TIBET CHARITY INDIEN

 

Ældre tager imod gaver og fejrer det nye år


Klik på billedet for at se stor collage i et nyt vindue.

Fru Debra Chrystal fra USA kom vores anmodning i møde om at kunne fejre jul og nytår for andre og donerede madvarer og varme jakker som jule- og nytårsgaver til de fattige og trængende i Dharamsala. Hun foretog købene online og skrev vores adresse på som indkøbenes endelige modtageradresse. Hendes køb omfattede ris, hvedemel, sukker, krydderier, marmelader, genstande til personlig hygiejne og pleje samt varme jakker.

Vores hjemmeplejersker, som besøger de ældre og trængende tibetanere i Dharamsala jævnligt, satte sig derefter sammen for at lave en liste over ældre, der ville have gavn af sådanne ting - og fandt frem til mere end 15 personer. Derefter blev tingene fordelt mellem de enkelte ældres navne, alt efter deres livsomstændigheder. Eftersom der var for få jakker, besluttede vores hjemmeplejersker, at jakkerne skulle tilfalde dem, der var fattigere end de andre i gruppen.

Den 19. i denne måned gik hjemmeplejerskerne hjem til hver enkelt af de ældre, for at give dem gaverne på vegne af fru Debra Crystal. Alle de ældre gav udtryk for dyb taknemlighed for gaverne og bad os takke giveren meget inderligt for de ting, de lige havde fået. Faktisk var det for manges vedkommende 1. gang i deres liv, de nogensinde havde fået sådanne gaver.

Vi benytter lejligheden til at takke fru Debra Crystal for den venlige gestus hvormed hun imødekom vores anmodning. Vi må sige, at den glæde, vi så ´stråle på ansigterne af de ældre, der fik gaverne, rørt os meget i hjertet. Vi kunne se, at de alle var dybt rørt af denne en-gang-i-livet-oplevelse: ”Måske har et mindre antal lys brændt i dit hus – men du har tændt så mange lys af glæde i disse ældres ansigter.”

Al religion underviser os i at tjene dem, der er i nød, men folk tror typisk mere på bønner, som kan bringe os flere fortrin, der kan hjælpe os i vores rejse fra en livsform til den efterfølgende. Vi er dog slet ikke i tvivl om, at vores tjeneste ydet andre i praksis, og de bønner, vi får fra dem, frembringer langt større dyder, end blot det, at fremsige bønner gør.

Vores næste projekt er at organisere Losar, (tibetansk nytår) – en fejring for de ældre, der lever alene og derfor ikke har nogen at fejre Losar sammen med. Det vil være en en-dags begivenhed, som vil blive organiseret en eller to dage efter den 3. dag af det tibetanske nye år, (9. - 11. februar 2016). De nævnte ældre vil blive inviteret til Tibet Charity House for at slutte sig til de andre i fejringen. Vi inviterer alle varmhjertede, velgørende mennesker til at være en del af denne gode sag ved give yderst velkomne bidrag.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in januar 2016

 

 
 
 
Adresse

C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted

Telefontid

Mandage kl. 14-16 på tlf. 20 63 55 85
(især vedr. projekter indenfor sundhed og miljø samt
generelle spørgsmål om Tibet Charity)

Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)

 

Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.

Email

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at støtte

Bankoplysninger - klik her ->