TIBET CHARITY INDIEN

 

JAMTSE (medfølelse) prisen

Tibet Charity India er begyndt på at give JAMTSE – Medfølelse – PRISEN til mennesker, der har givet deres liv til at tjene gadedyr. Vi har nomineret 4 kandidater til uddeling af prisen i år.

Jamtse Prisen bliver i år uddelt den 28. september, den globale dag for bekæmpelse af rabies (hundegalskab, red.). Vi er fuldstændig klar over, at ingen af de nominerede arbejder med det formål at blive kendt eller modtage priser. Imidlertid er vi begyndt at uddele denne pris, så historierne om de nominerede kan være en kilde til opmuntring, så mange flere mennesker følger i deres fodspor.

Vi sætter stor pris på jeres forslag, og samtidig beder vi om, at dette IKKE opfattes som en konkurrence. Mens vi helthjertet anerkender den tjeneste for andre, hver eneste af de nominerede yder, er vi kun i stand til at give en pris til én blandt de nominerede hvert år.

 

Ani Sonam Tsering La:
Ani La, populært kaldet hundenes "Moder Teresa" i Mcleod Ganj! Hele hendes liv har hun tilegnet til at hjælpe herreløse hunde. Hun har næret unge hvalpe og holdt dem i sit hus. På et tidspunkt havde hun mere end 20 hunde i og uden for sit hus. Hunde kan blive set følge efter hende overalt, hvor hun går. Nogle gange kan hun blive set tage en lur midt i en flok herreløse hunde. Hun beder om rester fra restauranter og giver hvad hun får til de herreløse dyr. Hunde er ligesom hendes slægt og venner for livet. Selvom hun er gammel, er hun stadig ung med hensyn til hendes kærlighed til hunde. Når hendes hunde får adgang til TC’s dyreklinik, går hun hele vejen fra Mcleod Ganj hver dag for at mødes med hundene. Hun bringer mad til dem og giver dem et bad på klinikken. Hun nægter at modtage penge til sig selv, medmindre hun får mulighed for at bruge pengene på hundene. Hun siger, "jeg er et menneske og kan klare mig selv, men hvordan kan hunde overleve hvis ikke vi fodrer dem."

 

BIR dyrevelfærdsgruppe:
Det fantastiske firkløver fra BIR, nemlig Ms Pema Lhamo, Ms Tashi Lhamo (TATA), Ms Kunchok Wangmo og Ms Sonam Dolkar, er gået sammen for at danne en dyreomsorgsgruppe, med henblik på at hjælpe de stumme dyr i Bir. Disse kvinder handler straks, når de ser en syg hund eller et andet dyr på gaderne. De er klar til at levere grundlæggende førstehjælp og behandling til dyr uden forsinkelser. Hvis tilstanden af dyret er mere alvorlig, tager de dyret til TC’s dyreklinik i Dharamsala eller nærmeste veterinære hospital. Hver gang vi organiserer dyre-fødselskontrol lejr ved Bir, er de altid klar til at give os den nødvendige tid og støtte. De gør alt dette uden nogen regelmæssig økonomisk støtte. Det meste af tiden, indsamler de midler blandt sig selv for at bevare den godgørende service. De det oveni at klare deres husstands pligter og arbejder dagligt for at få enderne til at nå sammen. Hvis hvert område har sådanne godgørende kvinder, ville livet på gaden for dyr være bedre. Vi håber, at de vil være et eksempel for folk i andre bosættelser.

 

Godgørende par fra TCV:
Da de fleste folk kører herreløse hundeindsamling omkring deres hus, plejer dette godgørende par fra øvre Altantique Skolen hundene omkring deres hus. De svigter aldrig at fodre hundene i og omkring deres sted. Når de ser syge hunde, tager de kontakt til TC’s dyreklinik straks, så at hundene modtager rettidig behandling. De har adopteret og givet hjem til nogle få herreløse hunde og dermed sætte et godt eksempel i nabolaget. Mr. og Mrs Woeser Tsomo har sat et godt eksempel for den yngre generation, og vi har den store glæde at nominere dem ti en pris for deres venlige og dydige handlinger for vores firbenede venner.

 

Ms Bhuti – en dyreven:
Ms Bhuti er meget populær i Gangchen Kyishong, som huser alle kontorer i den tibetanske centraladministration. Hun er kendt som en dame, der fodrer hele gadens hunde. Hun har udøvet denne noble handling i mange år. Bhuti koordinerer også behandling af små som store syge dyr med Tcac og Dharamsala Animal Rescue, hvorved der skabes et bedre miljø for dyr i og omkring det tibetanske bibliotek. Det kræver mod og stor medfølelse, at udføre sådan en lidenskab og vi respekterer hende for hendes iver efter at hjælpe dyr. Vi har stor stolthed og glæde i at nominere hende til Jamtse prisen.

Udgivet på Tibetcharity India’s facebookside september 2016

 

 
 
 
Kontoret

Vi forsøger at være på kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes nogen,
så prøv venligst igen – på forhånd tak.

Kontakt

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.tibetcharity.dk

Telefontid

Se kontakt siden ->

Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev