Nyheder 2015 - NYHEDER-SIDEN

TIBET CHARITY INDIEN

 

Medlemmer af Brigitte Bardot Foundation France (BBF) besøger Tibet Charity


Brigitte Auloy med de syge hunde.

Brigitte Auloy, leder af projekter i Brigitte Bardot Foundation France (BBF), besøgte Tibet Charity fra den 16. til den 18. oktober sammen med dr Joel Gagnaison, som er medlem af BBFs bestyrelse.

 


Dr. Joel besøger de syge hunde.

Den 16. okt. havde de to en audiens med HH Karmapa, der handlede om nogle af de dyrevelfærdsprojekter, der er startet af Hans Hellighed og som støttes af BBF. De diskuterede måder at øge den offentlige bevidsthed om sager, der handler om dyrevelfærd. Venlige forslag fra Hans Hellighed om store skilte og andre marketing mekanismer, som BBF har under forberedelse, og som anmoder lokalbefolkningen om at sørge for at give de tre grundlæggende livsfornødenheder - mad, vand og ly - til herreløse dyr på gaderne.

Derefter besøgte Brigitte Auloy og dr Joel Gagnaison Tibet Charity’s dyreklinik og mødtes med personalet der: Der blev diskuteret forskellige emner, der har med dyreklinikken at gøre.

Gæsterne fra BBF tilså de projekter, de financerede ved deres sidste besøg. Personalet nævnte nogle behov klinikken står og har, som gæsterne straks gjorde muligt at opfylde: De gik endda personligt hen til markedet og købte et køleskab til klinikken til opbevaring af vacciner og medicin. Budgettet for det kommende år blev der også forsøgsvist opnået enighed om.

Såvel Tibet Charity som BBF besluttede at arbejde sammen om at gennemføre dyrevelfærdsprogrammet i andre omkringliggende tibetanske settlements og landsbyer - som det var HH Dalai Lamas ønske, da han mødte dem sidste år.

Dr Joel checkede patienterne på klinikken og gav forslag til deres behandlinger. Han lovede at give et svar på hvilket som helst problem, som vores dyrelæger end måtte møde og rådgive dem når de har brug for det.

Som altid, har det været en fornøjelse at mødes personligt med vores imødekommende støtter. Vi takker dem for venligt at have fundet tiden til at besøge os, trods deres meget travle kalender. Vi takker dem også for deres vedvarende støtte.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in oktober 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

HH Karmapa velsigner Tibet Charity’s personale

"Jeg har oprigtig værdsættelse for Jeres arbejde i tjeneste med at gavne de fattige og trængende – og jeg beder Jer om at fortsætte." Disse var HH den 17. Karmapa Orgyen Trinley Dorjes ord, da han mødte Tibet Charity’s personale den 26. oktober på sit kontor.

 

Ved fuldførelsen af ti års tjeneste til lokalsamfundet, anmodede Tibet Charity om Hans Helloigheds nærvær ved fejringen af ti-året. Selv om Hans Hellighed først var så venlig at give sit velgørende nærvær til selve fejringen, var der mere vigtigt arbejde, der viste sig at kræve ham i New Delhi – derfor måtte han udeblive vores begivenhed på selve dagen. Han lovede dog at møde vores personale ved en anden lejlighed.

Tro mod sit løfte fik Tibet Charity´s personale sammen med sine frivillige en lykkebringende audiens den 26. i denne måned. Hans Hellighed mødte vores gruppe med stor elskværdighed og tog del i et gruppebillede, der blev taget sammen med personalet. Ved audiensens afslutning tog han sig endda tid til at tale med personalet, selv om mange andre grupper sad og ventede på, at modtage hans velsignelse.

Vi følte os dybt velsignet af den opmærksomhed og velsignelse vi har modtaget fra HH Karmapa. Hans ord vil med sikkerhed guide os i vores vedvarende bestræbelser med, at stå i tjeneste for de i nødstedte.

Før denne audiens besøgte HH Karamapa Tibet Charity´s veterinærhospital. da han var på vej til at fejre TCV skolens 55. fødselsdag.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in oktober 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

HH Gyalpa Karmapa besøger veterinærhospitalet


HH Karmapa modtages af vores Director

HH den 17. Gyalwa Karmapa, Orgyeb Trinley Dorje, Karma Kagyu liniens, (en af Tibetansk Buddhismes store traditioner), spirituelle leder, aflagde veterinærhospitalet et kort besøg den 23. oktober i år.

 


HH Karmapa indvier klinikken

Hans Hellighed blev ved indgangen modtaget af vores Director sammen med en del af personalet med khatas, de traditionelle tibetanske tørklæder. Han gik igennem hver eneste rum i dyrehospitalet og indviede dem.

HH Karmapa er en kendt fortaler for miljøet og en dyreelsker. Hans kærlighed for dyrene fremgår tydeligt af, at han valgte at besøge klinikken på trods af sin travle kalender den dag. Han var på vej til at være æresgæsten ved fejringen af TCV´s, ( Tibetan Children Village red), 55. fødselsdag.

Vi følte os dybt velsignet og vi er sikre på, at hans indvielser og bønner vil være til hjælp for de dyr, der kommer her til klinikken for at blive behandlet.

Vi er meget heldige at kunne være en del af Animal Welfare Camp, (lejr for dyrevelfærd, red), som hvert år bliver organiseret af HH Karmapa i Bodh Gaya.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in oktober 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Masse Anti-Rabies vaccinationsprogram
gennemført med succes

Tibet Charity’s afdeling for dyrevelfærd har succesfuldt gennemført masse Anti-Rabies vaccinering for hundene i og omkring Dharamsala - dette skete dagen efter den globale Rabies dag blev fejret den 28. september i år.

 

Som hvert år, gik personalet fra Tibet Charity’s afdeling for dyrevelfærd sammen med vores Home Nurses, fra landsby til landsby, gade efter gade og dør til dør med håbet om at finde frem til hunde og få dem vaccineret. Eftersom mange af hundene i tidens løb har tilbragt tid med vores personale på dyreklinikken i forbindelse med tidligere behandlinger eller steriliseringer, var det ikke en svær opgave at få fanget de fleste af dem. Ikke kun kom nogle af hundene personalet i møde: Nogle af dem fulgte endda i hælene på vores personale, selv efter at have fået deres vaccine. Teamet var glade for, at de endda kunne få vaccineret enkelte hunde, som de ikke havde kunnet få fat i sidste år.

Selvom vi havde håbet at kunne vaccinere mindst 1.500 hunde, så har antallet af hunde i området dalet betragteligt. I år dækkede vi ikke de områder, som er dækket af Dharamsala Animal Rescue, (Dharamsala Redning af Dyr, red.)

Vi er virkeligt taknemlige for, at Birgitte Bardot Foundation France venligt har financieret dette vaccinationsprogram i de sidste 9 år. Takket være deres støtte og vores initiativ, har man ikke hørt om Rabies i området siden 2007.

Vi takker vores dyrelægeteam og vores Home Nurses for ufortrødent at gå rundt i den varme sol i 10 dage for at få disse hunde vaccineret.

Vi takker Tsering Gyaltsen, som var en del af vores tidligere personale, for i år at hjælpe os frivilligt alle 10 dage. Vi takker dyreelskere forskellige steder for at hjælpe os med at finde frem til hunde, fange dem og for lejlighedsvist at tilbyde os noget køligt at drikke.

 

Detaljerne om antallet af hunde vaccineret de forskellige steder er som følger: (undtaget de hunde, der som kæledyr er blevet vaccineret hos Tibet Charity):

Dato 2015
Sted
Antal hunde vaccineret
29.09.
McLeod Ganj
67
30.09.
McLeod Ganj
52
01.10.
Bhagsu Nath
63
02.10.
Tushita & Dharamkot
67
03.10.
Forsyth Ganj, TCV området
113
04.10.
Biblioteket & Mentseekhang området
95
05.10.
Norbulingka & Sidhbari området
126
06.10.
Lower TCV, TTS, Sarah & Gopalpur
87
07.10.
Shugseb, Jamyang, Choeling & Tiriokpur
28
08.10.
Lower Dharamsala
34
T O T A L
732
 

 

Udgivet på www.tibetcharity.in oktober 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Fejring af global Hepatitis B dag og gratis offentlig screening, efterfulgt af screening og vaccinationer i de omliggende klostre, institutioner og skoler


Folk registeres før screening.

Den 28. juli i år fejrede Tibet Charity India den globale Hepatitis dag sammen med lande verden over – det er 4. gang vi har gjort dette.

For at markere dagen, gennemførte vi en gratis offentlig screening for Hepatitis B. 126 mennesker deltog i screeningen, hvoraf 13 testede positivt.

 

Ud af disse 13, var 11 allerede klar over deres sygdom - og 2 blev klar over deres tilstand den dag. Ligesom i de andre år, blev de, der testede negativt, rådet til at blive vaccineret snarest muligt. De, som testede postivt for 1. gang - blev i fuld diskretion - rådet til at få lavet yderligere test, der ville kunne be- eller afkræfte denne 1. tests resultat.

Da Hepatitis B er en af de største dødsårsager blandt tibetanere, har vi jævnligt taget initiativer som dette op. Mange arver sygdommen ved deres fødsel, og på grund af manglende viden om eller opmærksomhed på sygdommen - tillige med manglen på behørig medicinsk behandling, forekommer der for mange tidlige dødsfald. Blandt årsagerne til dødsfaldene er sandsynligvis også brugen af barberblade (som er en stor smittekilde til denne sygdom, red.)

Vores intention i Tibet Charity India er ikke - og har aldrig været - at skræmme folk. Vi ønsker derimod af øge offentlighedens bevidsthed om og opmærksomhed på Hepatitis B, med det formål at formindske antallet af de dødsfald, den er årsag til.

Tibet Charity India ønsker at takke Bristols-Myers Squibb India Private Limited for at stille testudstyrspakker til rådighed gratis og for at have stillet vaccinerne til rådighed for os til nedsat pris. Vi ønsker også at takke dem for at have stillet deres sundhedsrådgiver fru Anita Sharma til rådighed for os som leder af testene af offentligheden - vi er meget taknemlige for at hun tog sig tid til dette den 28. juli. Udover at give nødvendig undervisning om behandling og forebyggelse af sygdommen, delte TibetCharity´s sundhedspersonale informerende brochurer ud om Hepatitis B.


Screening gennemføres.

 

Fra den 28. juli og 8 dage frem organiserede vores sundhedspersonale lejre på alle kloster-institutioner og skoler i og omkring Dharamsala.

I alt blev 776 mennesker testet for, om de havde Hepatitis B virus - heraf testede 740 negativt og 36 blev diagnosticeret postive. Disse sidste blev rådet til at få foretaget yderligere tests, som ville kunne be- eller afkræfte det 1. testresult. De personer, der fik et negativt testresultat blev rådet til at blive vaccineret.

 


Hepatitis B screening- & vaccinationsprogram.

Sted
Antal testet
Antal vaccineret
1.
TC House (alm offentlighed)
126
0
2.
Dip-Tsechokling Kloster
35
15
3.
Gadhen Choeling Nonnekloster
100
42
4.
Nechung Kloster
43
0
5.
Gadhong Kloster
12
0
6.
Chime Gatseling Kloster
63
59
7.
Shugseb Nonnekloster
72
0
8.
Jonang Kloster
16
0
9.
Dolmaling Nonnekloster
42
0
10.
Namgyal Kloster
162
64
11.
Trilokpur Nonnekloster
70
0
12.
Tibet Charity studerende
35
11
T O T A L
776
191
 

 

Udgivet på www.tibetcharity.in september 2015 (Sammenskrivning af to news-artikler)

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Adoption af en hund fra vores klinik

"Deres liv er i vores hænder. Vi er deres vogtere og værger, vi er deres stemme. Nogengange er forskellen på liv og død DIG.
Adoptér, bliv værge for, red, bliv frivillig, undervis, tag hånd om.
Lad vær med at gå væk – fordi ligegyldig hvad du gør; i sidste ende vil det være det værd: Du vil ikke have levet idag uden at du har gjort noget for nogen, som aldrig vil kunne betale dig igen.
Medfølelse er noget du først lærer, så underviser i og endeligt deler ud af."

Dette er billeder af „Mus“ – den allermindste hund i vores klinik, som her bliver adopteret af denne unge mand, som har adopteret en hund fra vores klinik før, og som er en dyreelsker. Stor tak for din venlighed, unge mand – denne kvalitet i dig og din handlemåde har vi vedvarende stor værdsættelse for i vores hjerter.

 

Udgivet på Tibet Charity India’s Facebookside 30. september 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Katte på Tibet Charity India’s dyreklinik

"Blide øjne, som ser så meget,
poter, som har en blide berøring,
spinder for at sige, "Alt er godt",
og vise mere kærlighed end der er ord for.
Yndefulde bevægelser tilsat stolthed,
et beroligende nærvær ved din side.
Et venskab, der vokser med tiden,
kan det undre nogen, vi elsker dem så meget?"

Disse katte, som blev bragt hertil for at blive neutraliseret, fik indgrebene foretaget her på Tibet Charity India’s dyreklinik. De blev anbragt på dunke med varmt vand for at undgå, at de blev for afkølet efter operationerne. Kattene fik det alle godt efter deres opvågnen og spiste mad med stor glæde.

 

 

 

 

Udgivet på Tibet Charity India’s Facebookside 26. september 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Glæde og hundehvalpe

"Hvem der end har sagt, at man ikke kan købe glæde, glemte hundehvalpe!" Gene Hill

Dette gælder også hvalpen, som blev bragt til Tibet Charity India’s dyreklinik. Som man kan se på billederne, har han sandsynligvis fået sit bagben viklet ind i noget ståltråd eller lignende, som har afstedkommet et åbent sår.

Elever fra TCV skolen kom med hvalpen her hen til klinikken: Han var også mere end almindelig kilden, og ved nærmere mikroskopisk undersøgelse viste det sig, at et kradsesår skyldtes lopper. Hvalpen har nu fået behandling for det ene og det andet, og eleverne har adopteret ham – her kan man se ham lege med sine nye venner.

 

Udgivet på Tibet Charity India’s Facebookside 22. september 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Tibet Charity’s Home Nurse Team

Det føles virkelig godt at hjælpe byens ældre. Vi – Tibet Charity’s Home Nurse Team (gruppen af hjemmeplejersker, red.), er glade for at kunne gøre små tjenester for de gamle, som har stor brug for vores hjælp.

 

 

Udgivet på Tibet Charity India’s Facebookside 6. september 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Dyrlægestuderende fra Europa på
Tibet Charity India’s dyreklinik

Det er godt at have Ewa og Julien, som begge er dyrelægestuderende fra Europa, til at hjælpe os på vores dyreklinik, hos Tibet Charity India. De har begge været her i 2 uger. På billederne her hjælper de med til bedøvelsen af hunden ved at styre de mængder bedøvelsesmiddel vi bruger, og med andre praktiske gøremål. Vi er taknemlige – vi værdsætter virkelig Jeres hjælp, omsorg for dyrene og al jeres assistance her på klinikken.

Udgivet på Tibet Charity India’s Facebookside 31. august 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Universitetsstuderende fra England
besøgte Tibet Charity India

En gruppe på 23 studerende og fem ledsagere fra Ardingly College i England har været på besøg i Dharamsala fra 9. til 17. juli.

Under deres ophold var de studerende med til undervisningen af Tibet Charity´s elever. De unge gæster deltog i timerne i mundtlig engelsk og underviste i engelsk samtale. De brugte to timer hver dag på i mundtlig engelsk at undervise i daglig samtale - noget vores elever både havde meget brug for og gavn af.

For Tibet Charity´s elever var timerne enormt interaktive og frugtbare - i en imødekommende atmosfære, der opstod mens de blev undervist og som de nød meget.

De studerende fra Ardingly College har også lært meget om Tibet og dets folk. De tibetanere, som de unge englændere mødte her, oplevede de som værende meget varme og kærlige mennesker. De engelske studerende lovede når de kom hjem igen, at skabe en større opmærksomhed hos mennesker i deres eget lokalsamfund på den nuværende situation i Tibet.

Denne udveksling har været en kæmpe læreproces for både vores gæster og vores elever.

Vores unge gæster tog sig også tid til at besøge de ældre, mens disse fik pleje af Tibet Charity´s homenursere - herved fik de studerende selv en erfaring med aktiv tjeneste i lokalsamfundet. De engelske studerende fulgtes ikke kun med homenurserne, de var selv med til at give de ældre hjælp.

Tibet Charity´s afdeling for dyrevelfærd fik også et kort besøg af de udenlandske gæster.

Tibet Charity holdte en enkel afskedskomsammen, hvor vores Director takkede den besøgende gruppe for at have taget sig tid ud af deres ferier til at hjælpe tibetanerne i Dharamsala. Han sagde til sine unge gæster, at han håbede, deres korte tid sammen med homenurserne, efterfølgende ville nære deres interesse for tjeneste i sociale sammenhænge.

De studerende og deres ledsagere takkede Tibet Charity for at have fået en mulighed for at være en del af Tibet Charity´s aktiviteter i tjeneste for et nødstedt folk. De gav alle udtryk for stor og dyb interesse for at kunne vende tilbage og hjælpe i lokalsamfundet her. De lærere, der fulgtes med dem håbede snart at kunne komme igen med en ny gruppe studerende.

Vi takker dem alle endnu engang for deres tid her og vi håber, at dette bliver begyndelsen på en langvarig relation mellem deltagerne i begge grupper - englændere og tibetanere.


Udgivet på www.tibetcharity.in juli 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Første hold af studerende på den åbne undervisning for voksne afslutter 10. klasse


En elev modtager det nationalt godkendte certifikat fra inspektøren.Fire elever efter modtagelsen af deres
10. klasse certifikater.


Nogle af 10. klasses eleverne med deres lærere.

Det første hold elever har afsluttet 10. klasse gennem vores undervisningsforløb for voksne anerkendt af det Nationale Institut for Åben Undervisning (NIOS). Ni studerende i alt har gennemført All India eksamenen udført af NIOS i marts i år. Eksamensresultaterne kom tilbage i juni, og alle vores studerende har bestået, nogle af dem endda med meget gode karakterer.

Tibet Charity´s grundlæggende undervisningsforløb blev startet i 2013 for at hjælpe de studerende, som aldrig havde mulighed for at gå på nogen skole mens de var i Tibet. Vores forløb er også for dem, der er droppet ud og senere har fortrudt deres beslutning om at forlade skolen og igen er blevet interesseret i at studere. Disse elever er alle blevet for gamle til at kunne starte på en almindelig skole.

De fleste studerende i denne omgang har alle været nyankomne fra Tibet, som aldrig havde været på nogen skole før. Alle tog flere kurser i engelsk hos Tibet Charity før deopdagede, at de havde brug for at at tilegne sig yderligere skoling for at kunne forstætte i uddannelsessystemet eller søge jobs.

Selvom de aldrig havde været på nogen skole før, har ren og skær hårdt arbejde og et målrettet ønske om at klare sig godt fået dem til at kunne gennemføre undervisningen. Nogle af dem har endda fået undervisning i matematik, et fag som betragtes som svært, selv af elever på almindelige skoler.

Dørene står nu åbne for vores studerende, som kan fortsætte deres uddannelse og søge jobs, der kræver at man har et certifikat på, at man har mindst 10. klasse.

Vi er meget stolte og anerkender vores studerende for deres bedrifter. De har klaret det - selvom de har haft meget lidt tid til lektier efter skole, da de alle har måttet tjene penge for at have til dagen af vejen.

Vi takker Tibet Charity Danmark og Save Tibet Austria for at give os den fornødne økonomisk støtte til at køre forløbet.

Vi takker TCV Nedre Dharamsala og Mewoen Petoen Skolerne for at holde coaching klasser for de studerende, hvis og når de havde behov for det. Vi takker også skolerne for at lade os bruge deres faciliteter når vi har undervist i matematik og naturvidenskab.

