Nyheder 2016 - NYHEDER-SIDEN

TIBET CHARITY INDIEN

 

Tibet Charity har vundet pris for samfundsmæssig tjeneste

Under det allerførste generelle møde for alle NGO’ere og institutioner under det tibetanske bosættelseskontor i Dharamsala, blev Tibet Charity India tildelt en pris for Ekstraordinær Social tjeneste for lokalsamfundet. LHA, en anden nødhjælpsorganisation i Dharamsala, var den anden modtager af prisen.

Tibet Charity har stået i samfundets tjeneste siden 1997. Kontoret for Tibet Charity India blev åbnet i 2005.

Ser man bort fra de projekter, der er blevet varetaget af Tibet Charity Danmark i direkte samarbejde med den Centrale Tibetanske Administration siden 1997, så har Tibet Charity India stået for udviklingen af innovative projekter med det formål at forbedre vilkårene for lokalsamfundet i eksil.

Vores hjemmeplejeforløb tager hånd om de syge og ældre, som lever alene i deres hjem, ved at besøge dem og hjælpe dem med huslige gøremål. Hjemmesygeplejerskerne tager også de ældre på hospital når der er brug for det, ligesom de bader dem og giver dem massage ind i mellem. Hjemmesygeplejerskerne tager sig også af de ny-ankomne fra Tibet og assisterer dem hen til hospitalerne.

Vores Blod Donor Klub har gavnet utallige patienter i akut mangel på blod. Vi har også ydet økonomisk bistand til fattige patienter, og dermed sat dem i stand til at kunne tage deres nødvendige check-ups og behandlinger.

Gennem vores undervisningsforløb fortsætter vi med at tilbyde mange mennesker engelsk undervisningskurser af høj kvalitet. Til dato har vi kunnet give stipendier til 85 studerende. Vi er det eneste institut, der har akkreditering til at give Åben Undervisning for voksne, et forløb vi tilbyder under Ministeriet for Human Ressource Udvikling, under Indiens regering.

Vores forløb for dyrevelfærd har fuldstændig udryddet rabies fra McLeod Ganj og de omkringliggende områder. Vi udfører neutraliseringer af dyr og anti-rabies vaccinationer i landsbyer og bosættelser i Himachal Pradesh.

Vi er lykkedes med at finde sponsorer til mere end 60 ældre i eksil-lokalsamfundet. Vi har delt mad ud under skybruddet i Ladakh, udover at det lykkedes os at kunne yde sol-lamper drevet på gas til de mennesker, der lever i Ladakhs fjerneste egne.

Det er nu 2. gang vi officielt er blevet anerkendt med en pris, selv om mange offentligt har prist hvad vi har kunnet yde.

Alt dette havde imidlertid ikke været muligt uden den støtte, de, der ønsker os vel giver os, tillige med hvad vores hårdtarbejde personale bidrager med gennem deres arbejde.

Vi tager derfor denne mulighed for at takke alle vores sponsorer, i særdeleshed blandt dem Tibet Charity Danmark, Tibet Charity Sverige, Brigitte Bardot Fundet Frankrig – BBF, Save Tibet Austria – Red Tibet Østrig, red., og Granies dÁvenir France – Mormødre for Fremtiden Frankrig, red.

Vi takker også vores personale, såvel tidligere som nuværende, for at arbejde med yderste hengivenhed i andres tjeneste.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in december 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Workshop organiseret om NGO’ers lovmæssige aspekter


Deltagere i workshoppen.


Mr. Tenzin Gadhen, ledende sekretær for Finansministeriet i CTA.


Mr. Tsering Dhondup-la, den tidligere Finans Kalon i TCA.

Den 25. og 26. november afholdt vi en workshop om NGO´ers lovmæssige aspekter, med særlig henvisning til lov om regulering af udenlandske bidrag, (FCRA), i Hotel Tibets konferencerum i Dharamsala. Der var 46 deltagere, der repræsenterede 27 organisationer/institutioner i Dharamsala, med til workshoppen. Der var en deltager henholdvis fra Sangye Menlha Charitable Trust Chandigarth, og fra International Maitreya Foundation Delhi. Tsering Dhondup, tidligere Kalon (minister) for Finansministeriet i den Centrale Tibetanske Administration, (CTA), var den formelle ledende ressource person, og han blev assisteret af Tenzin Gadhen, ledende sekretær i Finansministeriet, CTA, Dharamsala.

Workshoppen dækkede emner som lov om registrering af foreninger 1860, lov om registrering af foreninger Himachal Pradesh 2006, lov om beskattet indtægt 1961, lov om registrering af udenlandske bidrag 2010, lov om penge hvidvask 2002, og Lokpal & Lokayukta lov 2013. Disse love er meget bindende for NGO´ere af den type, vi har i Dharamsala, og kendskab til disse love er et must for at kunne undgå hvad der end måtte være af lovmæssige komplikationer.

Lederne af workshoppen gav en detaljeret indgående forklaring på de procedurer, der har at gøre med hvordan en NGO kan søge om en registrering af en forening eller en fund, eller om måden hvorpå man kan registrere sin forenings eller funds undtagelse fra betaling af skat – tillige med registrering under FCRA. De forklarede også, hvordan det er nødvendigt, at man er opmærksom på og følger diverse love når man på et tidspunkt opnår registrering, så man ikke mister den igen pga. diverse loves krav. Workshoppens ledere advarede om, at ikke-iagttagen af love og dermed brud på disse i større omfang, ikke kun måske leder til at ens forening eller fund mister sin registrering, me at det måske også åbner op for at juridiske skridt tages mod foreningen generelt og dets personale i særdeleshed.

Det var yderst opmuntrende at se deltagerne være mere end interesserede i løbet af workshoppen. Mange stillede forskelligartede spørgsmål, der handlede om de besværligheder, de står ansigt til ansigt med i deres daglige arbejde.

Vi fik virkelig god feed-back fra deltagerne, som bad os om at organisere flere af denne slags workshops i fremtiden.

Idet han takkede workshoppens ledere og dets deltagere, bad vores Director deltagerne om at huske på de ting, de havde lært i løbet af workshoppen. Han bad dem ikke kun om at implementere hvad de end havde lært mens de havde været med her, han bad dem også om at dele deres nye viden med deres kollegaer. Director-la lovede at organisere flere af denne slags workshops i fremtiden på betingelse af, at vi får den fornødne støtte og finder egnede workshop ledere.

Vi vil gerne takke SOIR-IM for venligt at betale for workshoppens afholdelse. Den har været til enorm hjælp for deltagerene, så de kan følge med i de hyppige forandringer, der sker i lovgivningen.

Vi takker de to ledere af workshoppen for at tage sig tiden til at holde den – ud af deres i forvejen travle kalender.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in december 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Vinterrationer til eneboere


Eneboere samlet for at modtage deres rationer.


Tibet Charity personale i bjergene for at nå ud til eneboerne.


Eneboere på vej tilbage til deres meditationscentre.

Tibet Charity i Indien er lykkelige over at have uddelt en mængde rationer, som består af 5 kilo ris, 5 kilo mel og en stor pakke med teblade til de eneboere, som mediterer i skovene nær Tushita Retreat Center og omkring TCV-skolen.

Vi er taknemmelige for, at Debra Chrystal fra Amerika har doneret disse rationer, som vi har fordelt til de mediterende eneboere og til de fattige i området. Mange andre personer har ligeledes doneret i fortiden.

Herudover har vi uddelt vinterfrakker, vandrestave, sækker mm. til sådan folk i og omkring McLeod Ganj-området med venlig støtte fra Debra Chrystal.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in december 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

710 hunde vaccineret


En hund vaccineres.


En hund mærkes efter vaccination.


På vandring gennem skov for at se efter hunde.


Af og til er det mod alle odds at få fat i en hund.

Tibet Charity India’s afdeling for dyrevelfærd har afsluttet massevaccineringen mod rabies af gadehundene i og omkring Dharamsala med succes.

Massevaccinerings-programmet blev afsluttet dagen efter den globale dag for rabies, som i år blev fejret den 28. september. Ligesom andre år, gik vores personale fra afdelingen for dyrevelfærd sammen med vores hjemmesygeplejersker fra landsby til landsby, gade til gade og dør til dør i deres bestræbelser på at finde hunde og få dem vaccineret.

I år kunne vi vaccinere 710 hunde. Vores team af dyrlæger dækkede steder som McLeod Ganj, Bhagsu Nag, Dharamkot, Gangchen Kyishong, Naddi-landsby, Norbu Lingka, Sarah og Trilokpur.

Vi har stor taknemlighed for at Brigitte Bardot Foundation France, (BBF, red.) venligt har financieret programmet, ligesom de har gjort det alle tidligere år. Takket være deres støtte og initiativ, har rabies været udryddet i området siden 2007.

Vi takker vores hold af dyrlæger og vores hjemmesygeplejersker for vedvarende at gå rundt i 10 dage i den varme sol for at vaccinere hundene. Vi takker også dyrelskere mange steder for at finde frem til hunde, fange dem ind og også for at give dem vand.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in oktober 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Venner fra Save Tibet Østrig besøger Tibet Charity

Medlemmer af Save Tibet Austria, (Red Tibet Østrig, red.), en nær og gammel ven af Tibet Charity India besøgte os trods deres meget travle kalender.

Save Tibet Austria besøgte vores kontor den 5. oktober og diskuterede nogle af vores igangværende projekter med os. For tiden støtter de nogle af de ældre tibetanere, og sørger for studiestøtte til unge tibetanere, så de unge kan forsætte deres uddannelser. Save Tibet Austria bidrager også til betalingen af husleje af den bygning, der huser Tibet Charity India. Under vores møde diskuterede vi den gratis ambulance tjeneste i Bodh Gaya, ydet til fordel for pilgrimmene fra Tibet under Kalachakra indvielsen, og Save Tibet Austria ville gerne bære 50 % af det skønnede budget til formålet. De øvrige 50 % er blevet godkendt af Tibet Charity Danmark.

Vi inviterede vores gæster til en middag sammen med hele vores personale den 7. oktober. Middagen satte dem i stand til at sætte ansigter på dem, der udfører Tibet Charity India´s gode arbejde. Ligeledes kunne vores stab møde vores virkelig gode venner personligt. Vores Director genkaldte sig den venskabelighed, Tibet Charity India delte med Elsabeth Zimmerman og andre medlemmer af Save Tibet Austria. Han forklarede i detaljer om al den støtte, vi har modtaget fra dem indtil nu, og udtrykte sin taknemlighed fra hjertet for deres vedvarende hjælp. Til gengæld udtrykte vores gæster deres anerkendelse af Tibet Charity India’s gode arbejde. De sagde, at det var en stor glæde at arbejde sammen med Tibet Charity India og gav udtryk for deres beundring for de fornyende projekter, der sættes i gang af os, så som Hjemmeplejen, Bloddonationen, Åben Uddannelse for Voksne og Dyrevelfærdsprojekterne.

Gæsterne aflagde den 17. Tibet Charity India’s dyreklinik et kort besøg. Personalet tog imod vores gæster og viste dem rundt. Den hengivenhed og medfølelse personalet har for dyrene gjorde et stort indtryk på gæsterne.

Vi takker vores gæster endnu en gang for den tid, de har taget sig til at møde os – ikke kun første men tredje gang - på trods af deres travlhed. Dette befæster tydeligt vores relations styrke.

Vi ønsker dem et glædeligt ophold på resten af deres rejse i Indien og ligeledes en god rejse hjem.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in oktober 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Global rabiesdag afholdt i 2 tibetanske bosættelser


Folk i kø for at få deres hunde vaccineret i Bylakupe.


Publikum i debat med rabies eksperter i Paonta Sahib.

Inspireret af Tibet Charity India’s aktiviteter for dyrevelfærd, afholdte to bosættelser den globale rabiesdag med stor succes.

Den tibetanske bosættelse Paonta Sahib afholdte dagen ved at invitere den lokale senior dyrlæge til begivenheden for offentlig bevidstgørelse (af rabies, red.), afholdt i bosættelsens store sal. Mere end 50 mennesker deltog i begivenheden, hvor også bosættelsens leder var blandt gæsterne. Begivenheden blev organiseret af bosættelsens helbredskoordinator, Pema Tsering, og betalt af USAID. Under begivenheden talte adskillige talere om årsager, symptomer på og behandling af rabies.

Ved begivenhedens afslutning afholdtes en spørgsmål og svar del af arrangementet, så tvivlspørgsmål om sygdommen kunne afklares. Pema skrev i sit brev til os, at: ”Vi blev inspireret af Tibet Charity India´s Lejr for dyre-sterilisering afholdt i Paonta Sahib i marts. Den gav os inspiration til at gøre noget for gadehundene og til at bekæmpe rabies i området.” Vi takker Pema og hans team for at tage initiativet til at afholde den globale rabiesdag.

Masse anti-rabies vaccinering blev også organiseret i den tibetanske bosættelse Bylakupe for at afholde den globale rabiesdag. Med start kl 8. 30 om morgenen, gennemførte Bronwen Evan, Lhakpa og Jampa Choedak vaccineringsprogrammer for gadehundene i regionen. I alt blev 136 hunde vaccineret, heraf var 106 gadehunde og 30 kæledyr. De 3 fik stor støtte af Sonam Yougayl la, bosættelsens sundhedsansvarlige. Ligesom i Paonta Sahib, blev vaccineringsprogrammet i Bylakupe også betalt af USAID. I sit brev til os skrev Bronwen, at det er takket være den indledende kontakt iværksat af Tibet Charity India med de lokale ledere, at det er lykkedes bosættelsen at få den meget behøvede hjælp fra lokalsamfundet med at sikre vaccineringsprogrammets succes. Vi takker Bronwen, Lhakpa og Jampa Choedak for at gennemføre vaccinationsprogrammet. Vi takker også Sonam Yougal la for hans venlige samarbejde.

Det er vores håb, at initiativerne taget af de 2 bosættelser, vil inspirere andre til at gøre det samme. Tibet Charity India er villig til at samarbejde på hvad måde vi end kan med at hjælpe andre med at starte et sådant program.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in oktober 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Den global hjertedag afholdt


Sygeplejerske Sangmo fortæller om hjerte-kar-sygdomme.


Udenlandske og indiske turister kom også til tjek.

Tibet Charity India’s sundhedsafdeling afholdt den globale dag for sundhed i samarbejde med Tibetan Settlement Office, (den tibetanske bosættelses administrationskontor) i Dharamsala den 29. september i år.

For at fejre dagen organiserede man forskellige forløb om sundhedsbevidsthed, som omfattede blod screening, måling af blodtryk, og måling af sukkerniveauet – alt sammen i Tibetan Settlement´s administrationskontor og ved indgangen til Hans Helligheds tempel.

Sygeplejerske Sangmo fra Tibetan Settlement’s Office gav en power-point præsentation om hjerte-kar-sygdom.

254 mennesker fik tjekket blod-tryk – heraf fandtes 19 at have pre-hypertension, 43 mennesker havde hypertension, (unormalt højt blodtryk), og 36 blev testet til at have lavt blodtryk. Ud af alle de 19, der havde pre-hypertension var ingen af dem klar over deres blodtrykstilstand, 19 var klar over deres tilstand og var allerede medicineret. 24 mennesker med hypertension var ikke klar over deres blodtryks status. De, der ikke var klar over deres tilstand blev rådet til at gå til læge og blive tjekket igen og søge lægens behørige rådgivning.

Vi takker Tibetan Settlement Office for deres imødekommende samarbejde på dagen!

 

Udgivet på www.tibetcharity.in oktober 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

10. globale rabiesdag afholdt af TC India


Æresgæsten henvender sig til forsamlingen.


Den tibetanske bosættelses officer taler ved lejligheden.


Hunden Paula får den 1. vaccine, hvilket igangsætter de 10 dages massevaccineringsprogram mod rabies i Dharamsala.

Sammen med det internationale samfund, fejrede Tibet Charity India den 10. globale rabiesdag den 28. september. En enkel offentlig begivenhed for at øge bevidstgørelsen i lokalsamfundet om dagen, havde Dhangyi Tsultrim la, fra Sekretariatet i Afdelingen for Sundhed i den Centrale Tibetanske Administration som gæst. Dr. Aday Sharma, yderligere en sekretær fra Statens Dyrevelfærds Interne Afdeling og Dawa Rinchen la, den tibetanske bosættelses leder, Dharamsala, var æresgæsterne ved afholdelsen. Mange gæster, der udgjorde representanter fra regionens klostre, lokale tibetanske kontorledere, skoleledere og udenlandske autoriteter, deltog også i begivenheden.

Mens han bød gæsterne velkommen forklarede Tsering Thundup la, Tibet Charity Iindia´s leder, hvordan Tibet Charity India’s Afdeling for Dyrevelfærd bliver ved med at blomstre på trods af begyndervanskeligheder – takket være især Tibet Charity Danmark, Brigitte bardot Foundation France, og såvel den indiske og tibetanske administration i lokalsamfundet. Han nævnte, at 4751 hunde var blevet steriliseret siden 2007 – og at i samme periode havde 10740 hunde fået anti-rabies vaccinering, såvel på klinikken som under afholdelse af lejre.

I sin tale ønskede Dawa Rinchen la Tibet Charity India tillykke med at gennemføre adskillige humanitære forløb i regionen, udover forløbet for Dyrevelfærd. Denne taler var især anerkendende over for hjemmeplejeforløbet, som tager hånd om dør til dør tjeneste og omsorg for de ensomme og syge ældre i regionen.

Dr Ajay Sharma forklarede hvordan rabies spredte sig fra dyr til menneske og hvordan det kan forhindres. Han priste Tibet Charity India for sit initiativ med at udslette rabies i regionen. Han lovede al nødvendig hjælp fra hans kontor til den gode sag.

Dhangyi Tenzin la udtrykte også hans dybe anerkendelse af de filantropiske aktiviteter sat i gang af Tibet Charity India. Han genkaldte sig hvordan Tibet Charity’s grundlægger, Ærede Lakha Rinpoche var kommet til Dharamsala med en gruppe dyrlæger fra Danmark og organiserede lejre for sterilisering af dyr, længe før Tibet Charity India blev startet i Dharamsala.

Jigmey Choekyl, Tibet Charity India’s koordinator af Afdelingen for Dyrevelfærd, underviste offentligheden om rabies. Hun gav en detaljeret forklaring af rabies virusen, hvordan den bevæger sig til hjernen og af de til sygdommen knyttede symptomer. Hun forklarede hvilke trin man kan tage før man bliver bidt og efter man bliver bidt af en hund med rabies.

Milli Swali bidrog med en tak på vegne af Tibet Charity India til alle forsamlet i arrangementet. Ved begivenhedens afslutning påbegyndte dr. Ajay Sharma den 10 dages masse vaccineringsprogram af gadehundene ved at give den 1. vaccine til vores egen hund i hjemmet, Paula.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in oktober 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Ani Sonam Tsering valgt til modtager af JAMTSE PRISEN


Ani Sonam Tsering la – Hundenes „Mother Teresa“ i Dharamsala

En middag blev afholdt til ære for de nominerede til den 1. uddeling af JAMTSE PRISEN – for deres yderst særlige bidrag til gadehundenes velfærd i lokalsamfundet. Desværre kunne Bir Dyreomsorgs Gruppen ikke komme til middagen på grund af pligter, de tidligere havde påtaget sig.

Under middagen besluttede de nominerede enstemmigt at vælge Ani Sonam Tsering la, ”Mother Teresa for hundene i Dharamsala” som modtager af dette års prisuddeling af JAMTSE PRISEN. Dette fordi hun har givet sin livstid til både hundenes, såvel som de vilde dyrs velfærd i regionen. Det føltes, at hun fortjente den 1. pris, også fordi hun påbegyndte sit arbejde for dyrenes vé og vel længe før nogle af de nominerede var blevet født, og stadig er stærkt aktiv på trods af sin høje alder.

Mens de valgte Ani, ønskede de nominerede hende tillykke og bad hende om at fortsætte det gode arbejde.

Tibet Charity India, som allerede med Save Tibet Austrias venlige støtte yder Ani et månedligt stipendie, lovede at fortsætte med at give hende al nødvendig hjælp til hendes bestræbelser på at tjene gadehundene.

Vi takker alle de nominerede for deres uegennyttige tilgang i deres valg af vinder - og derved at give os ret i vores udtalelse om, at de aldrig arbejdede eller arbejder for at have et navn eller modtage priser. Vi har hele tiden sagt at deres motivation er drevet af en enkel grund – for at hjælpe de hjælpeløse dyr.

Vi ønsker alle nominerede tillykke og vil lover dem al vores støtte i hjælpen af gadehundene.

Vi beder alle vores læsere at ære storheden fremvist af vores nominerede og sammen med os ønske dem tillykke frem for at debattere om hvorfor nogen fik eller ikke fik prisen.

JAMTSE PRISEN, som udgøres af et pengebeløb og et trofæ, vil blive givet til Ani Sonam Tsering på den globale dag for bekæmpelse af rabies, den 28. september i år.

Vi anmoder alle dyreelskere om at tage del i begivenheden og sådan motivere vinderen yderligere.

 


Tre af de nominerede ved middagen med lederen af Tibet Charity Indien.

Udgivet på www.tibetcharity.in september 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Tibet Charity tager afsked med doktor Milli


Jeg elskede at arbejde sammen med tibetanerne, sagde Dr. Milli bl.a. i sin farveltale.


Dr. Milli i gang under Paonta Sahib lejren.

Tibet Charity India’s personale organiserede en enkel afskedsfest for at sige farvel til doktor Milli K. Swali. Hun har arbejdet for os som dyrlæge siden 6. marts 2015.

I løbet af sin tid hos os har hun udført et par hundrede steriliseringer af hunde og har også taget del i mange lejre for sterilisering af hunde, som er blevet afholdt mange steder. Dette omfatter også lejren i Paonta Sahib, under hvilken mere end 200 hunde blev steriliseret og mange flere blev vaccineret mod rabies. Hun har udvist stor kompetence i sit arbejde. Vi har set hende være ekstremt kærlig med dyrene. Nogen gange finder vi hende sovende hos hundene i opvågningsrummet, så de bliver holdt varme efter en operation.

Doktor Milli er også ansvarlig for at holde vores støtter og venner opdateret om vores aktiviteter i Tibet Charity’s afdeling for dyrevelfærd gennem vores side på FB. Takket være hende er vi kommet i kontakt med mennesker, som holder lige så meget af hunde som os, og som har støttet os i vores arbejde for gadehundene i vores lokalsamfund.

Ingrid Smolders fra Holland har gjort det muligt for os at kunne have doktor Milli ansat i næsten 2 år. Uden fru Smolders støtte havde vi ikke haft råd til at have doktor Milli ansat som vores dyrlæge. Ingrid Smolders har også støttet os meget ved at sørge for nogle af de ting, vi havde behov for til vores dyreklinik. Vi takker hermed også Bronwen fra BBF (Brigitte Bardot Foundation, red.), hvis opfordring det var, at Doktor Milli skulle komme hen og arbejde for os, efter at hun var taget afsted fra Ladakh Animal Care Centre.

Selv om vi vil savne doktor Mili’s tjeneste inderligt og hundene i lokalområdet vil savne og mangle hendes kærlighed og hengivenhed dybt – forstår vi hendes forpligtigelser over for sin familie efter hendes bryllup fornyeligt. Det er grunden til hun forlader os. Hendes hengivenhed for sit arbejde kan udledes af det faktum, at hun ønsker at fortsætte hos os til vi har fuldført masse-vaccineringen, som vi har planlagt for hundene. Hun vil bruge de næste 10 dage som frivillig hos os til det formål.

Vi giver hende en gennemgribende tak for hendes enorme kærlighed og hengivenhed, som hun har vist de syge dyr. Vi ønsker hende det bedste i hendes fremtidige bestræbelser. Og vi håber, at hun forsat vil tjene dyr i nød!

 


Dr. Milli taler om rabies (hundegalskab) for tibetanske sudenter på Paonta Sahib lejren.

Udgivet på www.tibetcharity.in september 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Massagelejr afholdt på Norbulingka

Den 19. og 20. september arrangerede Tibet Charity India’s sundhedsafdeling en 2-dages massagelejr på Norbulingka.

I løbet af de to dage kom 66 mennesker og fik massage på baggrund af klager over hovedpine, smerter i nakken og smerter i knæ eller ryg. Eftersom mange i området er håndværkere, synes det, at den konstante brug af hænderne vedvarende i den samme stilling er årsagen til smerterne.

Modtagerne af behandlingen var både tibetanere og ikke-tibetanere.

Selv om regelmæssig massage over en længere periode ville være en større hjælp, var der mange, der oplevede stor lettelse efter lejrens afholdelse.

Vi takker Norbulingkas sundhedsafdeling for venligt at have lånt os deres lokaler til lejrens afholdelse.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in september 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

JAMTSE (medfølelse) prisen

Tibet Charity India er begyndt på at give JAMTSE – Medfølelse – PRISEN til mennesker, der har givet deres liv til at tjene gadedyr. Vi har nomineret 4 kandidater til uddeling af prisen i år.

Jamtse Prisen bliver i år uddelt den 28. september, den globale dag for bekæmpelse af rabies (hundegalskab, red.). Vi er fuldstændig klar over, at ingen af de nominerede arbejder med det formål at blive kendt eller modtage priser. Imidlertid er vi begyndt at uddele denne pris, så historierne om de nominerede kan være en kilde til opmuntring, så mange flere mennesker følger i deres fodspor.

Vi sætter stor pris på jeres forslag, og samtidig beder vi om, at dette IKKE opfattes som en konkurrence. Mens vi helthjertet anerkender den tjeneste for andre, hver eneste af de nominerede yder, er vi kun i stand til at give en pris til én blandt de nominerede hvert år.

 

Ani Sonam Tsering La:
Ani La, populært kaldet hundenes "Moder Teresa" i Mcleod Ganj! Hele hendes liv har hun tilegnet til at hjælpe herreløse hunde. Hun har næret unge hvalpe og holdt dem i sit hus. På et tidspunkt havde hun mere end 20 hunde i og uden for sit hus. Hunde kan blive set følge efter hende overalt, hvor hun går. Nogle gange kan hun blive set tage en lur midt i en flok herreløse hunde. Hun beder om rester fra restauranter og giver hvad hun får til de herreløse dyr. Hunde er ligesom hendes slægt og venner for livet. Selvom hun er gammel, er hun stadig ung med hensyn til hendes kærlighed til hunde. Når hendes hunde får adgang til TC’s dyreklinik, går hun hele vejen fra Mcleod Ganj hver dag for at mødes med hundene. Hun bringer mad til dem og giver dem et bad på klinikken. Hun nægter at modtage penge til sig selv, medmindre hun får mulighed for at bruge pengene på hundene. Hun siger, "jeg er et menneske og kan klare mig selv, men hvordan kan hunde overleve hvis ikke vi fodrer dem."

 

BIR dyrevelfærdsgruppe:
Det fantastiske firkløver fra BIR, nemlig Ms Pema Lhamo, Ms Tashi Lhamo (TATA), Ms Kunchok Wangmo og Ms Sonam Dolkar, er gået sammen for at danne en dyreomsorgsgruppe, med henblik på at hjælpe de stumme dyr i Bir. Disse kvinder handler straks, når de ser en syg hund eller et andet dyr på gaderne. De er klar til at levere grundlæggende førstehjælp og behandling til dyr uden forsinkelser. Hvis tilstanden af dyret er mere alvorlig, tager de dyret til TC’s dyreklinik i Dharamsala eller nærmeste veterinære hospital. Hver gang vi organiserer dyre-fødselskontrol lejr ved Bir, er de altid klar til at give os den nødvendige tid og støtte. De gør alt dette uden nogen regelmæssig økonomisk støtte. Det meste af tiden, indsamler de midler blandt sig selv for at bevare den godgørende service. De det oveni at klare deres husstands pligter og arbejder dagligt for at få enderne til at nå sammen. Hvis hvert område har sådanne godgørende kvinder, ville livet på gaden for dyr være bedre. Vi håber, at de vil være et eksempel for folk i andre bosættelser.

 

Godgørende par fra TCV:
Da de fleste folk kører herreløse hundeindsamling omkring deres hus, plejer dette godgørende par fra øvre Altantique Skolen hundene omkring deres hus. De svigter aldrig at fodre hundene i og omkring deres sted. Når de ser syge hunde, tager de kontakt til TC’s dyreklinik straks, så at hundene modtager rettidig behandling. De har adopteret og givet hjem til nogle få herreløse hunde og dermed sætte et godt eksempel i nabolaget. Mr. og Mrs Woeser Tsomo har sat et godt eksempel for den yngre generation, og vi har den store glæde at nominere dem ti en pris for deres venlige og dydige handlinger for vores firbenede venner.

 

Ms Bhuti – en dyreven:
Ms Bhuti er meget populær i Gangchen Kyishong, som huser alle kontorer i den tibetanske centraladministration. Hun er kendt som en dame, der fodrer hele gadens hunde. Hun har udøvet denne noble handling i mange år. Bhuti koordinerer også behandling af små som store syge dyr med Tcac og Dharamsala Animal Rescue, hvorved der skabes et bedre miljø for dyr i og omkring det tibetanske bibliotek. Det kræver mod og stor medfølelse, at udføre sådan en lidenskab og vi respekterer hende for hendes iver efter at hjælpe dyr. Vi har stor stolthed og glæde i at nominere hende til Jamtse prisen.

Udgivet på Tibetcharity India’s facebookside september 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Bogbytningsarrangement hos TC India

Spar penge og træer ved at donere dine gamle og brugte bøger. Tibet Charity India organiserer et bogbytnings-arrangement.

For at gøre det til en sikker succes, beder Tibet Charity India hver af sine studerende i sit personale og deres venner at donere deres gamle og brugte bøger. De donerede bøger vises frem og gøres tilgængelige for offentligheden på datoen nævnt nedenfor. Vi modtager alle bøger på alverdens sprog, som omhandler et hvilket som helst emne af passende art. Din donation ændrer måske en andens liv. Din støtte og deltagelse vil blive højt værdsat af Tibet Charity India’s afdeling for uddannelse.

Hvor: Tibet Charity India’s bibliotek. Tid: 9.00 – 12.00. Dato: 23. september 2016

Udgivet på Tibetcharity India’s facebookside september 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Lejr afholdt i TCV Gopalpur for sterilisering og anti-rabies vaccinering

En 3-dages lejr blev organiseret i Gopalpur for at hjælpe med sterilisering og anti-rabiesvaccinering af gadehunde. Med personalets – og allervigtigst de studerendes støtte og koordinering – blev 22 hunde (12 tæver og 10 han-hunde), steriliseret – og mere end 40 hunde vaccineret.

Idet hundene slappede af og var trygge i nærheden af de studerende, fangede de studerende dem ind. Vi havde også frivillige studerende, som hjalp vores personale mens lejren stod på.

Vi takker skolens administration for at gøre det muligt for os at udøve operationer i lager-bygningen, og for at arrangere hjælp til til vores personale på Tibet Charity dyrevelsfærdslejren når der var behov for det. Vi er virkelig glade for at skolen har valgt at gå den humane vej i at kontrollere bestanden af hunde, i stedet for at fange hundene ind og slippe af med dem et andet sted.

Vi takker også Brigitte Bardot Foundation France, BBF, med hvis økonomiske støtte det er lykkes os at afholde denne lejr – ligesom mange lejre som denne førhen.

Udgivet på www.tibetcharity.in september 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Tibet Charity India tager afsked med Tenzin Nangsel

Tibet Charity siger farvel til Tenzin Nangsel, som sagde op fra hendes forpligtigelser som hjemmesygeplejerske 3. september 2016.

Hun sluttede sig til hos os som hjemmesygeplejerske den 1. december 2007. Før hun startede fik hun et års intensiv træning i sundhedspleje og 1. hjælp hos Tibet Charity.

Imens hun har været hos os, har hun udført sine forpligtigelser med hengivenhed og oprigtighed. Hun har været meget omsorgsfuld i sin pleje af de ældre og de syge. Hendes forhold til sine kollegaer har været eksemplarisk.

Selv om hendes tjeneste vil blive inderlig savnet, ønsker vi hende al succes i hendes fremtidige gerning.

Udgivet på www.tibetcharity.in september 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Tibet Charity India’s 2. semester for engelskundervisning påbegyndt

Tibet Charity India’s 2. semester for engelskundervisning fra juli til november i år startede med en åbningsceremoni efter 10 dages ferie. Vi har fået et nyt hold af kvalificerede og erfarne frivillige engelsklærere, som er kommet her for at give engelskundervisning i 4 måneder. Philip Nigel Brownhill fra Australien, Dennis Marceron fra USA og France Marceron fra Frankrig deltog alle i åbningsceremonien den 20. juli i år.

Lærerene præsenterede sig selv for vores elever og de gav alle udtryk for håbet om at kunne hjælpe vores studerende på bedst mulig måde. De tilbød endda vores studerende deres hjælp udover deres undervisningstid også. Som en forandring fra tidligere semestre, tilbyder Tibet Charity nu også undervisning i fransk for dem, der er interesserede i at lære det franske sprog. Vi har nu fru France til at tage hånd om franskundervisningen.

På vegne af Tibet Charity India’s Director, gav fru Yeshey Dolma en varm velkomst og kataks til vores nye lærere. Hun takkede vores frivillige for at vælge at lægge deres kræfter hos Tibet Charity og takkede dem tillige for deres engagement og god vilje. Endeligt takkede hun også vores studerende som arbejder hårdt med deres studier, og rådede dem til at være blive ved med at lære.

Begivenheden blev fulgt af en the-pause og med at gøre vores studerende bekendt med Tibet Charity’s forventninger og regler. Efterfølgende blev der taget et gruppebillede.

Antallet af studerende i hver enkel klasse i dette andet semester er som følger:

Niveau
Antal
Lærer
Begynder
27
frk. Tenzin Tsephel
Grundlæggende
15
fru France Marceron
Fortsætter
10
fru France Marceron
Udvidet
17
hr. Denis Marceron
Højere udvidet
7
hr. Philip Nigel Brownhill
I alt
76
 


Udgivet på www.tibetcharity.in august 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Studerende på Rugby Skole i England på besøg
hos Tibet Charity India

En gruppe på 16 studerende fra Rugby Skole var på besøg i Dharamsala med deres 2 ledsagere fra den 7. til den 15. juli i år.

Imens de var her, deltog de i undervisningen af Tibet Charity’s engelskstuderende i engelsk samtale. Gæsterne brugte to timer hver dag på at give de studerende her virkelig brugbar undervisning med engelsk i praktisk, daglig samtale. For vores studerende var denne undervisning meget interaktiv og virkelig frugtbar. De nød virkelig den venskabelige atmosfære, der opstod i timerne.

De studerende fra Rugby Skole lærte også virkelig meget om Tibet og dets befolkning. De erfarede, at tibetanere er et meget varmt og kærligt folk. Vores gæster lovede at tage hjem og gøre mennesker i deres egne omgivelser meget mere bevidste om Tibets nuværende situation. Udvekslingen i dette besøg har været en oplevelse med stor læring for begge parter.

De besøgende fandt også tid til at følge de ældre mens hjemmesygeplejerskerne fra Tibet Charity var i gang hos dem – og derved fik vores gæster erfaring på førstehånd med samfundstjeneste i praksis. Vores gæster fulgte ikke blot med fra sidelinien, men deltog aktivt og arbejde sammen med personalet om at hjælpe de ældre.

Vores gæster besøgte også Tibet Charity’s dyrehospital.

På en kort afskedsceremoni organiseret af Tibet Charity, takkede vores koordinator gæsterne for at have taget tid ud af deres ferie for at hjælpe tibetanere i Dharamsala. Han sagde, at var hans håb, at deres korte tid med hjemmesygeplejerskerne og på dyrehospitalet ville nære deres interesse for social samfundstjeneste tillige med, mens de bliver voksne, at nære deres kærlighed til dyr.

De studerende gæster og deres ledsagere takkede Tibet Charity for at have givet dem muligheden for at være en del af Tibet Charity’s arbejde i tjeneste for mennesker i nød. De gav alle udtryk for en stor interesse i at komme tilbage og hjælpe lokalsamfundet her. Lærerne håbede, at kunne komme tilbage med en ny gruppe.

Vi takker dem endnu en gang for deres tid her og håber, at dette vil være starten på et længerevarende venskab mellem begge lokalsamfunds befolkningsgrupper.


Udgivet på www.tibetcharity.in august 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Tibet Charity har modtaget pris for
„enestående udøvelse af socialt arbejde“


Tibet Charity´s Director deler portioner af dal, (indisk ret, red.), med de øvrige prismodtagere.

Sudhir Sharma, den ærede minister for byudvikling i staten Himachal Pradesh´s regering, gav et særlig pris til Tibet Charity for dets enestående udøvelse af socialt arbejde ved de 28. All India Shaheed Durga Mal Dal Bahadur Memorial Gold Cup turnering. Vores Director, Tsering Thundup- la modtog trofæet på Tibet Charity´s vegne.

Idet de læste begrundelsen højt, lod organisatorerne høj anerkendelse regne ned over Tibet Charity´s socialt velgørende aktiviteter, indenfor sundhed og undervisning, og igennem forløb for dyrevelfærd, og forløb for social velfærd. Begrundelsens ordlyd siger: Inden for kort tid har Tibet Charity givet et bemærkelsesværdigt bidrag i området for socialt arbejde. Deres forløb for social udvikling og deres forløb med hjemmesygepleje har gavnet de syge, fattige og gamle enormt. Initiativet med donation af blod har reddet mange liv og forløb med dyrevelfærd har bragt lindring til mange uskyldige dyrs liv. Alt imens sprogundervisning og Åben Undervisning for Voksne, OBE, har givet håb til mange, som aldrig har været i skole, har Tibet Charity´s stipendieforløb har gjort det muligt for mange at forfølge en karriere efter eget valg. I anerkendelse af deres højt prisværdige initiativer, har vi den ære og stolthed at overrække trofæet for Enestående Udøvelse af Social Arbejde 2016 til Tibet Charity.

Vi er også blevet nomineret til Jewel of India Award, (Juvel af Indien Prisen, red.) af Instituttet for Undervisning og Management i New Delhi, hvis modtagere førhen har indbefattet Who is Who of India. Om vi får den pris eller ej, er det, at blive nomineret ud af utallige NGO´ere en stor bedrift i sig selv.


Kulturel optræden ved prisuddelingen.

En sådan anerkendelse af vores gode arbejde taler for sig selv om hvilken forskel det lykkes os at gøre i de udsattes liv, såvel som i dyrenes liv. Selvom intet bringer os mere glæde end når vi ser smil på ansigterne af dem, vi støtter eller ser hundene, der følger i hælene på vores medarbejdere, når de går gennem gaderne – så har disse anerkendelser en gennemslagskraft, der holder længe i at give vores personales moral et boost, såvel som vores støtter – ikke at de har behov for dette!

Så ved denne lejlighed ønsker jeg at takke hver og en af Jer, som har været med os på denne rejse i at stå i tjeneste for andre, uanset rejsens længde. Eftersom hver lille sten spiller sin rolle i opførelsen af et hus, har hver af Jeres bidrag sin andel i de succeser vi har haft i at lykkes i vores arbejde med at stå i tjeneste for de nødlidende. Så vi dedikerer denne pris til hver eneste af Jer.

Først og fremmest takker vi den mest ærede Lakha Rinpoche, de øvrige grundlæggende medlemmer og alle øvrige medlemmer af Tibet Charity Danmark, som fik den banebrydende idé, at skabe Tibet Charity og at stå i tjeneste for det tibetanske samfund i eksil. Uden deres hårde arbejde ville Tibet Charity aldrig være blevet skabt. De har givet os alle det fundament hvorfra vi kan arbejde til gavn for andre.


Shri Sudhir Sharma, den ærede minister for byudvikling i staten Himachal Pradesh’s regering.

Vi takker Brigitte Bardot Foundation France, Tibet Charity Sverige, Save Tibet Austria, Grainnes d’Avenir France og andre, som alle har støttet vores forløb helt eller delvist.

Vi takker alle individuelle sponsorer, hvis bidrag betyder lige så meget i vores bestræbelser for at hjælpe andre.

Vi takker alle frivillige, lærere såvel som dyrlæger – som er kommet fra alle dele af verden for på en eller anden måde at stå i tjeneste for samfundet her.

Vi takker hele vores personale, nuværende såvel som tidligere, for at stå i dedikeret og oprigtig tjeneste for de fattige, syge og trængende. I har alle været vores succesers livliner.

Sidst, men ikke mindst, takker vi alle bidragydere til vores forløb.

Tsering Thundup.

Tillykke og tak til alle!


Vores Director giver Tibet Charity Magazine India til den ærede minister.

Udgivet på www.tibetcharity.in maj 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Frivilliges tur til Bir og Chauntra

 

Tibet Charity har organiseret en udflugt for vores dedikerede frivillige, som har arbejdet kompromisløst for vores studerende dette semester. Vi havde David og Irean med, som besøgte tibetanske bosættelser og -skoler for 1. gang, sammen med vores frivillig koordinator. De besøgte de tibetanske bosættelser Chauntra og Bir og en lokal skole, CST Chauntra.

Vores 2 frivillige engelsklærere nød at være en del af skolens forløb, ”Det engelske sprogs dag”, hvor eleverne fremlagde deres boganmeldelser og fællessange med klassen. Vores lærere var glade for at besøge klasseværelser og klosterinstitutioner.

Efter at have nydt en skøn frokost på en restaurant i Bir, gik de rundt i tibetanske butikker og besøgte Tashijongklostret senere.

Lærerne satte glad og gerne pris på en sjov dag på tur, og Tibet Charity var lige så taknemlig for at kunne tilbyde sådan en udflugt.

Vi takker Tibet Charity Danmark for venligt at støtte udflugten. Det var en lille måde at sige tak på til vores søde frivillige, som bruger deres tid og penge på at være til en form for hjælp for de ny-ankomne fra Tibet.

Udgivet på www.tibetcharity.in april 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

210 hunde steriliseret i Paonta Sahib

Fra den 28. marts til den 6. april organiserede Tibet Charity’s Afdeling for Dyrevelfærd en 10-dages steriliserings-, (ABC), og anti-rabies- (A-R), lejr til fordel for gadehunde ved Paonta Sahib, en lille by i den nordindiske stat Himachal Pradesh.

På den 1. dag arrangerede man en lille åbnings sammenkomst. Denne blev ledet af Arun Goyal, lægen fra Tirupatti Medicos. Sammenkomsten blev herudover besøgt af en gruppe udvalgte medlemmer fra den lokale komunalbestyrelse: Gruppen blev ledet af kommunalbestyrelsens formand og vice-formand. Lederen af den tibetanske bosættelse deltog også, sammen med enkelte af bosættelsens representanter.

I sin velkomst tale dedikerede Tibet Charity’s leder lejren til Paonta Sahib’s administration og befolkning, som har været fantastiske værter for de hundreder af tibetanere, som lever i deres by. Vores leder forklarede også, at det er HH. Dalai Lama’s og Brigitte Bardot Foundation France’s (BBF) ønske, at Tibet Charity udvider vores arbejde for dyrevelfærd i områder udenfor Dharamsala.

Alle talerne ved åbnings sammenkomsten udtrykte deres oprigtige taknemlighed over for tibetanerne generelt og overfor Tibet Charity og BBF i særdeleshed for at have valgt Paonta Sahib til at være den 1. by udenfor Dharamsala til lejrens afholdelse. Talerne lovede al nødvendig hjælp for at sikre lejrens succes. Tirupatti Medicos lovede at fodre alle de hunde, som blev bragt til sterilisering.

Lige efter åbnings sammenkomsten gik Tibet Charity’s team af hundefangere rundt i byen sammen med frivillige, for at indfange hunde til sterilisering. Idet man startede med 18 hunde på den 1. dag, blev i alt 210 hunde steriliseret i løbet af de 10 dage. Ud af disse var 130 tæver og 10 var hanhunde. Samtidigt med steriliseringen, blev hundene vaccineret mod rabies og de fik også en ormekur. Før man satte dem fri igen i det område, de var blevet indfanget i, fik hundene et lille V-mærke på deres ører, så de ikke blev indfanget påny med samme formål.

Ud over sterilisering blev enkelte hunde bragt ind til behandling. Der blev fjernet tumorer fra 3 hunde.

Bortset fra 2 hunde, som gentagne gange åbnede deres sting, var der ingen større komplikationer under hele lejrens varighed. Alle hunde vendte med glæde tilbage til deres omgivelser efter en observationsperiode af 3 dages varighed for tævernes vedkommende og 1 dags varighed for hanhundenes.

Vores team blev i 3 dage efter lejrens afslutning, udelukkende for at tage sig af de 2 hunde, som åbnede deres sting. Der blev lavet særlige kraver af små spande, som blev sat rundt om hundenes hals, så de ikke kunne bide i deres sår igen. Da sårene helede helt, blev hundene endeligt sat fri.

Ved lejrens slutning blev en særlig sammenkomst organiseret af Paonta Sahib’s kommunalbestyrelse. Sammenkomsten blev ledet af kaptain J. M. Pathania, direktøren for Afdelingen for Statens Byudvikling i Himachal Pradesh. Han takkede for, og priste, det vidunderlige stykke arbejde Tibet Charity’s Afdeling for Dyrevelfærd udfører. Han bad om at Tibet Charity udfører sådanne steriliseringsforløb i alle statens øvrige større byer. Han lovede at sikre al nødvendig hjælp i fremtiden.

Efter at have afsluttet lejren i den større by Paonta Sahib, blev en 3-dages lejr organiseret i den tibetanske bosættelse. 28 hunde blev her steriliseret, og alle kæledyrs hundene, som tillige med alle hunde, der blev bragt ind til sterilisering, blev vaccineret mod rabies.

Vores personale arrangerede også foredrag for at højne bevidstheden om og opmærksomheden på rabies – de brugte power point præsentationer, både over for skolebørn og den almindelige offentlighed i den tibetanske bosættelse.

Før man tog afsted fra Paonta Sahib, arrangerede det tibetanske samfund en speciel middag til ære for teamet i Tibet Charity’s Afdeling for Dyrevelfærd. Her takkede manTibet Charity for lejrens succes, som man sagde vil række langt i fortsat at styrke båndene mellem det tibetanske lokalsamfund og de indfødte indere. Som man sagde – vil denne lejr ikke kun gavne gadehundene i regionen men også den almindelige befolkning.

Tibet Charity ønsker allerførst at takke Brigitte Bardot Foundation France under hvis anvisninger og med hvis økonomiske støtte, det er lykkedes os at organisere og gennemføre vores hidtil mest succesfulde lejr.

Vi takker Tibet Charity Danmark for hvis støtte det har været muligt for os, (Tibet Charity India, red.), at udføre forskellige nødhjælpsaktiviteter til gavn for de fattige og nødlidende, dyr indefattet.

Vi takker kommunalbestyrelsen, Afdelingen for Genhusning af Dyr, og kontoret i den tibetanske bosættelse i Paonta Sahib, som har været sammen med os hele vejen igennem lejrens gennemførelse: for at sikre at alle vores fornødenheder, indbefattet rum til lejrens afholdelse for at tage hånd om indkvartering af vores team’s medlemmer. Vores særlige tak går til Pradeep Dixit, den saniterings-ansvarlige for Paonta Sahib’s kommunalbestyrelse, som var det koordinerende led mellem os og den lokale administration. Han var vores blæksprutte når somhelst vi havde brug for noget.

Så – hvordan kan vi glemme Brar familien fra PetsMart Paonta Sahib? De var lige så meget involveret som os under hele lejrens forløb: Lige fra hundeindfangning til at holde vedholdende tilskuere fra livet for at sikre at vores team fik deres frokost til tiden, var de hele tiden aktivt på banen. Mangen en gang var vi gæster til et måltid i deres hus. Deres ubetingede kærlighed til gadehundene er prisværdig.

Sidst men ikke mindst, takker vi det tibetanske samfund i Paonta Sahib, som skiftedes til at hjælpe os under hele lejrens varighed. De har hjulpet os med at fange hunde ind, lave mad til hundene, lave the til vores team, hjulpet os med at gøre lejrens område rent fra tid til anden, og med at bringe morgenthe frem til værelserne. De gjorde alle som en - ikke kun vores arbejde lettere - de fik os også til at føle os hjemme.

Vi kan roligt sige, at dette har været vores mest succesfulde lejr indtil videre – og det er udelukkende på grund af al den støtte vi har fået af alle de, nævnt her ovenfor.

Vi takker Jer alle endnu en gang!

Udgivet på www.tibetcharity.in april 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Kampagne for Hep-vaccinering afsluttes

Et initiativ startet af Tibet Charity’s sundhedsafdeling den 18. september 2015 – den globale dag for vaccinering mod Hepatitis B.

Kampagnen fik sin succesfulde afslutning, idet den sidste dosis af Hep-B vaccine blev givet til en skolepige på Tibetan Children’s Village, TCV skolen. Med dette er 171 tibetanere i og ved Dharamsala blevet givet en fuld dosis af Hep-B vaccinen, og de har således fået den nødvendige beskyttelse mod den frygtede sygdom resten af deres liv.

Det må bringes i erindring, at Tibet Charity’s sundhedsafdeling startede initiativet på den globale dag for Hep-B vaccinen den 18. september 2015 – med det formål at oplyse offentligheden om Hepatitis B. Det offentlige undervisningsforløb fokuserede på forbyggelse og behandling af Hepatitis B. Efter at have testet 476 mennesker, påtog hjemmesygeplejerskerne ansvaret for at vaccinere de, der havde testet negativt og som ønskede at modtage fuld vaccination mod sygdommen: dette krævede at de fik 3 doser af vaccinen med jævne mellemrum.

De 171 mennsker, som fik disse vacciner, indbefatter munke og nonner fra klostre og nonneklostre i lokalområdet. Iblandt de vaccinerede var også tibetanere fra Mcleodgan og skolebørn.

Vi må ikke glemme Tibet Charity Danmarks venlige støtte, på grund af hvilken vi er i stand til at formidle alle disse velgørende gerninger for de fattige, syge, trængende og gamle mennesker i og udenfor Dharamsala.

Udgivet på www.tibetcharity.in april 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Tibet Charity studerende deltog i fejringen af den globale dag for modersmål den 21. februar

På dagen organiserede Det Nationale Institut for Åben Uddannelse, (NIOS), som hører under Ministeriet for Udvikling af Human Ressource – en del af den indiske regering – et særligt arrangement: Studerende fra overalt i Indien blev indbudt til at kommunikere med hinanden og give deres forslag til forbedring af programmet for Åben Uddannelse.

Programmet køres af ministeriet med det formål, at give belastede studerende fra hele landet, muligheden for at blive uddannet i en mere åben atmosfære. Ved årets afslutning kommer de studerende til eksamen og får derefter certifikater, der svarer til dem, der gives på almindelige skoler. Dette er især gavnligt for de elever, som på grund af deres familiære forpligtigelser, ikke kan gå på almindelige skoler.

Under arrangementet sad alle sådanne studerende foran deres computere og kommunikerede med hinanden og administratorerne i Delhi gennem videokonferencer. Alle udvekslede på deres eget modersmål. Det var virkelig en oplevelse, at høre så mange forskellige dialekter, som tales på tværs af Indien. Det viste virkelig diversitet i enhed. Selvom det var svært at forstå nogle af dialekterne, fik vi en erfaring, vi ikke havde haft før, blot ved at lytte til dem alle. Det gav også alle, der talte, stolthed over deres eget modersmål.

Vores studerende, Ven. Lobsang og Tenzin Nangsel, talte på tibetansk, der siden blev oversat til engelsk. Vores studerende sagde, at de var taknemlige over for den indiske regering og over for Instituttet for Åben Uddannelse i særdeleshed, for at give dem muligheden for at kunne studere i det land, hvor tibetansk på skrift har sin oprindelse. De sagde, at Indien er et land, der deler lærer-elev relationen med Tibet siden tidernes morgen. De bad imidlertid NIOS om at inkludere tibetansk som et fag i deres program, således at det kan gavne mennesker, der lever i Himalayaområderne.

Administratorerne i Delhi var glade for forslagene og lovede at se på sagen.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in februar 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Ældre tager imod gaver og fejrer det nye år


Klik på billedet for at se stor collage i et nyt vindue.

Fru Debra Chrystal fra USA kom vores anmodning i møde om at kunne fejre jul og nytår for andre og donerede madvarer og varme jakker som jule- og nytårsgaver til de fattige og trængende i Dharamsala. Hun foretog købene online og skrev vores adresse på som indkøbenes endelige modtageradresse. Hendes køb omfattede ris, hvedemel, sukker, krydderier, marmelader, genstande til personlig hygiejne og pleje samt varme jakker.

Vores hjemmeplejersker, som besøger de ældre og trængende tibetanere i Dharamsala jævnligt, satte sig derefter sammen for at lave en liste over ældre, der ville have gavn af sådanne ting - og fandt frem til mere end 15 personer. Derefter blev tingene fordelt mellem de enkelte ældres navne, alt efter deres livsomstændigheder. Eftersom der var for få jakker, besluttede vores hjemmeplejersker, at jakkerne skulle tilfalde dem, der var fattigere end de andre i gruppen.

Den 19. i denne måned gik hjemmeplejerskerne hjem til hver enkelt af de ældre, for at give dem gaverne på vegne af fru Debra Crystal. Alle de ældre gav udtryk for dyb taknemlighed for gaverne og bad os takke giveren meget inderligt for de ting, de lige havde fået. Faktisk var det for manges vedkommende 1. gang i deres liv, de nogensinde havde fået sådanne gaver.

Vi benytter lejligheden til at takke fru Debra Crystal for den venlige gestus hvormed hun imødekom vores anmodning. Vi må sige, at den glæde, vi så ´stråle på ansigterne af de ældre, der fik gaverne, rørt os meget i hjertet. Vi kunne se, at de alle var dybt rørt af denne en-gang-i-livet-oplevelse: ”Måske har et mindre antal lys brændt i dit hus – men du har tændt så mange lys af glæde i disse ældres ansigter.”

Al religion underviser os i at tjene dem, der er i nød, men folk tror typisk mere på bønner, som kan bringe os flere fortrin, der kan hjælpe os i vores rejse fra en livsform til den efterfølgende. Vi er dog slet ikke i tvivl om, at vores tjeneste ydet andre i praksis, og de bønner, vi får fra dem, frembringer langt større dyder, end blot det, at fremsige bønner gør.

Vores næste projekt er at organisere Losar, (tibetansk nytår) – en fejring for de ældre, der lever alene og derfor ikke har nogen at fejre Losar sammen med. Det vil være en en-dags begivenhed, som vil blive organiseret en eller to dage efter den 3. dag af det tibetanske nye år, (9. - 11. februar 2016). De nævnte ældre vil blive inviteret til Tibet Charity House for at slutte sig til de andre i fejringen. Vi inviterer alle varmhjertede, velgørende mennesker til at være en del af denne gode sag ved give yderst velkomne bidrag.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in januar 2016

 

 
 

TIBET CHARITY INDIEN

 

Tibet Charity slutter sig til ABC lejr i Bodhgaya

Tibet Charity’s dyreklinik kunne yderst privilegeret fortælle vores velgørere og støtter, at det var muligt for os at deltage i Kagyu Monlam Veterinærmedicinske ABC lejr, som blev afholdt i Bodhgaya fra den 20. til den 30. december 2015.

På nævnte lejr tages der hånd om neutralisering af gadehundene i Bodhgyaya. I forbindelse med lejrens afholdelse, giver man desuden vaccinationer mod rabies til gadens dyr og foretager nødvendige operative indgreb på lejrens mobile dyrelægeklinik: Man yder patientmodtagelse af syge dyr, der måtte have behov for behandling – hvad enten der er tale om mindre eller større dyr – og endeligt giver man undervisning på offentlige såvel som på private skoler med det formål, at elever lærer om dyreadfærd og forebyggelse af rabies.

Nævnte lejr afholdes hvert år med venlig støtte fra: H.H. Karmapa, (Kagyu Monlam Fonden), Vets from Australia, (Dyrlæger fra Australien, red.), Sikkim Afdeling for Rabiesbekæmpelse og Dyresundhed, Sikkhims ledelse, og Tibet Charity’s afdeling for dyrevelfærd, (Tibet Charity India). Lejren fik - som udtryk for deres støtte af den noble sag for dyrevelfærd - besøg af H.H. Karmapa, Mingyur Rinpoche og Ayang Rinpoche.

H.H. Karmapa arrangerede en frokost for de frivillige, og anerkendte dem ved at sige: ” I gør alle et virkelig godt stykke arbejde.” Han gav hver enkelt frivillig en lille gave som et symbol for sin taknemlighed.

Dette var en fantastisk oplevelse: Vi er virkeligt taknemlige for at have kunnet deltage i denne lejr. En stor tak til lejrens sponsor, Brigitte Bardot Foundation.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in december 2015

 

 
 
 
Adresse

C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Mobile Pay: 990316
Bankoplysninger - klik her ->

 
 
 
 
 

tibetcharity.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.