TIBET CHARITY INDIEN

 

Workshop organiseret om NGO’ers lovmæssige aspekter


Deltagere i workshoppen.


Mr. Tenzin Gadhen, ledende sekretær for Finansministeriet i CTA.


Mr. Tsering Dhondup-la, den tidligere Finans Kalon i TCA.

Den 25. og 26. november afholdt vi en workshop om NGO´ers lovmæssige aspekter, med særlig henvisning til lov om regulering af udenlandske bidrag, (FCRA), i Hotel Tibets konferencerum i Dharamsala. Der var 46 deltagere, der repræsenterede 27 organisationer/institutioner i Dharamsala, med til workshoppen. Der var en deltager henholdvis fra Sangye Menlha Charitable Trust Chandigarth, og fra International Maitreya Foundation Delhi. Tsering Dhondup, tidligere Kalon (minister) for Finansministeriet i den Centrale Tibetanske Administration, (CTA), var den formelle ledende ressource person, og han blev assisteret af Tenzin Gadhen, ledende sekretær i Finansministeriet, CTA, Dharamsala.

Workshoppen dækkede emner som lov om registrering af foreninger 1860, lov om registrering af foreninger Himachal Pradesh 2006, lov om beskattet indtægt 1961, lov om registrering af udenlandske bidrag 2010, lov om penge hvidvask 2002, og Lokpal & Lokayukta lov 2013. Disse love er meget bindende for NGO´ere af den type, vi har i Dharamsala, og kendskab til disse love er et must for at kunne undgå hvad der end måtte være af lovmæssige komplikationer.

Lederne af workshoppen gav en detaljeret indgående forklaring på de procedurer, der har at gøre med hvordan en NGO kan søge om en registrering af en forening eller en fund, eller om måden hvorpå man kan registrere sin forenings eller funds undtagelse fra betaling af skat – tillige med registrering under FCRA. De forklarede også, hvordan det er nødvendigt, at man er opmærksom på og følger diverse love når man på et tidspunkt opnår registrering, så man ikke mister den igen pga. diverse loves krav. Workshoppens ledere advarede om, at ikke-iagttagen af love og dermed brud på disse i større omfang, ikke kun måske leder til at ens forening eller fund mister sin registrering, me at det måske også åbner op for at juridiske skridt tages mod foreningen generelt og dets personale i særdeleshed.

Det var yderst opmuntrende at se deltagerne være mere end interesserede i løbet af workshoppen. Mange stillede forskelligartede spørgsmål, der handlede om de besværligheder, de står ansigt til ansigt med i deres daglige arbejde.

Vi fik virkelig god feed-back fra deltagerne, som bad os om at organisere flere af denne slags workshops i fremtiden.

Idet han takkede workshoppens ledere og dets deltagere, bad vores Director deltagerne om at huske på de ting, de havde lært i løbet af workshoppen. Han bad dem ikke kun om at implementere hvad de end havde lært mens de havde været med her, han bad dem også om at dele deres nye viden med deres kollegaer. Director-la lovede at organisere flere af denne slags workshops i fremtiden på betingelse af, at vi får den fornødne støtte og finder egnede workshop ledere.

Vi vil gerne takke SOIR-IM for venligt at betale for workshoppens afholdelse. Den har været til enorm hjælp for deltagerene, så de kan følge med i de hyppige forandringer, der sker i lovgivningen.

Vi takker de to ledere af workshoppen for at tage sig tiden til at holde den – ud af deres i forvejen travle kalender.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in december 2016

 

 
 
 
Kontoret

Vi forsøger at være på kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes nogen,
så prøv venligst igen – på forhånd tak.

Kontakt

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.tibetcharity.dk

Telefontid

Se kontakt siden ->

Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev