Uddannede hjemme-
sygeplejersker

 

Tibet Charity’s home nurses:
THE PURPLE GIRLS

Gennem Tibet Charity har unge – indtil nu fortrinsvis kvinder – fået en uddannelse i syge- og ældrepleje. De er i dag aktive i lokalsamfundet som hjemmesygeplejersker i hjem for ældre eller med at tage hånd om børn, så børnenes forældre kan arbejde. En enkelt arbejder i slumkvartererne med pleje og sundhedsoplysende arbejde.

Hjemmesygeplejerskerne bærer en lilla eller blå lilla thupa - den traditionelle tibetanske kvindedragt.

Ved at formidle denne uddannelse spiller Tibet Charity en afgørende rolle i hjælp til selv-hjælp i de unges liv og for de mange mennesker, de drager omsorg for dagligt. De unge tibetanere har givet bestyrelsesmedlem Gunver Juul et brev med til Danmark, hvori de med deres egne ord beskriver hvad den udddannelse, de har fået af Tibet Charity, betyder i deres liv og lokalsamfund.

Du vil hver uge i den kommende tid kunne læse nye breve fra „The Purple Girls“ her.

Maj 2014

 
 

Tibet Charity Purple Girl

 

Et brev fra Kelsang Choedon

Mit navn er Kelsang Choedon
Jeg bor i Ladakh Choglamar S. O. S. Skolen. Jeg er 25 år gammel. Vi er syv familiemedlemmer, to brødre, to søstre, der er yngre end mig. Jeg arbejder som hjemmesygeplejerske i Ladakh. Min far og mor er nomader og bønder. Der er 39 ældre på Old People’s Home.

Dette er meget godt for mig. Jeg er meget taknemlig over for Tibet Charity for, at jeg har lært mange ting og for de hjælpende hænder, Tibet Charity har rakt mig: Jeg har fået god erfaring, og jeg har lært mange ting som at checke blodtryk, at bade sengeliggende patienter med svamp, vand og sæbe, at ordne negle og at barbere hår. Fattige patienter er nogle gange meget beskidte. At blive badet og at få et bad er også en stor hjælp for ældre mennesker.

Speciel tak til fru Gunver. Virkelig, virkelig mange tak, Tibet Charity!

Maj 2014 (Online 22. juni 2014)

 
 

Tibet Charity Purple Girl

 

Et brev fra Kalsang Choedon

Mit navn er Kalsang Choedon
Jeg er 37 år gammel og jeg har tre børn, en datter og to sønner. Jeg bor på T. C. V. skolens lejr for ældre, TSA. Jeg har fået min uddannelse som hjemmesygeplejerske af Tibet Charity.

Efter uddannelsen har jeg lært mange ting og fået så meget ny viden: Hvordan man plejer og drager omsorg for ældre mennesker, viden om forskellige slags medicin, massage, zoneterapi, terapi, førstehjælp, om diæter og så mange nye ting.

Jeg er virkelig meget glad for dette arbejde. Jeg laver også mad til de ældre. Jeg er virkelig taknemlig over for Tibet Charity for at have givet mig denne gyldne chance. Mange tak fru Gunver og mange, mange tak, Tibet Charity.

Maj 2014 (Online 22. juni 2014)

 
 

Tibet Charity Purple Girl

 

Et brev fra Penpa Dolma

Det er mig Penpa Dolma
Jeg er 32 år gammel, og jeg er en hjemmesygeplejerske. Jeg er en gift kvinde og jeg har en søn. Her er jeg hjemmesygeplejerske på T. C. V. skolen, jeg tager mig af ældre mennesker.

Jeg er uddannet i hjemmesygepleje af Tibet Charity. Jeg har fået god erfaring og lært, hvordan jeg skal tage mig af ældre mennesker og pleje dem. Jeg takker virkelig Tibet Charity for at have lært os mange ting, som vi ikke har lært før, så som hvordan man checker blodtryk, temperatur, puls. Også at det at give massage, zoneterapi og Kranio-Sakral terapi og flere ting har vi lært. Disse ting giver allesammen de ældre mennesker en stor hjælp. En virkelig stor tak, Tibet Charity.

Penpa Dolma, T. C. V.

Maj 2014 (Online 16. juni 2014)

 
 

Tibet Charity Purple Girl

 

Et brev fra Tenzin Noryang

Mit navn er Tenzin Noryang
Jeg arbejder på Mainpath Settlement i staten Chattisghurh, dette ligger syd på i Indien. Jeg har 18 ældre mennesker.

Tibet Charity gav mig en virkelig god mulighed, jeg har fået meget, meget ny viden. Hvordan man plejer ældre mennesker, og også massage og om tegn på vitalitet.

Det mest spændende er, at jeg har lært om Kranio-Sakral terapi, som er en meget blid terapiform. Det er meget, meget spændende og jeg havde aldrig set det før. Hvordan man har omsorg for og plejer et sengeliggende menneske i et længevarende sygeleje - jeg har fået megen ny viden.

Tak, tak så meget, Tibet Charity. Stor hilsen!

Maj 2014 (Online 16. juni 2014)

 
 

Tibet Charity Purple Girl

 

Et brev fra Jangchup Sangmo

Mit navn er Jangchup Sangmo
Jeg er 25 år gammel. Jeg er hjemmesygeplejerske på hjemmet for ældre i Ladakh. Ladakh ligger i nord Indien. Der er 39 ældre mennesker at drage omsorg for. Jeg giver massage og tager deres blodtryk en gang om måneden og de ældre elsker det. Nogle af de ældre har ledsmerter eller rygsmerter.

Jeg har fået en virkelig god mulighed af Tibet Charity for at blive hjemmesygeplejerske, og jeg er meget taknemlig over for Tibet Charity for hvad jeg har lært. Jeg giver medicin til de ældre. De ældre kommer alle vegne fra, de er så venlige og har en naturlig godhed. Dette vil jeg aldrig, aldrig glemme i hele mit liv.

Maj 2014 (Online 9. juni 2014)

 
 

Tibet Charity Purple Girl

 

Et brev fra Tenzin Dechen

Mit navn er Tenzin Dechen
Jeg er 35 år gammel. Jeg er gift og har to drenge.

Jeg er hjemmesygeplejerske. Min mand arbejder ved højere T. C. V. som lysmand. Jeg arbejder også ved højere T. C. V. som en hjemmemoder. Mit job er at tage mig af mange børn - det betyder at tage sig af mere end 25 børn.

Jeg er meget taknemlig for Tibet Charity, jeg har lært masser af denne nødhjælpsorganisation. Jeg ønsker virkelig at sige mange, mange tak fra mit hjerte til Tibet Charity. Jeg er virkelig stolt at at være en hjemmesygeplejerske, en uddannelse jeg har fået af Tibet Charity. Tak, Tibet Charity.

Virkelig mange TAK, Tibet Charity. Jeg er virkelig meget glad, både med mit job og jeg nyder meget tibetansk frihed.

Maj 2014 (Online 9. juni 2014)

 
 

Tibet Charity Purple Girl

 

Et brev fra Tsomo

Mit navn er Tsomo
Jeg er 28 år gammel. Jeg er fra Tenzin Gang Arunachal Pradesh. Det er et afsides område og fem dage herfra. Jeg har fem familiemedlemmer: Mor, far, to ældre brødre, en yngre bror og mig. Jeg arbejder hos Tibet Charity som hjemmesygeplejerske. Jeg har min træning fra Tibet Charity og fra tre måneders arbejde som sundhedsarbejder på Delek Hospital. Jeg har fået denne fantastiske mulighed på grund af Tibet Charity. Så jeg er meget taknemlig og føler glæde i mit hjerte til Tibet Charity. Jeg har arbejdet for Tibet Charity siden 2008. Jeg føler mig meget stolt og utrolig heldig, fordi jeg er en del af Tibet Charity.

Dette fordi Tibet Charity gør et stort, stort arbejde ikke kun Tibet Charity India men hele Tibet Charity. Jeg har hørt meget om det øvrige Tibet Charity. Uden alle jer ville jeg være ingenting.

Vi er også ved at få nye slags work-shops her, som har med hjemmesygepleje at gøre. Ligesom rådgivning, massage, førstehjælpskursus trænet af St. John Wales London og Kranio-Sakralterapi, undervist af Karin fra Danmark. Det er vidunderligt. Vi bruger alt det, jeg nævner her, til vores patienter. De nyder det meget og er meget glade. Vi har omkring 50 patienter. Vi har to grupper, A & B.

I denne uge er jeg med gruppe A og besøger Astound McLoed Ganj og så gruppe B omkring Thandoling, Gu, Chu, Sum , og vi skifter hver uge stederne med hinanden, vi har en optegnelsesbog. Vi laver optegnelser fra besøg til besøg i den bog.

Virkelig mange TAK, Tibet Charity. Jeg er virkelig meget glad, både med mit job og jeg nyder meget tibetansk frihed.

Maj 2014 (Online 3. juni 2014)

 
 

Tibet Charity Purple Girl

 

Et brev fra Jigmey Choekyi

Mit navn er Jigmey Choekyl
Jeg er 30 år gammel. Jeg blev født i Tuting landsbyen, som er et meget lille og afsides sted i staten Arunachal Pradesh i Indien, som grænser op til Tibet. Min far døde da jeg var meget ung. Min mor tog sig af os og var i stand ti at sørge for at vi blev undervist på en tibetansk skole. Jeg har to ældre brødre og to yngre søstre. Begge mine brødre er uden uddannelse og min ene søster har heller ikke fået uddannelse. Min ældste bror døde sidste år.

Jeg fik mulighed for at gå på T.C.V. skolen til 12. klasse. Efter at have gennemført min klasse og afsluttet, gik jeg i gang med tre års almen sygepleje- og jordmoderkurset på Mission hospitalet i Mysore, som ligger i Karnataka. Jeg arbejdede på det samme hospital i 3 1/2 år på forskellige afdelinger og fik masser af viden der.

I 2010 blev jeg gift og slog mig ned her i Dharamsala. Min mand arbejder for den centrale tibetanske administration. Vi har en dejlig datter og jeg er virkelig glad i mit ægteskab.

Jeg fik en mulighed for at arbejde under Tibet Charity som en hjemmesygeplejerske. Jeg er meget heldig at have fået dette job. Jeg plejede at besøge hjemmet for de ældre og hjalp til at med at lave mad, gøre rent, vaske, shoppe og gav dem medicin når de blev syge. Jeg tog dem også på hospitalet til lægeundersøgelser. og check når det var nødvendigt. Jeg hjalp også ny-ankomne fra Tibet som tolk, når de besøgte hospitalet.

Jeg er meget tilfreds for mit job som hjemmesygeplejerske for Tibet Charity. Jeg føler stolthed og glæde ved at være et medlem af Tibet Charity. Jeg må takke alle Tibet Charity’s støtter og specielt takke fru Gunver for hendes bidrag og hengivenhed for tibetanerne i alle disse år. Jeg værdsætter virkeligt dit og jeres hårde arbejde. Må I leve længe og nyde sunde liv. Må I være frie af alle lidelser. Tak endnu en gang for Jeres venlige støtte.

Tak til Jer.

Maj 2014 (Online 3. juni 2014)

 
 

Tibet Charity hjemme-sygeplejerske

 

Et brev fra Kumar

Kumar er Tibet Charity’s medarbejder og får løn af Tibet Charity.

Mit navn er ”Kumar”
Jeg er 34 år gammel. Jeg lever i Dharamsala. Jeg er gift. Jeg har en dreng, han er 3,5 år gammel. Min kone er også meget god, jeg har en god familie.

Jeg tog en uddannelse som hjemmesygeplejerske hos Tibet Charity fra 2007 - 2008 og dette var en god mulighed for mig.

Jeg er udsendt af Tibet Charity til foreningen Tongleng, der ledes af en tibetansk munk. Foreningen kører fem klinikker, som giver behandlinger hver måned, sørger for immunisering og holder oplysende lejre i slumområderne.

Jeg arbejder for det indiske samfund i slumkvarteret omkring Kandradistriktet. Der er det største slumområde nær Dharamsala. Det andet slumområde er meget langt væk fra Dharamsala - måske 60-70 km derfra.

Maj 2014 (Online 26. maj 2014)

 
 

Tibet Charity purple girl

 

Et brev fra Tsering Wangmo

Mit navn er Tsering Wangmo
Jeg er 37 år gammel. Jeg er gift og har to børn, en dreng og en pige. Min mand er i hæren. Han er hjemme på ferie tre gange om året. På et år har han tre måneders ferie.

Lige nu er jeg hjemmesygeplejerske for Tibet Charity. Jeg føler mig så heldig at jeg har dette job for Tibet Charity. Før jeg kom ind i Tibet Charity vidste jeg intet om hjemmepleje. Men nu ved jeg hvordan jeg skal tage mig af mig og af andre også, og jeg råder enhver til at holde sig sund og i form og rådgiver også om, hvad de skal spise og ikke spise.

I 2010 fik jeg mulighed for at lære om hjemmesygepleje. Jeg deltog i det andet hold, som blev uddannede hjemmesygeplejersker. På den tid var der ni studerende fra forskellige Settlements. Jeg synes, at jeg var virkelig så heldig at få en skøn uddannelse og nu arbejder jeg og tjener Tibet Chartiy som en hjemmesygeplejerske. Det gør at mit liv er det værd.

Tak Tibet Charity. Min drøm er at Tibet snart er fri og at jeg kan tjene der som hjemmesygeplejerske.

Maj 2014 (Online 26. maj 2014)

 
 

Tibet Charity purple girl

 

Et brev fra Tenzing Sonam

Dette brev er fra director’s kone, Tenzing Sonam. Tenzing har ikke fået en uddannelse som hjemmesygeplejerske som de øvrige, men en uddannelse som massør.

Mit navn er Tenzing Sonam
Jeg er gift og har tre børn. Jeg har sluttet mig til Tibet Charity fornylig som en del af de ansatte og jeg har fået til opgave at arbejde her i de ældres hjem i Dharamsala, hvor jeg arbejder som massør. Jeg masserer de ældre, som har smerter. Mange af dem kommer med kroniske ryg- og knæsmerter.

Jeg glædes meget over at se nogle forandringer i deres liv, efter at de har fået massage. Jeg giver massage til 11 - 12 ældre. De beder meget for mig efter at de har fået massage og det gør mig virkelig glad. Jeg bliver glad for at vide, at de anerkender de bedringer som jeg er i stand til at være med til at give dem gennem mit arbejde her.

Jeg er virkelig taknemlig over for Tibet Charity, at de giver mig denne vidunderlige mulighed for at tjene de ældre medborgere.

Jeg har fået en masse ny viden om at håndtere de ældre på en god måde gennem adskillige work-shops organiserede af Tibet Charity. Disse work-shops hjælper mig ganske bestemt til at kunne hjælpe andre på en bedre måde.

Maj 2014 (Online 26. maj 2014)

 
 
 
Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.