Vi takker Tseten Dorjee, en matematiklærer på TCV Øvre Dharamsala for at komme hele vejen til Tibet Charity for at undervise i den svære matematik.

Vi takker Tom Asbit og Margaret Coghlan for at tage hånd om psykologitimerne ud over deres undervisning i engelsk.

Sidst men ikke mindst vil vi gerne takke vores egne ansatte Yeshey Dolma, Tenzin Namsel, Tenzin Tsephel og Lobsang Tenzin for alle at tage hånd om deres undervisningstimer uden at det på nogen måde gik ud over deres almindelige pligter.

Vi vil fortsætte med at arbejde med de studerende, så de kan fuldføre deres undervisning med 12. klasse om to års tid.

Udgivet på www.tibetcharity.in juli 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Hans Helligheds 80 års fødselsdag: En medfølende fejring


Donorerne registreres.

Mens tibetanere over hele verden fejrede Hans Helligheds 80 års fødselsdag i fælleskab med tusinder af hans følgere, fik Tibet Charity India den nye idé at fejre begivenheden på en måde, der gavnede andre i nød. På Hans Helligheds 80 års fødselsdag i år håbede vi på - og fik - 80 frivillige bloddonorer til at give blod ved denne lovende dag.

Denne bloddonationslejr blev organiseret af Tibet Charity Indien i samarbejde med et bloddonationsteam fra Zonal Hospital Dharamsala.

Det er et almindeligt kendt faktum, at læger heromkring nægter at røre patienter, der måske har behov for blod under en behandling med mindre der er sørget for bloddonation, der erstatter den, man bruger.. Man gør dette for at sikre sig at blodbanken ikke løber tør for blod under nødsituationer. Denne nægten at røre patienter medmindre der er sørget for erstattende portioner af blod afstedkommer øjeblikke i panik for de familier, hvis nære og kære er i den situation, at de har akut behov for blod.

Nu, da vi har tilstrækkeligt blod i blodbanken til omkring en måned, er det vores håb, at denne nye måde at fejre Hans Helligheds fødselsdag på, er til stor gavn for de patienter, der måtte komme til hospitalet. Det er vores håb, at den gavnlige indflydelse, som de frivillige donors medfølende tjeneste opbygger, giver Hans Hellighed et langt liv - så hans strålende kærlighed og medfølelse forsat kan blive ved med at skinne og bringe glæde til millioner af mennesker verden over.

Vi takker alle 80 donorer, som venligt gav blod og derved gav en værdifuld del af deres krop for at gavne andre i nød. De udførte virkeligt medfølelse i praksis.

Vi takker Namgyal Klostret for venligt at stille deres sal til rådighed for os, så vi kunne sætte lejren op.

Vi takker også teamet af ansatte på blodbanken i Zonal Hospital Dharamsala for at være enige med os og samarbejde med os om lejrens organisering. Teamet indvilgede tillige i at sikre, at ingen patient efterlades ubehandlet når vedkommende har brug for blod, i det mindste indenfor de efterfølgende 35 dage.

Vi vil også gerne takke frk Anita, en laborant på Khana Klinikken for venligt som frivillig at teste donorerne for Hepatitis B virus.

Sidst men ikke mindst, må jeg takke vores eget personale - teamet fra Tibet Charity India’s sektor for sundhed, for at arbejde så hårdt med at arrangere denne lejr og sikre dens succes.


Blod donation.


Donorerne takkes.

Udgivet på www.tibetcharity.in juli 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

International Bloddonordag fejret

Tibet Charity fejrede den globale bloddonordag i fælleskab med det internationale bloddonorsamfund den 16. juni 2015 - med to dages forsinkelse på grund af lokale helligdage.

Dr. Rangjung Dolma fra Delek Hospital var inbudt som begivenhedens særlige æresgæst.

Tibet Charity fejrer denne dag hvert år for at øge offentlighedens opmærksomhed på betydningen af at donere blod for at redde værdifulde liv. Vi bestræber os også på at bortjage den angst, der er i befolkningens sind for at give blod. Mest af alt bruger vi denne begivenhed til at takke alle medlemmerne af Tibet Charity´s Bloddonor Klub for at de - når som helst de bliver bedt om det - træder til i et stort antal for at give blod.

Imens han bød alle gæsterne og tillige offentligheden velkommen, forklarede vores Director baggrunden for, at Bloddonor Klubben blev skabt. Han forklarede hvordan oprettelsen af klubben har gjort det meget nemmere for patienterne og for hospitalerne at kunne skaffe blod når der er brug for det. Han takkede bloddonorerne og de lokale hospitaler for at give deres støtte til dette initiativ taget af Tibet Charity.

Dr. Rangjung Dolma forklarede fordelene ved at give blod. Hun forklarede den proces, det involverer, at samle blod ind fra bloddonerne og sikre sig, at bloddonorens sikkerhed ikke sættes på spil. Hun gav også en forklaring på, hvordan dette initiativ fra Tibet Charity´s side, har gjort hospitalernes opgave meget nemmere. Hun takkede Tibet Charity og donererne.

Hun gav traditionelle tibetanske tørklæder (khatas) til alle de, som har givet blod i løbet af det seneste år.

Ms Tenzin Namzey, lederen af Tibet Charity´s sundhedsafdeling, takkede alle begivenhedens deltagere for at komme og være en del af fejringen sammen med os.

Ved afslutningen af den officielle begivenhed, begyndte man at registrere nye medlemmer til Tibet Charity´s Bloddonor Klub.

Ved lejligheden besluttede Tibet Charity’s Bloddonor Klub også at organisere en bloddonations lejr i samarbejde med Zonal Hospital Dharamsala for at fejre HH Dalai Lama’s 80 års fødselsdag den 6. juli 2015. Ved at gøre dette håber vi at fejre Hans Helligheds fødselsdag på en måde, der vil kunne gavne medmennesker i nød og derved akkumulere gode gerninger til gavn for et lange liv for Hans Hellighed den 14. Dalai Lama og alle hellige væsener.

Udgivet på www.tibetcharity.in juni 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Dyresteriliserings- og antirabiesvaccineringslejr
organiseret i Bir

Som en del af vores kampagne for at holde bestanden af gadehunde nede og for at sikre deres gode helbred, har Tibet Charity løbende organiseret lejre i de tibetanske og indiske settlements rundt om Dharamsala.

Den 11. maj rejste et hold på to dyrlæger - Dr. Pankaj Sharma og Dr. Milli Swali, til Bir sammen med Lobsang Thukjey, en paramedicinsk dyrlæge, og Pema, en dyrlægeassistent, der skulle sætte dyresteriliserings- og antirabies- vaccineringslejren op i Bir og i de settlements, der er i området. Ved ankomsten blev dyrelægeholdet modtaget af en gruppe lokale unge tibetanske frivillige. Uden spild af tid, gik de frivillige straks igang med at gøre rent i et forladt hus, der skulle være den midlertidige klinik og derefter blev operationsborde og det øvrige nødvendige udstyr til lejren sat op.

Da det var gjort, gik de frivillige ud i området med det samme for at fange gadehunde, som endnu ikke var steriliseret. På den første dag blev 8 hunde fanget til sterilisering. Mens man fangede hunde ind, sikrede man sig, at man gav anti-rabies vacciner til de hunde, der ikke havde behov for at blive steriliseret.

Da man blev færdige med at tage sig af hundene i Bir, gik man videre med at fange gadehunde ind i Chauntra, en nabolandsby med en skole og et alderdomshjem. Alle fik megen hjælp fra entusiastiske skoleelever, og også fra beboere fra alderdomshjemmet til at fange gadehunde.

Efter tre dage havde dyrelægeholdet steriliseret 23 hunde, (6 hanhunde og 17 tæver). Holdet havde også vaccineret 152 hunde i området - dette omfattede ikke de hunde, de ikke havde kunnet fange. Hvad dem angår, lovede de frivillige at foretage vaccinationer efterfølgende og derfor lod holdet vacciner blive tilbage til det formål. Ligesom alle andre steder hvor dyrelægeholdet er, behandlede de også i denne omgang hunde, der krævede operationer og sørgede for deres forbindinger. Denne gang havde holdet succes med at fjerne en tumor i brystet fra en ældre tæve.

De lokale beboere satte stor pris på dyrelægeholdets gode arbejde. Imens de takkede holdet for deres arbejde, bad beboerne Tibet Charity om at organisere lejre som disse igen på jævnlig basis.

Vi takker Brigitte Bardot Foundation for venligt at have afholdt alle udgifter i forbindelse med Tibet Charity dyrevelfærdsaktiviteter, hvilket også omfatter køretøjet. Uden BBFs støtte, ville det ikke have været muligt for os at fortsætte dette dyrevelfærdsforløb.

Vi takker også Ingrid Smolders for sin venlige støtte af Dr. Milli Swali så han kunne arbejde for os, og også for at støtte os med dyrelægemidler og andet udstyr, der er nødvendigt for at kunne gennemføre en ABC lejr, (red: dyrevelfærdslejr, hvor man foretager nødvendige steriliseringer).

Udgivet på www.tibetcharity.in maj 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Gratis lægelejr organiseret

Tibet Charity slog sig sammen med Fortis Hospital Kangra og organiserede en gratis lægelejr for offentligheden i Dharamsala den 19. maj i år.

Lejren blev holdt i den offentlige sal på Tibetan Settlements kontor i McLeod Ganj.

Fortis Hospitalerne er en grupper hospitaler, der nyder stor anseelse og som har afdelinger i næsten hver eneste af de store og mindre byer i Indien. De har åbnet en ny afdeling i Kangra, 17 km herfra, hvor åbningsceremonien blev varetaget af HH Dalai Lama.

Den 19. maj deltog fire speciallæger - en gynækolog, en kardiolog (hjertespecialist), en orthopæd og en speciallæge i almen medicin - i lejren, og de ydede alle gratis lægeundersøgelser til befolkningen i og omkring McLeod Ganj.

Selvom datoen faldt sammen med begyndelsen af den hellige måned for tibetanerne, hvor mange deltager i bøn i Hans Helligheds tempel, var der mange, der alligevel tog imod muligheden for at blive checket og få lægelig rådgivning. Lejren startede kl 10 om morgenen og sluttede kl 2 om eftermiddagen, da lægerne havde patienter at tilse på deres respektive hospitaler. Indenfor de fire timer lejren varede, dukkede mere end 120 mennesker op for at blive undersøgt.

Tibet Charity’s home nurses hjalp til med at oversætte for dem, der ikke kunne tale hindi eller engelsk.

Vi takker administrationen og lægerne på Fortis Hospital for at de venligt tog sig tid til at stå for de lægelige undersøgelser og arbejde på lejren på trods af deres meget travle øvrige virke på hospitalerne.

Udgivet på www.tibetcharity.in maj 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Steriliserings- og vaccinationsprogram starter op igen

Steriliseringsprogrammet,
(ABC, Animal Birth Control, red.) og Anti Rabies, (A-R) vaccinationsprogrammerne for områdets herreløse hunde starter op igen den 1. marts efter to måneders vinter.

Vi er i den lykkelige situation, at vi har Mili Swali, en dyrlæge fra Mumbai, som er kommet for at være her sammen med vores egen dyrlæge Pankaj Sharma og vores øvrige stab. Sammen gennemfører vi alle vores steriliseringer og anti-rabies vaccinationer i fuld vigør. Dyrlæge Mili Swali har oprindelig arbejdet som frivillig dyrlæge i Leh. Hun vil arbejde sammen med os i mindst 6 måneder mere. 

Vi er også så heldige at have dyrlæge Bronwen Evan fra Vets Beyond Borders (Dyrlæger Uden Grænser, red.), som kommer og slutter sig til os i en kort periode og deler ud af sin ekspertise til vores dyrlæge og stab. 
Før hun tog afsted, skrev hun:  "Jeg er meget imponeret over den standart for hygiejne og orden, som klinikken holdes i. Jeg har ikke set så høje standarter siden jeg tog afsted fra Australien. Det er min oplevelse, at I har den høje standart  her på grund af Jeres vidunderlige stab og Jeres faciliteter, som er godt bygget. Hun skrev også: "Klinikken her bliver kørt virkelig ualmindelig godt, og der er meget lidt, jeg kan tilbyde dem."

I den første måned efter at steriliserings- og vaccinationsprogrammerne er taget op igen efter vinterferien, blev 26 hunde steriliseret, heraf var 22 tæver. Omkring 19 hunde blev bragt til klinikken for at blive behandlet - heraf var enkelte blevet ramt af biler. To katte blev også behandlet og steriliseret. Alle disse hunde og katte fik anti-rabies vacciner. 

Vi takker Birgitte Bardot Foundation uden hvis venlige hjælp det ikke ville have været muligt for os at opretholde de standarter for vores arbejde og indretning af klinikken, som andre omtaler med så stor anerkendelse. 

Vi takker Mili Swali for så venligt at indvilge i at at tilbyde os sin frivillige assistance og være i tjeneste på langvarig basis hos os. Vi takker også Ingrid Smolders fra Holland for venligt at yde den støtte til dyrlæge Mili, som gør det muligt for hende at være hos os i en længere periode. Vi ser frem til et succesfuldt samarbejde med hende i hundenes og de øvrige dyrs tjeneste. 

Sidst men ikke mindst takker vi TCV skolen og Tibet Charity Danmark som har givet os den rette platform at arbejde udfra. Dette til områdets hunde og også alle øvrige dyr - mest af mindre art - vé og vel. 

Med den venlige støtte fra så mange mennesker, ser vi frem til at udvide vores arbejdssfære i områderne uden for Dharamsala. 

Udgivet på www.tibetcharity.in april 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Dyreklinikken får en ansigtsløftning

Med den venlige støtte fra Foundation Brigitte Bardot Frankrig (FBB) får Tibet Charity’s dyreklinik en gennemgribende ansigtsløftning. Herved bliver klinikken både et mere behageligt sted at være for de dyrepatienter, der kommer ind og ligeledes også et rarere arbejdsplads for den stab, der arbejder på klinikken. 

Tibet Charity´s dyreklinik med sin nuværende beliggenhed, blev åbnet tilbage i 2007. De Tibetanske Børns Landsbyskole gav os dengang lov til at bruge deres lokale, tillige med stueetagen i en bygning, for at vi kunne drive klinikken. Tibet Charity Danmark var venlige at give os de dengang nødvendige midler til at vi kunne foretage de nødvendige ændringer i rummene og tillige møblere klinikken med det påkrævede udstyr. Brigitte Bardot Foundation har løbende givet os de fornødne midler til at kunne drive klinikken. 

Under et besøg af fru Ghyslaine og fru Brigitte Auloy, som er henholdsvisformand og projektleder i FBB, har de begge ønsket at give os ekstra midler til at kunne give klinikken en ansigtsløftning - også for at kunne forøge klinikkens faciliteter og derved gøre den mere behagelig for de patienter, vi modtager.

De har også fornyet det nuværende køretøj, som vi har brugt til vores aktiviteter med dyrevelfærd. Det køretøj vi havde haft indtil nu, havde de venligt givet os tilbage i 2009. 

Vi takker FBB for deres venlige støtte. Uden den, havde vi ikke kunnet hjælpe de herrreløse hunde i området som vi har gjort og gør nu. 

Udgivet på www.tibetcharity.in april 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Uddannelsescertifikater til eleverne fra det allerførste hold i Tibet Charity’s åbne uddannelse for voksne

Tibet Charity organiserede en enkel ceremoni og delte uddannelsescertifikater ud til eleverne fra det allerførste hold i Tibet Charity’s åbne uddannelse for voksne.

Dr. Tseten Dorjee la, den ledende læge på Delek Hospital og medlem af bestyrelsen i Tibet Charity India, gjorde os den glæde at være æresgæst. I ceremonien deltog også en embedsmand fra det tibetanske settlement og andre lokale vigtige personer, såvel som frivillige lærere, vores stab og studerende.

Direktøren bød alle velkommen og forklarede baggrunden for at skabe det åbne undervisningsforløb for voksne til gavn for de  nyankomne fra Tibet, som ikke har adgang til nogen som helst formel uddannelse. Han sagde, at dette udddannelsesforløb vil bane vejen for de studerendes videreuddannelse og jobmuligheder.

Dr Tseten anerkendte Tibet Charity´s væsentlige arbejde og gav udtryk for, at opstarten af denne undervisning for voksne letter vejen og fremtiden for stedets elever.

Han ønskede de studerende tillykke med at have afsluttet deres undervisningsforløb på trods af, at de har måttet tilbringe meget af deres tid med at tjene til dagen af vejen for at kunne få enderne til at at mødes økonomisk. Oveni deres akademiske resultater, opfordrede han de studerende til at sikre sig,at deres indre værdier fortsætter med at vokse i overensstemmelse med H.H Dalai Lamas undervisning.

Æresgæsten uddelte derefter beviserne til de studerende, der havde fuldført kurset.

Udgivet på www.tibetcharity.in 2. april 2015

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Hold i undervisningsafdelingen
starter op igen efter vinterferie

En ny sæson af engelsk og computerundervisning startede op igen med et enkelt opstartsforløb den 2. marts. Mere end 60 studerende deltog på trods af det meget dårlige vejr.

På dagen bød Tenzin Tsephel - koordinatoren af Tibet Charity´s undervisningsasfdeling - såvel de frivillige lærere som de studerende velkommen til dette års første undervisningssæson.

Tibet Charity India´s leder takkede de frivillige for at komme her og undervise de studerende hos Tibet Charity, studerende, som for de flestes vedkommende er nyankomne fra Tibet. Han sagde videre: "Eftersom disse studerende aldrig har været på nogen skole i Tibet, så er hvad de end får af viden her i Tibet Charity´s undervisningsafdeling, deres allerførste introduktion til nogen form for formel indlæring. De frivillige lære spiller derfor en meget væsentlig rolle i disse studerendes liv."

Derefter presenterede de frivillige sig og gav udtryk for deres glæde over at have fået muligheden for at undervise eleverne her.

Vi takker Tibet Charity Danmark for deres vedvarende støtte til os, der gør det mulig for os at kunne tilbyde denne undervisning.

Udgivet på www.tibetcharity.in marts 2015

 

 
 

Langtlivsbøn for Dalai Lama

 

 

Hans Hellighed udtalte, at han er meget sund og rask og vil være i stand til at leve over 100 år


Hans Hellighed Dalai Lama under langtlivsbøn ceremonien organiseret af fem tibetanske organisationer. Bønnen foregik i hovedtemplet Tsuglagkhang i Dharamsala den 4. marts 2015.

Læs artiklen på tibet.net (på engelsk) ->

Udgivet på www.tibet.net den 4. marts 2015

 

 
 

Tak fra Lakha

 

 

Om H.H. Dalai Lama’s besøg i Danmark

En varm tak til alle der var med til at gøre det muligt!

Det var med dyb taknemmelighed, at vi igen kunne byde H.H. Dalai Lama velkommen til Danmark den 10.-13. februar. Hans Hellighed var fuld af energi og højt humør under besøget. Det er 6 gang, at Lakha Lama med skiftende samarbejdsparnere står bag invitationen af H.H. Dalai Lama til Danmark, denne gang var vi 7 organisationer/virksomheder, der havde ansvaret for besøget.

Det hele gik fantastisk godt, og takket være næsten 200 frivillige hjælpere gled det på skinner med at få de 2 x 4000 deltagere gennem sikkerhedstjek og på plads i salen til H.H. Dalai Lama's inspirerende foredrag. H.H. Dalai Lama gav selv udtryk for, at det havde været nogle gode dage for ham i Danmark.

Vi har den seneste tid været dybt koncentreret om opgaverne før, under og efter H.H. Dalai Lama’s besøg, men nu er vi parate til igen at kaste os ud i nye aktiviteter. Det vil glæde os, at se jer til et af forårets arrangementer, eller måske har I lyst til at rejse med os til Nepal til oktober.

 
 
 
Adresse

C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.