TIBET CHARITY INDIEN

 

10. globale rabiesdag afholdt af TC India


Æresgæsten henvender sig til forsamlingen.


Den tibetanske bosættelses officer taler ved lejligheden.


Hunden Paula får den 1. vaccine, hvilket igangsætter de 10 dages massevaccineringsprogram mod rabies i Dharamsala.

Sammen med det internationale samfund, fejrede Tibet Charity India den 10. globale rabiesdag den 28. september. En enkel offentlig begivenhed for at øge bevidstgørelsen i lokalsamfundet om dagen, havde Dhangyi Tsultrim la, fra Sekretariatet i Afdelingen for Sundhed i den Centrale Tibetanske Administration som gæst. Dr. Aday Sharma, yderligere en sekretær fra Statens Dyrevelfærds Interne Afdeling og Dawa Rinchen la, den tibetanske bosættelses leder, Dharamsala, var æresgæsterne ved afholdelsen. Mange gæster, der udgjorde representanter fra regionens klostre, lokale tibetanske kontorledere, skoleledere og udenlandske autoriteter, deltog også i begivenheden.

Mens han bød gæsterne velkommen forklarede Tsering Thundup la, Tibet Charity Iindia´s leder, hvordan Tibet Charity India’s Afdeling for Dyrevelfærd bliver ved med at blomstre på trods af begyndervanskeligheder – takket være især Tibet Charity Danmark, Brigitte bardot Foundation France, og såvel den indiske og tibetanske administration i lokalsamfundet. Han nævnte, at 4751 hunde var blevet steriliseret siden 2007 – og at i samme periode havde 10740 hunde fået anti-rabies vaccinering, såvel på klinikken som under afholdelse af lejre.

I sin tale ønskede Dawa Rinchen la Tibet Charity India tillykke med at gennemføre adskillige humanitære forløb i regionen, udover forløbet for Dyrevelfærd. Denne taler var især anerkendende over for hjemmeplejeforløbet, som tager hånd om dør til dør tjeneste og omsorg for de ensomme og syge ældre i regionen.

Dr Ajay Sharma forklarede hvordan rabies spredte sig fra dyr til menneske og hvordan det kan forhindres. Han priste Tibet Charity India for sit initiativ med at udslette rabies i regionen. Han lovede al nødvendig hjælp fra hans kontor til den gode sag.

Dhangyi Tenzin la udtrykte også hans dybe anerkendelse af de filantropiske aktiviteter sat i gang af Tibet Charity India. Han genkaldte sig hvordan Tibet Charity’s grundlægger, Ærede Lakha Rinpoche var kommet til Dharamsala med en gruppe dyrlæger fra Danmark og organiserede lejre for sterilisering af dyr, længe før Tibet Charity India blev startet i Dharamsala.

Jigmey Choekyl, Tibet Charity India’s koordinator af Afdelingen for Dyrevelfærd, underviste offentligheden om rabies. Hun gav en detaljeret forklaring af rabies virusen, hvordan den bevæger sig til hjernen og af de til sygdommen knyttede symptomer. Hun forklarede hvilke trin man kan tage før man bliver bidt og efter man bliver bidt af en hund med rabies.

Milli Swali bidrog med en tak på vegne af Tibet Charity India til alle forsamlet i arrangementet. Ved begivenhedens afslutning påbegyndte dr. Ajay Sharma den 10 dages masse vaccineringsprogram af gadehundene ved at give den 1. vaccine til vores egen hund i hjemmet, Paula.

 

Udgivet på www.tibetcharity.in oktober 2016

 

 
 
 
Kontoret

Vi forsøger at være på kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes nogen,
så prøv venligst igen – på forhånd tak.

Kontakt

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.tibetcharity.dk

Telefontid

Se kontakt siden ->

Adresse

C/O Jette Hoffmeyer
Sandbyvej 5
2730 Herlev