsonen sætter ind. Det måtte vente, fordi familierne ikke har mulighed for at opbevare vintertøjet, indtil der bliver brug for det.

Tibet Charity India august 2020

 

 
 

TC Indien

 

Hilsen fra Thupten Dorjee, præsident for Tibetan Children’s Village

Fra: Præsident, tibetansk børnelandsby
Hoved kontor, Dharamshala
Til: TCV sponsorer både organisationer og enkeltpersoner
Dato: 21 april 2020
Om: Wuhan COVID-19 Pandemi - TCV Sikker
---------------------------------------------------------------

Kære sponsorer og venner af TCV,

På dette tidspunkt med hidtil uset Wuhan COVID-19 pandemi på verdensplan, er det foruroligende at se så mange liv gå tabt og mange flere lidelser, skriver jeg her med vores bønner, at vores kære sponsorer og venner rundt om i verden og især i Europa og nord Amerika har det godt, sikkert og godt. Vi vil fortsætte med at bede vores bønner for denne forfærdelige virus, så vi kan vende tilbage til vores normale liv igen.

Jeg er sikker på, at mange af jer er dybt bekymrede for TCV og de børn, som I sponsorerer og er kære for jer, jeg skriver gerne her og siger, at TCV er sikker og sund og ikke bekymre sig. Heldigvis for TCV var ledelsen helt klar over farerne ved denne COVID-19 meget, før den faktisk begyndte at sprede sig i Indien. Vi udsendte et memo den 17 februar 2020 til alle vores filialer om de forsigtighedsforanstaltninger, som vi skal træffe. Efter dette memo, direktørerne og Principaler for vores fem TCV-filialer i H. P State sammen med chefkontorets ledelse mødtes tre gange for yderligere at drøfte de foranstaltninger, der skal træffes, herunder karantænefaciliteter i tilfælde af et udbrud i nogen af vores filialer.

Vores skoler skulle genåbne for den nye akademiske session 2020 den 3 marts 2020, og på grund af nyheder om udbrud af virussen i Delhi og omkring områder, besluttede ledelsen at lukke skolerne på ubestemt tid og alle børn under klasse VIII, der er vendt tilbage fra deres vinterferie, sendt tilbage med deres forældre, pårørende, der var kommet for at droppe børnene til skolerne. Vi indser nu, at vi tog den rigtige beslutning, fordi det på trods af vores bedste indsats, ville være meget svært at klare sig med så mange børn - næsten 7,500 børn i hele TCV.

Efter tættere på skolerne den 3 marts havde vi i alt 3,539 børn tilbage i alle TCV - hovedsagelig almindelige klasser for klasse IX, X og XII (nyt parti) og dem, der sidder til CBSE-bestyrelsesopgaver for klasse X og XII og et mindre antal børn tilbage i hjemmet. Men med de resterende eksamener, der var blevet udsat, og regeringen erklærer fuldstændig lås til 14 april 2020, blev de studerende, der sidder til eksamen, også sendt hjem, bortset fra de yderste afstande.

Så lige nu har vi i alt 924 børn i alle vores grene - mest ældre, der sidder til eksamener og færre børn, der ikke har nogen steder at tage hen. Den seneste stilling er hele Indien vil fortsætte med at forblive lukket ned indtil d. 3 maj 2020.

Fra og med at præsentere alle vores grene og allierede projekter lige fra Ladakh og ned til Bylakuppe er sikre og sunde Vi fortsætter med at observere alle forsigtighedsforanstaltninger - bliver indenfor, arbejde hjemmefra, social distancering og alle nødvendige skridt til at sikre sikkerhed i campuserne. Selv om virussen stadig spreder sig i Indien, men den centrale regering gør alt, hvad der er muligt for at dæmme spredningen, og i denne henseende gør Indien ret godt i forhold til nogle af de udviklede lande. Heldigvis er vores State Himachal Pradesh nu ikke opført som en Red Zone Spot i Indien, og lidt afslapning kan være tilladt for normalt liv efter den 3 maj 2020, medmindre situationen forværres. Men medmindre situationen forbedres til det bedre og sikre nok, vil vores skoler fortsætte med at holde lukket indtil videre. Vi vil informere dig, når og hvornår dette sker.

Endelig benytter jeg lejligheden til at takke jer alle for jeres venlige og fortsatte støtte til vores arbejde for vores børns pleje og uddannelse. Pas på dig selv!

Med de bedste ønsker,
Din oprigtigt,
S/d
(Thupten Dorjee)

April 2020

 

 
 

TC Indien

 

Tibet Charity Indien

Se også TIBET CHARITY INDIENs hjemmeside
– megen information om Tibet Charity og seneste nyt (på engelsk).
tibetcharity.in ->

 
 
 
Adresse

C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.