TIBET CHARITY INDIEN

 

Global rabiesdag afholdt i 2 tibetanske bosættelser


Folk i kø for at få deres hunde vaccineret i Bylakupe.


Publikum i debat med rabies eksperter i Paonta Sahib.

Inspireret af Tibet Charity India’s aktiviteter for dyrevelfærd, afholdte to bosættelser den globale rabiesdag med stor succes.

Den tibetanske bosættelse Paonta Sahib afholdte dagen ved at invitere den lokale senior dyrlæge til begivenheden for offentlig bevidstgørelse (af rabies, red.), afholdt i bosættelsens store sal. Mere end 50 mennesker deltog i begivenheden, hvor også bosættelsens leder var blandt gæsterne. Begivenheden blev organiseret af bosættelsens helbredskoordinator, Pema Tsering, og betalt af USAID. Under begivenheden talte adskillige talere om årsager, symptomer på og behandling af rabies.

Ved begivenhedens afslutning afholdtes en spørgsmål og svar del af arrangementet, så tvivlspørgsmål om sygdommen kunne afklares. Pema skrev i sit brev til os, at: ”Vi blev inspireret af Tibet Charity India´s Lejr for dyre-sterilisering afholdt i Paonta Sahib i marts. Den gav os inspiration til at gøre noget for gadehundene og til at bekæmpe rabies i området.” Vi takker Pema og hans team for at tage initiativet til at afholde den globale rabiesdag.

Masse anti-rabies vaccinering blev også organiseret i den tibetanske bosættelse Bylakupe for at afholde den globale rabiesdag. Med start kl 8. 30 om morgenen, gennemførte Bronwen Evan, Lhakpa og Jampa Choedak vaccineringsprogrammer for gadehundene i regionen. I alt blev 136 hunde vaccineret, heraf var 106 gadehunde og 30 kæledyr. De 3 fik stor støtte af Sonam Yougayl la, bosættelsens sundhedsansvarlige. Ligesom i Paonta Sahib, blev vaccineringsprogrammet i Bylakupe også betalt af USAID. I sit brev til os skrev Bronwen, at det er takket være den indledende kontakt iværksat af Tibet Charity India med de lokale ledere, at det er lykkedes bosættelsen at få den meget behøvede hjælp fra lokalsamfundet med at sikre vaccineringsprogrammets succes. Vi takker Bronwen, Lhakpa og Jampa Choedak for at gennemføre vaccinationsprogrammet. Vi takker også Sonam Yougal la for hans venlige samarbejde.

Det er vores håb, at initiativerne taget af de 2 bosættelser, vil inspirere andre til at gøre det samme. Tibet Charity India er villig til at samarbejde på hvad måde vi end kan med at hjælpe andre med at starte et sådant program.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in oktober 2016

 

 
 
 
Kontoret

Vi forsøger at være på kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes nogen,
så prøv venligst igen – på forhånd tak.

Kontakt

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.tibetcharity.dk

Telefontid

Se kontakt siden ->

Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev