TIBET CHARITY INDIEN

 

Tibet Charity studerende deltog i fejringen af den globale dag for modersmål den 21. februar

På dagen organiserede Det Nationale Institut for Åben Uddannelse, (NIOS), som hører under Ministeriet for Udvikling af Human Ressource – en del af den indiske regering – et særligt arrangement: Studerende fra overalt i Indien blev indbudt til at kommunikere med hinanden og give deres forslag til forbedring af programmet for Åben Uddannelse.

Programmet køres af ministeriet med det formål, at give belastede studerende fra hele landet, muligheden for at blive uddannet i en mere åben atmosfære. Ved årets afslutning kommer de studerende til eksamen og får derefter certifikater, der svarer til dem, der gives på almindelige skoler. Dette er især gavnligt for de elever, som på grund af deres familiære forpligtigelser, ikke kan gå på almindelige skoler.

Under arrangementet sad alle sådanne studerende foran deres computere og kommunikerede med hinanden og administratorerne i Delhi gennem videokonferencer. Alle udvekslede på deres eget modersmål. Det var virkelig en oplevelse, at høre så mange forskellige dialekter, som tales på tværs af Indien. Det viste virkelig diversitet i enhed. Selvom det var svært at forstå nogle af dialekterne, fik vi en erfaring, vi ikke havde haft før, blot ved at lytte til dem alle. Det gav også alle, der talte, stolthed over deres eget modersmål.

Vores studerende, Ven. Lobsang og Tenzin Nangsel, talte på tibetansk, der siden blev oversat til engelsk. Vores studerende sagde, at de var taknemlige over for den indiske regering og over for Instituttet for Åben Uddannelse i særdeleshed, for at give dem muligheden for at kunne studere i det land, hvor tibetansk på skrift har sin oprindelse. De sagde, at Indien er et land, der deler lærer-elev relationen med Tibet siden tidernes morgen. De bad imidlertid NIOS om at inkludere tibetansk som et fag i deres program, således at det kan gavne mennesker, der lever i Himalayaområderne.

Administratorerne i Delhi var glade for forslagene og lovede at se på sagen.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in februar 2016

 

 
 
 
Adresse

C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Bankoplysninger - klik her ->