TIBET CHARITY INDIEN

 

210 hunde steriliseret i Paonta Sahib

Fra den 28. marts til den 6. april organiserede Tibet Charity’s Afdeling for Dyrevelfærd en 10-dages steriliserings-, (ABC), og anti-rabies- (A-R), lejr til fordel for gadehunde ved Paonta Sahib, en lille by i den nordindiske stat Himachal Pradesh.

På den 1. dag arrangerede man en lille åbnings sammenkomst. Denne blev ledet af Arun Goyal, lægen fra Tirupatti Medicos. Sammenkomsten blev herudover besøgt af en gruppe udvalgte medlemmer fra den lokale komunalbestyrelse: Gruppen blev ledet af kommunalbestyrelsens formand og vice-formand. Lederen af den tibetanske bosættelse deltog også, sammen med enkelte af bosættelsens representanter.

I sin velkomst tale dedikerede Tibet Charity’s leder lejren til Paonta Sahib’s administration og befolkning, som har været fantastiske værter for de hundreder af tibetanere, som lever i deres by. Vores leder forklarede også, at det er HH. Dalai Lama’s og Brigitte Bardot Foundation France’s (BBF) ønske, at Tibet Charity udvider vores arbejde for dyrevelfærd i områder udenfor Dharamsala.

Alle talerne ved åbnings sammenkomsten udtrykte deres oprigtige taknemlighed over for tibetanerne generelt og overfor Tibet Charity og BBF i særdeleshed for at have valgt Paonta Sahib til at være den 1. by udenfor Dharamsala til lejrens afholdelse. Talerne lovede al nødvendig hjælp for at sikre lejrens succes. Tirupatti Medicos lovede at fodre alle de hunde, som blev bragt til sterilisering.

Lige efter åbnings sammenkomsten gik Tibet Charity’s team af hundefangere rundt i byen sammen med frivillige, for at indfange hunde til sterilisering. Idet man startede med 18 hunde på den 1. dag, blev i alt 210 hunde steriliseret i løbet af de 10 dage. Ud af disse var 130 tæver og 10 var hanhunde. Samtidigt med steriliseringen, blev hundene vaccineret mod rabies og de fik også en ormekur. Før man satte dem fri igen i det område, de var blevet indfanget i, fik hundene et lille V-mærke på deres ører, så de ikke blev indfanget påny med samme formål.

Ud over sterilisering blev enkelte hunde bragt ind til behandling. Der blev fjernet tumorer fra 3 hunde.

Bortset fra 2 hunde, som gentagne gange åbnede deres sting, var der ingen større komplikationer under hele lejrens varighed. Alle hunde vendte med glæde tilbage til deres omgivelser efter en observationsperiode af 3 dages varighed for tævernes vedkommende og 1 dags varighed for hanhundenes.

Vores team blev i 3 dage efter lejrens afslutning, udelukkende for at tage sig af de 2 hunde, som åbnede deres sting. Der blev lavet særlige kraver af små spande, som blev sat rundt om hundenes hals, så de ikke kunne bide i deres sår igen. Da sårene helede helt, blev hundene endeligt sat fri.

Ved lejrens slutning blev en særlig sammenkomst organiseret af Paonta Sahib’s kommunalbestyrelse. Sammenkomsten blev ledet af kaptain J. M. Pathania, direktøren for Afdelingen for Statens Byudvikling i Himachal Pradesh. Han takkede for, og priste, det vidunderlige stykke arbejde Tibet Charity’s Afdeling for Dyrevelfærd udfører. Han bad om at Tibet Charity udfører sådanne steriliseringsforløb i alle statens øvrige større byer. Han lovede at sikre al nødvendig hjælp i fremtiden.

Efter at have afsluttet lejren i den større by Paonta Sahib, blev en 3-dages lejr organiseret i den tibetanske bosættelse. 28 hunde blev her steriliseret, og alle kæledyrs hundene, som tillige med alle hunde, der blev bragt ind til sterilisering, blev vaccineret mod rabies.

Vores personale arrangerede også foredrag for at højne bevidstheden om og opmærksomheden på rabies – de brugte power point præsentationer, både over for skolebørn og den almindelige offentlighed i den tibetanske bosættelse.

Før man tog afsted fra Paonta Sahib, arrangerede det tibetanske samfund en speciel middag til ære for teamet i Tibet Charity’s Afdeling for Dyrevelfærd. Her takkede manTibet Charity for lejrens succes, som man sagde vil række langt i fortsat at styrke båndene mellem det tibetanske lokalsamfund og de indfødte indere. Som man sagde – vil denne lejr ikke kun gavne gadehundene i regionen men også den almindelige befolkning.

Tibet Charity ønsker allerførst at takke Brigitte Bardot Foundation France under hvis anvisninger og med hvis økonomiske støtte, det er lykkedes os at organisere og gennemføre vores hidtil mest succesfulde lejr.

Vi takker Tibet Charity Danmark for hvis støtte det har været muligt for os, (Tibet Charity India, red.), at udføre forskellige nødhjælpsaktiviteter til gavn for de fattige og nødlidende, dyr indefattet.

Vi takker kommunalbestyrelsen, Afdelingen for Genhusning af Dyr, og kontoret i den tibetanske bosættelse i Paonta Sahib, som har været sammen med os hele vejen igennem lejrens gennemførelse: for at sikre at alle vores fornødenheder, indbefattet rum til lejrens afholdelse for at tage hånd om indkvartering af vores team’s medlemmer. Vores særlige tak går til Pradeep Dixit, den saniterings-ansvarlige for Paonta Sahib’s kommunalbestyrelse, som var det koordinerende led mellem os og den lokale administration. Han var vores blæksprutte når somhelst vi havde brug for noget.

Så – hvordan kan vi glemme Brar familien fra PetsMart Paonta Sahib? De var lige så meget involveret som os under hele lejrens forløb: Lige fra hundeindfangning til at holde vedholdende tilskuere fra livet for at sikre at vores team fik deres frokost til tiden, var de hele tiden aktivt på banen. Mangen en gang var vi gæster til et måltid i deres hus. Deres ubetingede kærlighed til gadehundene er prisværdig.

Sidst men ikke mindst, takker vi det tibetanske samfund i Paonta Sahib, som skiftedes til at hjælpe os under hele lejrens varighed. De har hjulpet os med at fange hunde ind, lave mad til hundene, lave the til vores team, hjulpet os med at gøre lejrens område rent fra tid til anden, og med at bringe morgenthe frem til værelserne. De gjorde alle som en - ikke kun vores arbejde lettere - de fik os også til at føle os hjemme.

Vi kan roligt sige, at dette har været vores mest succesfulde lejr indtil videre – og det er udelukkende på grund af al den støtte vi har fået af alle de, nævnt her ovenfor.

Vi takker Jer alle endnu en gang!

Udgivet på www.tibetcharity.in april 2016

 

 
 
 
Adresse

C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Bankoplysninger - klik her ->